Press "Enter" to skip to content

Freedom of speech?

I media får vi ofta läsa om hur hemskt det är i muslimska länder, som till exempel Iran, där man är negativt inställd till media, där man tystar kritik eller stoppar pressen; det ser man som något negativt, man beklagar sig över det i västlig media och man menar att det är ett bevis för odemokratiska stater och värderingar.

Nu läser jag om några fall i frihetens och demokratins förkämpe, USA. Denna stat brukar beklaga sig över den ofrihet som återfinns i mellanöstern, men samtidigt så inskränkar man sitt eget folks frihet. Man anklagar och jagar dem som filmar eller rapporterar om missförhållanden bland poliserna eller militären, man jagar de som levererar information till wikileaks, listan kan göras lång. Västlig hyckleri är, som bäst.

Vad är skillnaden mellan diktaturerna och USA, när båda förbjuder och bekämpar journalisterna?

Facing prison for filming US police – Focus – Al Jazeera English.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *