Press "Enter" to skip to content

Shiiter fortsätter förföljas i Egypten

Egypten fortsätter trakassera och arrestera shiiter under förevändning att de skapar kaos i landet. En shiitisk företrädare har fängslats och släppts drygt 6 gånger senaste åren. Man fruktar Hizbollahs och Irans inflytande över shiiterna och därför trakasseras dessa. Sunnitiska organisationer som Muslimska brödraskapet trakasseras ofta också.

Sedan 1980-talet har Egypten haft särskilda lagar som inskränkar människornas liv, enligt författningen har man religionsfrihet i Egypten, något som tyvärr inte stämmer. Kristna grupper trakasseras ibland av wahabiterna, en grupp som ökat på senare tiden i landet och som knuffar undan den mer moderata sunnitiska vägen som funnits i landet sedan medeltiden.

Egypt Detains Innocent Shia Muslims Under Emergency Law.

4 Comments

 1. zz
  zz 13 september 2010

  Nu har jag ännu ett skäl till att hata egyptier.. fy faan asså

 2. Bahlool
  Bahlool 13 september 2010

  lol welcome to the club..jag hatar allt och alla lika mkt 😉

 3. z
  z 13 september 2010

  vad optimistisk man var då :p..

 4. Bahlool
  Bahlool 13 september 2010

  hahaha livet har gjort mig optimistisk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *