Press "Enter" to skip to content

De tysta offren för vårt hyckleri

Mellanöstern är fullt av stater, regeringar, regimer, kungar och presidenter som tar sig rätten att fängsla, tortera och mörda oliktänkande. Det är inget någon av oss kan bestrida. Problemen återfinns i länder som jag stödjer, exempelvis Iran och i länder jag skriver emot på daglig basis, exempelvis Saudiarabien och Egypten.

När vi läser i västerländsk media, särskilt den för oss intressanta svenska, då ser vi ett drag som gång på gång visar vilket hyckleri vi dock finner ibland vårt eget lilla samhälle. När man fullt med lögner menade att Sakinah skulle stenas i Iran, blev det ett ramaskri, när man skrev om hur en kvinna i Sudan skulle piskas för att hon bar byxor eller att någon som kallar sig för muslim säger sig ha rätten att mörda, då är det många och långa artiklar om dessa personer och händelser. När det dock är stater som Bahrain, Egypten och Saudiarabien  fängslar, torterar och mördar tusentals, då är det tystare än tyst om de här sakerna, frågan jag måste ställa mig är, varför? Vad är skillnaden på Sakinah i Iran, som skulle stenas för ett brott och Teresa Lewis, båda två dömdes till döden, båda två anklagades för att ha deltagit i sina respektive mäns mördande. Varför är det hemskare att dömas till döden i Iran och att dömas och sedan verkligen dödas i länder som USA?

Paranoid som jag är, kommer jag bara till en slutsats, det beror på att en stat anses vara fientligt inställd till vår världsbild. En stat har värderingar, lagar och regler som vi avskyr. Det här funkar dock inte, eftersom länder som Saudiarabien, Bahrain och Egypten också står långt ifrån våra värderingar. Så varför skriver man inte om de shiiter i Bahrain som nu i månader jagats och torterats? Varför skriver man inte om de människorättskämpar i länder som Egypten och Saudiarabien, som fängslas och torteras?

Det logiska resonemanget blir, det här handlar inte om shia eller sunni, det här handlar inte om vad en viss person gjort eller vad en viss stat gjort, utan det handlar mera om att vissa stater kommer undan med vad som helst, för att de tillvaratar våra intressen. USA är våra herrar. Israel är våra vänner. Saudiarabien, Egypten och Bahrain tillvara tar våra intressen i Mellanöstern, dessa stater slår ner på de “apor” de djur, de människor vi avskyr – muslimerna, de människor som inte vill sälja ut sina länder, inte vill sälja ut sin olja, inte vill sälja ut sin heder.

Däremot stater som Iran, står långt ifrån oss, de vill inte lyda den nykoloniala strukturen vi försöker skapa i väst. Här har vi en stat som med fullaste allvar menar att de har rätten till kärnkraft, något som är helt lagligt. De menar med fullaste allvar att de kan neka oss, och oss är då USA och väst, rätten att styra deras politik och framtid.

När Saddam lydde oss, fick han vapen, kunskap och stöd i sin aggression mot olydiga Iran. När Saddam slutade lyda, när han började bli arrogant, när han började tro han kunde anfalla våra slavar i Kuwait, då var vi tvungna att sätta honom på plats, något vi gjorde. Vi kvarhöll honom vid makten, för att styra de människor vi vill få bort, de vi vill tysta. När han återigen började bli kaxig, då var vi tvungna att få bort honom – ett lagbrott i sig.

Så länge länder som Bahrain och Saudiarabien enbart skadar sitt eget folk, ett folk som står emot våra värderinga och våra åsikter, då får de hålla på. Den dagen de uttalar sig kritiskt mot Israel, den dagen de börjar dra ner på sin betjäning av USA och väst, det är då vi kommer se dessa brott nämnas i media, då kommer vi se hur häxjakten på dessa stater börjar. De tysta offren för vårt hyckleri finns i Bahrains fängelser och i Saudiarabiens tortyrkammare, de finns i Egyptens hålor. Våra vänner får göra som de behagar, det är en av grunderna till att länder som Israel än idag tror sig ha rätten att fördriva och mörda människor.

För att bevisa min tes: Sök på valfri svensk tidning på nätet efter muslimer som begår brott och sök efter hur ofta länder som Saudiarabien eller Bahrain omnämns när de begår brott jämför detta med länder som vi avskyr, sådana som Iran. Här kan man läsa om Muammar Gaddaffis Libyen, landet där tusentals försvunnit däribland den lärde Musa al Sadr 30 år sedan. Denna stat har man nu avtal med för att denna stat slutade spjärna emot och följde våra befallningar. Plötsligt försvann embargon, plötsligt släpptes landets fängslade terrorister fria ur engelska fängelser.

PressTV – ‘Bahrain increasingly torturing Shias’.

9 Comments

 1. Muhammad
  Muhammad 07 oktober 2010

  http://www.youtube.com/watch?v=G7VAhRne870

  sluta med dina förstörelse av islam och muslimer, alla är hyklare, bla bla enligt dig, har du sett dig själv, undrat själv vad du är? titta på video klippen, sådana är ni – titta på sista sekunderna i klippet, NU har ni börjat med det förbjudna också och kalla det påbjudet – vad blev det för skilland mellan er och budhister “förutom det goda ni tror på” avbilda och rita upp och hitta på massa konstiga seder och dans o strunt i islams namn uffffff

 2. Muhammad
  Muhammad 07 oktober 2010

  sluta med dina förstörelse av islam och muslimer, alla är hyklare, bla bla enligt dig, har du sett dig själv, undrat själv vad du är? titta på video klippen, sådana är ni – titta på sista sekunderna i klippet, NU har ni börjat med det förbjudna också och kalla det påbjudet – vad blev det för skilland mellan er och budhister “förutom det goda ni tror på” avbilda och rita upp och hitta på massa konstiga seder och dans o strunt i islams namn uffffff

 3. N
  N 08 oktober 2010

  Bra inlägg. Jag har tänkte på samma sak när de uppmärksammade den Iranska kvinnan (sakih?).. samtidigt som folk mördas av staten i Usa- men inget ljud. Samtidigt som folk mördas av staten i Kina- men inget ljud m.m. Det finns många exemplen i Usa där oskyldiga mördats av staten. Synd att svensk media inte är rättvis och upplyser alla orättvisor över hela världen, ist för att fokusera på att skapa kontraster mellan väst och mellanöstern hela tiden.

 4. Bahlool
  Bahlool 08 oktober 2010

  alltså kontrasterna finns ju, det gäller bara att erkänna dem och acceptera dem..jag menar jag skadar ingen med att jag går och ber eler har en viss åsikt..den dagen jag tar mig rätten (som extremisterna) att tvinga dig att tro på ett visst sätt eller att jag tex utför en dödsdom på egen bekostnad, det är då jag blir farlig. att tro vi är alla lika är befängt..jämför du maträtter i söder med dem i norr ser du att även svensken har skillnader mellan sig och sina landsmän, det är därför SD är så åt helvete…

 5. Bahlool
  Bahlool 08 oktober 2010

  muhammed, hellre skada sgi själv än skada andra..som ni wahabiter ju älskar att göra..våldta, mörda, bombar, självmordsattacker allt sånt är ok i dina ögon..bara du inte är shia hahah…baba tror du med fullaste allvar att alla shiiter gör det här? Suck…men vad ska man förvänta sig av en som följer wahabismens doktriner? Intelligensen går ut ju mera du läser salafiternas böcker..

 6. N
  N 08 oktober 2010

  Alltså ja det finns, men det finns också likheter. Jag håller med din teori men tror också att man försöker skapa en manipulerad kontrast mellan väst och mellanöstern i helhet då man inte uppmärksammar likheterna (de finns) lika mycket som man uppmärksammar skillnaderna. Sedan var min kommentar lite flummig och den på ett annat inlägg med hehe.

 7. Bahlool
  Bahlool 08 oktober 2010

  haha ja men min var inte mindre flummig..alltså jag märker själv att jag börjar bli allt mer svart/vit typen själv..civilisationernas kamp och allt det där..när man på daglig basis hjärntvättas om hur hemsk en muslim är, då inser man det är nåt fel i världen..rasisterna har blivit mindre rasistiska mot andra folk och raser och mera fientligt inställda mot islam och muslimer istället osv..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *