Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shaadha Hassoun – Wa3ad Argoub

En musikvideo (ovanligt hos er fanatiske arab) som belyser ockupationen och misären som drabbat Irak. Denna video fick kritikerna att gå i taket, några menade att damen hyllar ockupationen, andra menar att hon tar ställning emot den. Den av er som kan irakisk dialekt, kan bilda sig en egen mening om frågan.

Hur ofta ser vi västerlänningar ta sådana här ställningar för eller emot något?

Låten heter Argoubs löfte, som handlar om en ökänd figur i den arabiska kulturen, ökänd för att inte hålla sitt ord. Låten som Shaadha sjunger, belyser kärlek och svek, löften och brutna sådana. Skor på gatan är en hyllning till Munthazar al Zaidi, som slängde sina sandalar på George Bush. Allt i videon, orden och bilderna är en anspelning på de löften som gavs, och de löften som bröts och den framtid som utlovades och den framtid som förstördes.

En längre analys av musiken och dess inverkan på den moderna arabiska staten och samhället.


Waad Argoub – Shadha Hassoun
Uploaded by dawebni. – Explore more music videos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *