Press "Enter" to skip to content

Sufis – The Muslims in the Middle

Most of us are perfectly capable of making distinctions within the Christian world. The fact that someone is a Boston Roman Catholic doesn’t mean he’s in league with Irish Republican Army bomb makers, just as not all Orthodox Christians have ties to Serbian war criminals or Southern Baptists to the murderers of abortion doctors.

Ett bra citat som belyser hur idiotiskt det är av många västerlänningar att skuldbelägga alla muslimer och hela religionen islam, för vad några få idioter gör i vår religions namn. Wahabiterna är en pest, som Allah, hans Profet och de heliga Imamerna varnat oss för. Ska jag då vara ansvarig för deras dåd? Är du ansvarig för din nästes brott? Nej och återigen Nej.

Läs hela texten som är en hyllning till sufis. Författaren glömmer dock även att sufis var stridens män också, författaren menar att man inte ska bunta ihop alla muslimer och sekter i islam med varandra, men ändå görs misstaget att bunta ihop alla sufis som fredens män och kvinnor…

viaOp-Ed Contributor – Sufis – The Muslims in the Middle – NYTimes.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *