Press "Enter" to skip to content

Än en gång – högervindar på frammarsch

70 år sedan gick fascistiska ideologier framåt i Europa, och än en gång ser vi hur partier som hyllar och stödjer sådana tankar är på frammarsch i Europa. Vi har lätt för att tala illa om muslimska fanatiker och vi har lätt för att tala nedsättande om kommunisterna, men glömmer att även vi har extrema grupperingar i samhället som måste bekämpas med alla medel som vi har till vår förfogande. Vi älskar att tala nedsättande om Mellanösterns folk för att islamismen är på frammarsch där, men ändå tillåter vi sådana här rasistiska partier att gå framåt i vår världsdel.

Man märker att allt fler i Europa lutar åt högerns hemska spöke, när de främlingsfientliga partierna kom in i regeringen i Österrike i början av 2000-talet,, då bojkottades Österrike av resten av Europa, nu har allt fler länder i Europa liknande partier och värderingar och det blir ingen uppståndelse när dessa brunskjortor kommer till makten, det hände i Nederländerna och det händer i Sverige.

Det är uppseendeväckande att samma partier som vill inskränka friheten, är de som talar högst om demokrati och yttrandefrihet, det är så bisarrt att ingen lägger märke till det ens.

För mig spelar det ingen roll, om man är fanatisk muslim eller fanatisk “europé”, det är bara andra sidan av myntet. Frågan är hur ska man bekämpa dessa partier och dess ideologier? I den muslimska världen sker det genom olika religiösa påbud och fatwas, i Europa är de gamla partierna handfallna, eller så går man samman med dessa partier och delar helt plötsligt deras ideologi och tankesätt, såsom skett i länder som Danmark och Frankrike.

De mörka krafterna behöver inte vinna några val, deras framgångar har lett till att de gamla partierna tagit till sig av deras åsikter. Nej det är inte muslimerna eller invandrarna ska ut ur Europa, det är dessa fascister, vi vill inte ha ett nytt Europa där dessa krafter styr och ställer.

Högerextrema går framåt i Wien – DN.se.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *