Press "Enter" to skip to content

Terrorattack i USAs namn

Terrorismen som begås av muslimska fanatiker är hemsk, den drabbar många oskyldiga, mestadels muslimer. Det här rapporteras ofta om, om en galen wahabi spränger upp sig själv och andra, om det så bara är en person, så älskar nyheterna att förmedla nyheten om det. Det som inte rapporteras om, det som inte bloggas om, det som inte talas om så mycket, är den terror som sprids av USAs vapen.

På senare år har USA använt sig ofta av så kallade drönare, det är förarlösa flygplan som angriper sina mål djupt inne i Pakistan och Afghanistan. Problemet med dessa drönare är att de spränger upp hela områden, däribland hus och grannhusen. Nu var målet afghanska talibaner, men samtidigt mördades 3 barn och 4 kvinnor i huset sidan om. Vad kallas detta för?

Om en muslimsk fanatiker spränger upp sig själv och 3 barn och 4 kvinnor, är det då något annat än terror? Om USA gör detsamma, vad är skillnaden? En enda skillnad finns, och det är att ena attacken görs i demokratins namn och den andra i en missförstådd och feltolkad version av islam. De döda är döda, och de var oskyldiga och borde aldrig ha dött.


Irakisk flicka, offer för USAs attack i Irak.

Jag läser nyheterna och kan inte förvånas om hur små nyheter om Iran görs till värsta hotet för väst. Bloggare skriver gärna om hur hemskt islam och Iran är, men ingenstans hittar jag någon som tar avstånd från USAs terrorattacker mot civila mål i Pakistan. Vart är FN? Om jag tar på mig ett bombbälte och spränger upp några judar i det ockuperade Palestina, så skulle jag definitivt kallas för terrorist, men när samma judar går och anfaller Gaza, mördar 1400 palestinier, då är det självförsvar.

En muslim som slåss mot västs hegemoni över den muslimska världen, är per definition en terrorist…I Koranen står det, den som skadar en oskyldig person, är som en person som skadat ett helt folk, så viktig är frågan om att inte skada oskyldiga, kanske USA och Israel och deras lydstater kan lära sig något av det?

Irakiskt barn offer för USAs attacker..

Civila offer i Afghanistan

Våld i Pakistan krävde 40 liv – DN.se.

Al Jazeera fördjupning

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *