Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ramadan – Sorrow and Grief del 3

Omtalad i Koranen. Omtalad i Hadith. Omtalad i Sunnah. Fanns det någon som kunde mäta sig med Ali på slagfältet? Fanns det någon som inte blev fäst vid honom av hans tal, hans ord, hans karisma? Hundratals år senare, kunde västerlänningar inte sluta fascineras av denne man. Ali, Karrar, Haider, AbuTurab. Asad Allah, lejonet som stred, blödde och dog för islam.

I hans dödsögonblick sa han, Vid Allah, jag har segrat. Jag ger dig min salam, min respekt, min vördnad för din person. Ya Ali.

I barndomen fick du se din älskade bror, din styvfar, din Profet lida. Du led med honom, du tog hans plats i sängen för att skydda honom med ditt liv. Du stod när andra satt. Du stred när andra flydde. Du var den förste att välja islam som din religion (av männen) Du var Ali.

Salam we alef Salam.

De flesta av de här videon har jag publicerat tidigare..men på Imam Alis dödsdag så har jag samlat favoriterna på ett och samma ställe. Några är på arabiska, andra på urdu vissa är på persiska. Många har engelsk undertext.

Ett av mina favoritsånger om Imam Ali. Sorgen skär i mitt hjärta. Tårarna rinner och jag kan inte glömma Ali. Även i döden visade han på den ridderlighet och den respekt för islam, Allah och islams lärdomar som han besatt. Även i döden valde han att visa barmhärtighet. Salam Salam Salam!!

Grovt översatt: Oh Zeinab (Alis dotter) gråt inte, sorgen krossar mitt hjärta. Påminn mig inte om det som hänt. Oh ve mig!! vad ska vi göra. Ali är borta. Han som tog hand om grannar, om föräldrarlösa. Medan jag finns i livet så ska inget hända dig (Abbas sa det här till sin halvsyster).

————-

Persiska Ali Jaan, ett av mina favoriter om Imam Ali med engelsk undertext. Salam Salam Salam

——–

Vart tog Ali vägen? Ali som tog hand om de fattiga och föräldralösa. Profeten Muhammed (s.a.w) och hans Ahlul Bayt, hans familj, var kända för att ta hand om de svaga medan de själva led. När Fatima (Profetens dotter) bad om en tjänare att hjälpa henne, sa Profeten det bästa du kan göra är att be Allah om välsignelse och jobba vidare. När någon knackade på dörren, så togs han om hand av denna härliga familj. Vem av oss skulle ge sin egen mat till andra? Hjälpa andra när vi själva lider nöd?

——–
Engelska
Jag ville att du skulle stanna.

———
Libanesisk låt med engelsk text om Ali!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *