Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hizbollah – Allahs parti

Kan inte sova och tittar på lite dokumentärer om Hizbollah. Stoltheten är stor över detta parti, den enda grupp som lyckades besegra västs allierade, Israel. Araberna lyckades inte med att driva ut den israeliska aggressorn, men Hizbollah har nästa fördrivit sionisterna helt och hållet.

Här finns en längre dokumentär om vad Hizbollah gör och hur de lyckades med det de gör. Filmen är gjord av en antimuslimsk amerikansk kanal, men den belyser ändå den styrka som detta shiitiska parti ändå besitter. Frågan man måste ställa sig är, varför lyckas inte grupperingar som Hamas med det här? Jag ser grunden i deras kärlek för Ahlul Bayt och Ashuras budskap. Det är från barnsben som jag som shiamuslim lär mig vad Hussains offer innebar och detta finns inte hos Hamas eller andra grupper som inte känner till det offer Ahlul Bayt fick ge. En annan fråga är varför är wahabiterna så duktiga på att mörda shiiterna, men så obenägna att hjälpa sina trosfränder i Palestina?

Någon vecka sedan frågade man mig vad Syriens roll i Hizbollahs och Irans framtid är, jag menar att Syrien är som en sköka, de säljer sig till den som betalar bäst och jag förstår dem. De som är emot Israel och USA brukar få lov att styra sina länder hur hårt de än behagar, de kan misshandla, tortera och mörda sina befolkningar, utan att väst bryr sig, ta sådana exempel som Marocko, Tunisien, Egypten, Saudiarabien och skitstaterna vid gulf. De som står emot, sådana som Hizbollah och Iran, behandlas med hårdhet och angrips gång på gång. Så Syrien gör det enda rätta för dem, förhandla med USA och Israel. Här finns en film om Syrien och Islams frammarsch i landet.

Libanon, en kort iransk dokumentär som belyser vad som ligger bakom motståndet mot Israels terror. Hur kom det shiitiska motståndet till stånd?

Dokumentär om Musa al Sadr, grundaren av det shiitiska motståndet i Libanon, som kidnappades, lär ha torterats och sedan mördats i Libyen, av diktatorn Muammar al Ghaddaffi. Vem var hans uppdragsgivare? Varför lät han mörda Musa al Sadr? Vad tjänade han på det? Musa al Sadr litade på sin arabiske ”bror”.

Motståndets och Libanons historia, landet dit de lärda shiitiska ledarna flydde till, där de mördades av det Ottomanska riket och där de spred sig och till slut blev den grupp som försvarade arabernas, muslimernas och Libanons heder.

Al Quds lena, och en dag ska Israel försvinna på samma sätt som det kom till och då hoppas jag att de judar som hör hemma i Mellanöstern inte skadas och att de då är lika välkomna som de alltid varit. Länge leve motståndskampen mot sionismen.

27 kommentarer

 1. Emanuel 28 september 2010

  Helt OT är jag rädd.

  Följde denna blogg, sporadiskt idag och någorlunda aktivt för nåt/ett par år sen. Vi snackade lite här på bloggen, och jag fascinerades, och jag fascinerades hur en så sympatisk människa kunde ha, ursäkta uppriktigheten, så vedervärdiga politiska åsikter. (Bara nu på senaste tiden lyckas du hylla både diktaturen Iran och terroristerna Hizbollah. Men det kan vi ta en annan gång.)

  Det slog mig i alla fall hur viktigt det är den sotens människor som, trots sina diamentralt motsatma politiska åsikter håller en öppen och respektfull debatt. (Och ja, missförstå mej inte: Det är med respekt jag kallar dina politiska åsikter vedervärdiga, diktaturkramande och terroristhyllande. För att jag respekterar mina medmänniskor i Iran, Israel och Palestina och dess rätt till frihet och från våld.)

  Hursomhelst, nu har jag själv startat en blogg – sekulär, liberal – och det skulle glädja mig om du ville se ifall du kan hitta samma över politiska meningskiljaktigheter överbryggande människokärlek, och öppna debatton i din, som jag ser i din.

  Om en person inte är din bror i religionen så är han din bror i mänskligheten.

 2. Z 28 september 2010

  Väl sagt, viktigt att påminna sig att inte alla judar är onda och många judar, inklusive rabbis gör allt vad de kan för att göra en förändring.

 3. Bahlool 28 september 2010

  Emanuel det är enbart ett fåtal som kallar Hizbollah för terrorister, däribland Israel och USA. Enligt herr Reagan, som var president i USA, så beror termen terrorist på vem man frågar. Jag skulle kunna använda samma metodik och då hävda att de som slogs mot Hitler var terrorister, de använde sig av liknande metoder som Hizbollah gör..varför är kampen för ett fritt Libanon för terrorism? Staten Israel byggdes av terrorister, de var jagade av det internationella samfundet och de sprängde ihjäl många oskyldiga, de fördrev, mördade och de använder sig av liknande metoder än idag. Den enda staten som dömdes för terrorism är USA, det är väl rätt besynnerligt att man ser ner på Iran men hyllar USA?
  Ska kika in på din blogg och är den intressant kommer jag nog att adda den, även om jag inte behöver hålla med dig i allt 😉

 4. AHLAM 28 september 2010

  Labbayka ya Nasrallah!! <3

 5. Emanuel 28 september 2010

  Jag försökte ge komplimanger, men du fastnade för kritiken.

  Hur många, och vilka, som kallar Hizbollah terrorister intresserar mig inte. Det väsentliga är att de, tyvärr, anser att våld mot civila är ett legitimt sätt att föra sin kamp. Det gör dem till terrorister.

  Men visst, det är en marig definition mellan terrorism och legitim frihetskamp. För det första fokuserade, som jag har först det, Hitleroppositionen framför allt på militära mål. För det andra är skillnaden mellan Israel och Nazityskland oändlig när det gäller grymhet och mordiskhet.

  På vilket sätt legitimerar judisk terrorism arabisk terrorism?

 6. Bahlool 28 september 2010

  Nja, hitleroppositionen mördade även människor som låg med eller ens hade vänskapliga band med nazisterna, så de angrep inte enbart militära mål. Du ser skillnaden för du är en person som bor i väst och här har Europas krig större inverkan på er, vi såg inte Hitlers grymhet och mordiskhet, men vi har sett den sionistiska..
  Med fredliga medel har det inte gått att få slut på israels ockupation..så hur ska man stoppa Israel? I åratal har man talat om att Israel ska skapa fred med araberna, men så länge väst skyddar dem, har de kunnat komma undan med allt..

 7. Emanuel 28 september 2010

  Verkar det som att våld är rätt väg att gå då? Nej, det gynnar bara högern i ett Israel som ser sig som allt mer hotat och därför agerar allt mer brutalt.

 8. Bahlool 28 september 2010

  Till slut kommer detta högerns Israel att få så mkt kritik att det går under, tyvärr måste det till blod för fredligt går det inte alls..folk kan inte leva som djur hur länge som helst..

 9. libanesen z 29 september 2010

  Hallå musa sadr mördades inte, blev dock kidnappad och kan ha dött nu:p.. men vi väntar fortfarande på honom!!

 10. Bahlool 29 september 2010

  han anses med all säkerhet ha mördats..vi talar om 30 år..

 11. Bahlool 29 september 2010

  han anses med all säkerhet ha mördats..vi talar om 30 år..

 12. Emanuel 29 september 2010

  Ju mer våld mot Israel, desto mer stöd för Israel i det internationella samfundet.

  Att använda våld mot en militärt överlägsen fiende är, bland mycket annat, taktiskt fel. En massa oskydligt blod kommer bara utgutas på båda sidor, mest på den egna.

  Se istället på lyckade befirelserörelser. Hur ofta präglas dem inte av icke-våld, och att därmed med fog kunna hävda en moralisk rätt? Användande av våld underminerar detta.

 13. Bahlool 29 september 2010

  Andra grupper har använt sig av den här metoden,d äribland motståndsrörelserna i Europa mot Nazityskland, grupper mot kommunisterna i Afghanistan osv. Så att det skulle vara taktiskt fel tror jag inte på, tänk på Vietnam, men det kommer kosta mkt blod och det är tyvärr ett pris man får betala för att skapa sina barn en vettig framtid. Icke våld funkar inte för folk i Mellanöstern för att ingen bryr sig om dem..palestinierna har försökt i några år utan att göra något, istället har israel bombat dem och väst vänt blickarna bort. Icke våld funkar ifall en lobby verksamhet inte styr USA såsom de gör i fallet med den judiska lobbyn där, som är så mäktig att det är ens befängt att tänka på nåt stöd för Palestina i USA.

 14. Emanuel 29 september 2010

  Skillnaden är att USA inte hade nån egentlig koppling till Vietnam. Det är ju inte så svårt att få ett land att lägga ner ett krig, som ändå va rätt impopulärt även bland amerikaner. Inte om man jämför med mellanöstern, där ju Israel har rätt, moraliskt och enligt alla internationella konventioner, till ett land – låt vara med modifierade gränser.

  Problemet är att så stor del av anti-israelisk terrorism, eller frihetskamp om du nu prompt vill kalla det så, syftar till att jaga iväg varenda jude från området.

  Och du svarade inte på flera av mina frågor. Hur ska den massiva kritik du, liksom jag, hoppas ska få Israel att upphöra ockupationen komma? För genom terrorism, förlåt, frihetskamp ökar bara omvärldens acceptans för hänsynslösa israeliska vedergällningar.

  Å att judiska lobbyn skulle styra USA är så långt ifrån sanningen att det knappt är värt att kommentera. USA styrs i enlighet med Montesqiues maktdelningslära av den dömande, den verkställande och den lagstiftande makten. Eller i praktiken av det kluster lobbyister som storföretagen betalar, framför allt vapen- läkemedels och försäkringsindustri. Jag kallar dig inte för antisemit, för det tror jag inte att du är, men idén om att judarna styr USA har sitt ursprung i den antisemitiska myten om att världen kontrolleras av dold judisk makt.

  Ursäkta förresten, här sitter jag å påar för min blogg å så skriver jag bara inlägg om musik å gamla ryska kungar. Den kommer handla om utrikespolitik också, jag lovar. =)

 15. Razi 29 september 2010

  Emanuel – jag gillar dig skarp. När du börjar blogga politik så har du en trogen läsare!

 16. Emanuel 29 september 2010

  Jag gillar skarpt människor som gillar mig skarpt. Och min blogg innehåller nog tillräcklig andel politiskt för att intressera den intresserade.

 17. Beck 30 september 2010

  Emanuel: En sak jag inte fattar. Varför ska Palestina vara det enda landet i hela världen som inte har rätt att försvara sig mot ett land som ockuperar deras mark. Detta har aldrig någon någonsin lyckats ge mig en rimlig anledning till. Finns det något folk i hela världen som skulle stå med fredsflaggan och hoppas på att det löser sig på något konstigt sätt enbart om man står på sidan av och hoppas på bättre tider.

 18. N 30 september 2010

  Emanuel:
  ”Det väsentliga är att de, tyvärr, anser att våld mot civila är ett legitimt sätt att föra sin kamp. Det gör dem till terrorister.”

  Precis, och det är de Israel gör.
  Dock kan man inte påstå att Israeler är civila.
  Israeler som väljer att trakassera, mörda osv palestinier under deras tjänstgöring, och de som väljer att flytta till israel trots att de vet om att det egentligen är Palestina gör dem inte till civila, utan direkta motståndare till palestinierna som vill ha TILLBAKA deras land och sina PRIVAT ÄGDA mark.

 19. Bahlool 30 september 2010

  Inte att förglömma att israelerna anses vara tjuvar, hela befolkningen är tyvärr delaktiga i stölden och hela befolkningen är delaktiga i stölden och i mördandet, därför är just israelernas sitautation så unik. De är kolonisatörer, som tagit andras rätt, mark, och liv.
  Deras lärda har gång på gång utfärdat dekret som tillåter mördandet av barn och kvinnor, vars enda fel är att de är araber och att de bor i landet.

 20. Emanuel 01 oktober 2010

  Det jag kritiserar är attackerna mot oskyldiga, och urskuldnadet av detta. Det har inget med ”försvar av sitt land att göra”.

  Jo, civila Israeler är civila. Och inte legitima mål. Det faktum att vissa israeler trakasserar, verkar våld etc. mot palestinier gör inte hela befolkningen till lovligt byte. Men det kan väl knappast varit vad du menade?

  USA som stat har massvis med ont blod på sitt samvete, legitimerade det attackerna den 11:e september?

 21. Bahlool 01 oktober 2010

  Just i fallet med Israel är det an norlunda Emanuel. Du har ett folk med en överväldigande majoritet som stödjer mord på arabiska civila, what goes around comes around? 94% av judarna stödde Gazamördandet. Du har ett helt folk som godtar och rättfärdigar stölden av Palestina. Män som kvinnor gör militärtjänsten i Israel, det är alltså en stående armé.
  Problemet som du också glömmer är att även om man vill undvika civila offer, så är det i fallet med palestinierna extra svårt..de har inga avancerade vapen som Israel har..då äår risken att träffa oskyldiga mkt större

 22. Razi 05 oktober 2010

  Nu är jag trött på dina 94% och påståenden om att alla israeler tycker att det är helt okej att döda civila. Kom igen nu. Du får väl komma hit och prata med folk, för uppenbarligen så tycker du om att måla ut israeler på detta sätt, du vill helt enkelt att de ska vara dumma. Btw så är armén inte frivillig och om du är så dum att du tror att de hellre spenderar deras bästa år i grönt så är du mer korkad än jag trott.
  http://ficktjuven.blogspot.com/2010/07/israel-defence-forces-iskalla-mordare.html

 23. Bahlool 05 oktober 2010

  Vad du tror spelar väl knappast någon som helst roll för mig eller sanningen? Du får gärna kalla mig trög, dum eller korkad, jag känner att det är en hyllning från dig. Du går, knullar lite och tror att du är plötsligt kännare av Israel? När du fortfarande gick runt i blöjor så skrev jag om de här sakerna. Lille vän, världens människorättsgrupper, DÄRIBLAND israeliska, däribland judiska, däribland västerländska, är alla överens om att Israel begår grova brott. De mördar, misshandlar och förnedrar ett helt folk.
  Du bad om en källa, jag gav dig en källa, ändå vill du hävda motsatsen? Lol säger jag bara..
  Sanningen om Israel är uppenbar för de som vill finna sanningen. Och ja, det är obligatorisk tjänstegöring i Israel män och kvinnor måste delta det är ju därför ett visst antal ungdomar hunsas och fängslas för de vägrar tjänstgöra i de ockuperade områdena..tom du som är såååå smart till skillnad från korkade araben (den rasismen har du väl lärt dig där i guess) måste väl kunna tillstå att det är fel att bygga på ockuperad mark som hela världen ser som del av den framtida palestinska staten?
  Om Israel ville ha fred, så skulle de ju knappast bygga på mark som ska ges till palestinierna?
  Jag har uttalanden från dina kära rabbiner där de uppmanar till mord på spädbarn..det säger allt 😉

 24. N 05 oktober 2010

  ”Det jag kritiserar är attackerna mot oskyldiga, och urskuldnadet av detta. Det har inget med ”försvar av sitt land att göra”.

  Precis. Då erkänner du, Emanuel, att Israel är en terrorstat?

  ”Jo, civila Israeler är civila. Och inte legitima mål. Det faktum att vissa israeler trakasserar, verkar våld etc. mot palestinier gör inte hela befolkningen till lovligt byte. Men det kan väl knappast varit vad du menade?”

  Eftersom att de flesta israeler aktivt attackerar palestinier, dels genom illegal ockupation och dels fysiskt/psykiskt kan inte de flesta israeler, ur en logisk och objektiv synpunkt, anses vara civila.
  Israel har obligatorisk militärtjänstgöring (med vissa undantag) vilket betyder att nästan alla israeler som är 18+ gammal har attackerat palestinierna på många olika sätt regelbundet under flera år, och har en militärbakgrund.

  ”USA som stat har massvis med ont blod på sitt samvete, legitimerade det attackerna den 11:e september?”

  Vi vet idag att muslimska terrorister inte stod bakom attacken. Men självklart inte.
  Vad legitimerar USAs krig mot Afghanistan och Irak?

  ”där ju Israel har rätt, moraliskt och enligt alla internationella konventioner, till ett land – låt vara med modifierade gränser.”

  Det är sjukt hycklande att du sitter och skriver om att Hamas är terrorister och att de inte respekterar Israels gräns samtidigt som Israel begår den större delen av terrorismen och är de som har nästan en halv miljon illegala bosättare på palestinsk mark- enligt internationell lag.

  Israel har fel ur en moralisk, logisk och religiös synvinkel.

  Logik: Det är löjligt och ologiskt att påstå att man har rätten att ta tillbaka något ens förfäder ägde för 3000 år sedan, samtidigt som man påstor att dagens ägare som bott där i tusentals år (om jag minns rätt är palestinier ex judar?) tills nu inte är de rättfärdiga ägarna av landet.

  Moral: Det är 100% fel att slänga ut folk ur deras byar, städer och länder, dessutom så brutalt som zionisterna/israelerna gjorde. Sök på Irgun, Haganah och Lehy och på etniskt rensande av palestinier.

  Religion: Enligt Judendomen ska judar leva i exil. Sök på ”three oaths”.

  De gör fel inom alla punkter. Du borde skämmas som påstår att Israel har rätt moraliskt och med internationella konvekterioner. De har 100% fel moraliskt och de bryter mot internationella lagar titt som tätt- alltså har de ingen rätt att påstå att man ska följa internationella som är till delas fördel när de själva inte följer internationella lagar som är till andras fördel, då det kallar för hyckleri.

  ”Å att judiska lobbyn skulle styra USA är så långt ifrån sanningen att det knappt är värt att kommentera. ”

  Är det här ett skämt?

 25. Bahlool 05 oktober 2010

  Inte att glömma bort, om vi ska följa judarnas logik, och hålla med att de som kom först, får behålla landet..då borde väl judarna åka hem till Ur och Uruk då de kom från Abraham? Därmed borde väl landet tillfalla de olika folken som bodde i Palestina före judarna?

 26. Razi 06 oktober 2010

  Din källa är ingen riktig källa. Så hur gammal är du? 50?
  Du vet sedan tidigare att jag är emot bosättningarna. Och vad en idiotisk överrabbin säger har väl inget ting med mig eller någon av mina vänner att göra?

 27. Bahlool 06 oktober 2010

  Nej juste Razi..oppinionsundersökningar är ju inga riktiga källor..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *