Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnlig omskärelse – en flickas död

Sen Faraonernas tid har man i Egypten, omskurit tjejer i ung ålder, för att kontrollera deras sexualitet och deras liv. Staten har sedan några år aktivt bekämpat seden, men det har enbart lett till en liten minskning.

I den heliga Koranen står det att vi skapat er män och kvinnor inte enbart för att föröka er, men även för att njuta av varandra, hur kan man njuta av sex när en viktig del av ens kön är borta? Inte nog med att glädjen försvinner, många tjejer växer upp med men för livet eller så dör dem, som 13-åriga Nermeen. Allt som återstår är att man gråter över hennes öde och ångrar sig, men ingen ånger kommer få liv i flickan.

En mors tårar över en död dotter..

Enligt statlig statistik så är 74% av alla tjejer omskurna i Egypten, en alldeles för hög siffra. När man här i väst går till konfirmation, så går man i Egypten till någon galen läkare som gör ett ingrepp i en ung flickas kropp och förstör henne för all framtid.

BBC News – Egypt renews crackdown on female mutilation.

5 kommentarer

 1. z 03 september 2010

  74 PROCENT! Hur kan det vara möjligt! Usch!!!!!

  Egypten måste vara det sämsta arabiska landet! All fattigdom, religiös intolerans, och nu även detta! En revulotion måste ske i Egypten och det snarast!

 2. Bahlool 03 september 2010

  Z i texten kunde man även läsa att enligt staten så är 9/10 kvinnor omskurna, jag vet inte vad jag ska tro om det för vad jag förstått är det något som enbart fanns bland fattiga i lite ekonomiskt eftersatta områden..

 3. Bahlool 04 september 2010

  Japp finns några få hadither i sunniislam som stödjer det..men de är rätt svaga därför majoritetn av muslimer inte gör det här

 4. morteza 08 mars 2011

  Hej!
  jag är morteza och jag talar svenska lite .
  jag skulle hitta en flicka svenskmuslim för gift
  snälla hjälpa mig!
  min num :0730492428

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *