Press "Enter" to skip to content

Allawi har glömt några stater..

Min käre far proteströstade på Allawi, så gjorde många irakier jag känner. De stödde honom för de trodde han skulle ha en lösning för Irak, men de förbisåg det faktum att Allawi får stort stöd från USA och Saudiarabien.

Nu hävdar denna ex baathpartist (Saddamanhängare) att det enbart finns en stat i Mellanöstern som lägger sig i Iraks affärer – Iran.

Så de miljarder han och hans parti fått från Saudiarabien för att försvaga Iran och shiiterna det är ingen inblandning. Så Israels stöd till kurderna i norra Irak, det är ingen inblandning. Så pengarna som kommer från gulfstatern, det är ingen inblandning, men stödet till irakierna från Iran, det är inblandning?

Det är inte Iran som skickar ut sina medborgare i självmordsattacker för att skapa kaos i landet, det är Saudiarabien, och här har denne man mage att inte erkänna det?

När ska irakierna vakna upp och inse att deras stöd till den “arabiska” saken, som de stött i snart 50 år, är förgäves, det finns bara en lösning och den lösningen innebär att man gör sig av med förrädare som Allawi och börjar skapa sig en ny framtid.

Allawi pekar ut Iran som värsting – DN.se.

4 Comments

 1. bashar
  bashar 18 oktober 2010

  Usch… I mina ögon är både Allawi och Maliki förrädare. Jag trodde Sadriun va någorlunda bra (mot USA iaf), men nu inser jag att alla är samma sk*t.

 2. Bahlool
  Bahlool 18 oktober 2010

  lol politik korrumperar..

 3. Karar
  Karar 18 oktober 2010

  Bra kommenterat på Allawis tal. Fast min vän, Irak har svårt att vakna ur något sånt här och det klandrar jag inte dem för. De har all rätt med sig, men förändringen måste ske. Det är samma sak som när du gör Wudoo(tvagning) avsikten är ju till Allah(swt) men den tvingande faktorn är att du blir ren. Samma sak är det inom Irak frågan man måste ha en avsikt men som kan samspela med alla andra i planen. Tyvärr har landet gått i flera kriser som den stackars befolkningen betalar priset för. Det är lätt för oss att säga när vi lever inom en fredlig och komfortabel känsla och upplever inget oro. Vi hade också agerat likt Irakierna om ett problem drabbat oss. Som tex hungersnöd, brist på el och vatten och många andra saker. Men InshaAllah så lättar Iran på sin attityd gentemot Irak och irakiernas hjärtor mjuknar för deras bröder i Iran och tillsammans förbereder vi hans återkomst(aj) .. Må Allah(swt) belöna dig.
  Ws

 4. Bahlool
  Bahlool 18 oktober 2010

  Bra analys brorsan, problemet är bara att Irak är landet fyllt av karbon we balaa, så folk måste inse att det inte kommer bli bra, men kan bli bättre i alla fall. Man ska inte rösta på någon som lovar guld och gröna skogar vid valen, men sedan skiter i dig när han fått makten..nu måste folket ha lärt sig bättre än så..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *