Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ibland skäms man över att vara arab..

Jag har ingen kärlek för saudierna, de är wahabiter och de är rent nu ut sagt efterblivna. Nu ökas mitt ogillande av landet och dess befolkning, en befolkning som stödjer en hemsk och hätsk version av islam. Min käre far jobbade i Förenade Arab Emiraten, ett land där man behandlade sina inflyttade arbetare dåligt. Man hade en slags stege, först kom FAEs invånare, sedan kom västerlänningarna och sedan kom araberna, under dem kom de stackars asiater som kom från länder som Filippinerna och Sri Lanka.

Behandlingen av asiaterna är lika hemsk överallt i ”Khaleej”, gulfstaterna. I våras demonstrerade otaliga i just FAE, de sparkades ut ur landet och man tillmöttesgick deras krav på bättre förhållanden. Gång på gång får jag läsa om tjänstefolk skadas, behandlas illa och förnedras, det ledde till att staterna skapade reklamfilmer där de omber sina medborgare att vara snällare mot dessa stackare.

Nu läser jag om en kvinna från Sri Lanka, som fick utstå tortyr i form av spikar som spikats i hennes händer och även i hennes huvud, för att hon hade beklagat sig över arbetstrycket. Min far arbetade i Arabemiraterna i två år, och han är född i Irak och behandlades sämre än ett djur, till den grad att han till slut började jaga en av ordförande i klubben han arbetade i, för att denna gång på gång uttalat sig negativt mot både min far och andra shiiter, för hur de bad eller hur de sörjde Hussain. Så hatet, rasismen och fördomarna är inte något enbart vi här i väst besitter.

Förtryck av arbetare i Dubai

Saudier slog in spikar i hembiträde – DN.se.

6 kommentarer

 1. zahra 26 augusti 2010

  e inte efterbliven någonstans:)

 2. Bros 26 augusti 2010

  Att döma av texten är har du iranska band, nåt band till shia islam och typ hatar sunni islam, i synnerhet wahhabiterna i saudi… Inte ovanligt med liknande uttalanden, och inte vanligt att ni hittar vägen till emiraterna

 3. Bahlool 27 augusti 2010

  Bros vad vill du ha sagt?

 4. B 27 augusti 2010

  De värsta rasisterna återfinns utan tvekan i mellanöstern. Hela mellanöstern, från Israel till Iran, är utan tvekan den mest inskränkta och rasistiska region som existerar i modern tid. Tacka Allah, Jahve och ”vetenskap – nej, tack!” för det. Religion gör människor dumma, blinda för verkligheten samt främlings och utvecklingsfientliga kolla bara på oss Europeer för ca 150 år sen för ett utmärkt exempel. Olika inriktningar på religion är egentligen skitsnack, i grund och botten är det samma sak – ett verktyg för att kontrollera den korkade massan av människor och kunna utnyttja dessa maximalt. Religion har fina inslag men dess fundament är något vi alla borde bekämpa tillsammans.

 5. Bahlool 27 augusti 2010

  Många fel i din kommentar B, vad var Hitler, och var inte det en ”modern” tid? De partier som är på frammarsch i Europa idag, de bygger inte på religion utan helt andra värderingar..och de talar högt och stort om demokrati, yttrandefrihet och nationalism.

 6. B 27 augusti 2010

  Nationalism är självklart även det något som ska bekämpas. Nationalism och rasism är också ett sätt att se sig själv för mer än andra grupper av människor. Det är ett sätt att få den korkade massan att känna sig bättre än andra och på så vis kan staten/trossamfundet enklare kontrollera dessa. Det är ett verktyg som används för att vinna folkets förtroende helt enkelt – populism. Om du berömmer någon gör den som du säger. Att dela upp människor i grupper är ett sätt att kontrollera den gruppen, detta eftersom ingen kan lura alla alltid men vissa kan lura några ibland. Det är lika illa oavsett om det beror på hudfärg eller tolkning av en fantasifull bok. Vi är alla människor. Religion är för mig likställt med nationalism. Alla kan tilltalas av delar av religionen och det finns som sagt bra inslag i alla religioner, dess fundament är dock fel och farligt för världsfreden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *