Press "Enter" to skip to content

Kärnkraftverk – javisst om du inte är en islamisk stat

Sverige har kärnkraftverk, Finland har kärnkraftverk, ja även stater som ockuperar och mördar och inte vill hålla sig till omvärldens regler, såsom Israel, har kärnkraftverk och inte nog med det, de har även kärnvapen, men islamiska stater som Iran, de får inte ha kärnvapen. Demoniseringen av Iran har lett till att man ger alla rätten att utveckla sig och sin teknologi, så länge du inte tillhör den muslimska tron.

Iran har inte startat krig på drygt 200 år, Israel har startat runt 5 bara senaste 40 åren. Ändå är det Iran som är faran inte Israel, staten som skjuter civila på nästan daglig basis.

Å ena sidan klagar islamofoberna på att muslimerna är tekniskt underlägsna, å andra sidan tillåter man inte muslimerna att utveckla teknik. Iran, USA och deras allierade planerar även att angripa Iran, på samma sätt som man angrep Irak, med falska anklagelser. Är det här den fredliga värld vi vill leva i? Det är av yttersta vikt att sätta sig in i retoriken om Iran och Israel. Det är av yttersta vikt att bilda sig en mening utan falsk propaganda.

Iran har tryckt på atomstartknappen – DN.se.

11 Comments

 1. Max
  Max 22 augusti 2010

  Så länge andra stater kör på med kärnkraft vilket i sig är illa, så ska självklart andra stater med få det. Grattis Iran som lyckats trots påtryckningar av massiv skala att inte använda denna energi

 2. Maria
  Maria 22 augusti 2010

  Jaså? Israel har kärnkraftverk? Hm…
  Sedan när?
  Vad jag vet så finns det inga kärnkraftverk i Israel och har aldrig funnits.
  Vad tycker du om civilbefolkning som blivit mördade av islamistiska styret i Iran förra sommaren då de protesterade mot den falska valutgången?
  Kärnkraftverk i händerna på islamistiska ledare är farligt. Avfallet kan användas till att producera kärnvapen.
  Kärnvapen som kan användas för att attackera grannländer, delar av Europa och Israel.
  Israel skjuter inte civila på daglig basis. Iranska regimen torterar mördar oliktänkande och opposition, stenar kvinnor till döds, finanserar terrororganisationer, skickar vapen till Hizbollah, Hamas bl a.
  Förresten, varför åker du inte tillbaka till Iran och bor där?

 3. Bahlool
  Bahlool 22 augusti 2010

  Maria
  http://en.wikipedia.org/wiki/Negev_Nuclear_Research_Center

  Vad tycker du om civilbefolkning som blivit mördade av islamistiska styret i Iran förra sommaren då de protesterade mot den falska valutgången?

  Falska enligt vem? bara för att någon skriker falsk betyder inte att det verkligen är så. Många stater har demonstranter som skapar kaos, däribland demokratiska stater som Italien och Grekland, och även där har det funnits dödssfall, men ändå förstår jag inte, vad har detta med vår diskussion om kärnkraftverken att göra?

  Kärnkraftverk i händerna på islamistiska ledare är farligt. Avfallet kan användas till att producera kärnvapen.
  Kärnvapen som kan användas för att attackera grannländer, delar av Europa och Israel.
  Israel skjuter inte civila på daglig basis. Iranska regimen torterar mördar oliktänkande och opposition, stenar kvinnor till döds, finanserar terrororganisationer, skickar vapen till Hizbollah, Hamas bl a.
  Förresten, varför åker du inte tillbaka till Iran och bor där?

  Så i händerna på länder som Israel, som startar krig då och då är ok, men i händerna på muslimer är farligt? Lol..Iran stenar inte folk det har de inte gjort på år..sätt dig in i fakta och sluta ljug? Jag är inte ens från Iran, och då får jag fråga samma dumma fråga, varför åker du inte hem till “Israel”? Märkligt att Irans “mördande” av några 20 tal civila är hemskt men Israels mördande av tusentals inte omnämns av dig..lite hyckleri? eller som vanligt..Guds utvalda folk får mörda 😉

 4. Maria
  Maria 22 augusti 2010

  Jag är svensk, kristen och trött på lögner från sådana som du. Svenskar är generellt trötta på sådana som dig.Var du än är ifrån så vore det kanske en bra ide att du flyttar tillbaka dit. Sverige behöver inte sådana som du.

 5. Bahlool
  Bahlool 22 augusti 2010

  Ja för lögner från dig är mycket bättre lol…Svenskar är generellt trötta på såna som jag? Du vet inte ens vilket land jag är ifrån, så vad vet du om “sådana” som jag? Sanningen är svår att svälja och jag förstår dig, du stödjer en stat som är hemsk och som mördar tiotusentals, för att avleda uppmärksamheten beklagar du dig över en stat som mördar 20.30 st ..jag råder dig att sätta dig in i situationen och att du ska sluta hata och avsky folk som inte delar dina förvrängda värderingar och åsikter..

 6. Fredde
  Fredde 23 augusti 2010

  Nej Maria, det är såna som dig vi är trötta på. Som vägrar inse fakta till och med när det presenteras framför ögonen på dig.

  Hade det inte varit för Israels attackvilja mot muslimska grannländer och historia av preemptive bombing så hade inte Iran haft någon anledning att skaffa kärnvapen – om det nu är så.

  Iran behöver kärnvapen för att inte ständigt behöva oroa sig för en Israelisk attack.

 7. Farre
  Farre 23 augusti 2010

  Maria
  http://nuclearweaponarchive.org/Israel/index.html
  Du kanske borde ha mer koll på dina fakta och påstående. Om du inte känner till Israels kärn laddningar så är jag helt säker på att du inte har koll på den iranska politiken.

  “Kärnvapen som kan användas för att attackera grannländer, delar av Europa och Israel.
  Israel skjuter inte civila på daglig basis. Iranska regimen torterar mördar oliktänkande och opposition, stenar kvinnor till döds, finanserar terrororganisationer, skickar vapen till Hizbollah, Hamas bl a.”

  Jag tänker inte gå in på Israel/palestina konflikten eftersom jag varken är arab elelr israel och låter Bahlool diskutera det eftersom han har mer fakta.
  När har iran skjutit folk dagligen? Du kanske borde veta att många av de gröna i iran i början då demonstrationerna var som hetast var från basiji millisen. Musavi själv är en basiji och alla hans anhängare är ledande personer i islamiska iran.
  Du kanske hade fått för dig att de gröna vill ha en väst liknande iran nej det var bara minoriteten, de 15 % som inte röstade men alal som röstade vill ha en förändring inom islamiska republikens ramar.
  När har Iran anfallit någon grann land?
  Stening finns inte i iranska lagar, och det är högsta domstolen som har stoppat sakines dom eftersom stening inte finns i våran lagar
  förresten du bestämer inte vem som ska åka tillbaka, jag betalar mer skatt än du gö eftersom jag är nästan säker på att du inte tjänar lika mycket som mig

 8. Hese Fredrik
  Hese Fredrik 26 augusti 2010

  Vilket fruktansvärt korkat inlägg. Hur i helvete kan man propagera för Irans rätt till kärnvapen med argumentet att Israel har kärnvapen? Iran är en teokrati. Iran styrs av religiösa fanatiker som har en uttalad framtidsvision av en värld utan Israel på kartan. Det är ett land vars ledare är en antisemitisk, diktatorisk, fanatisk och maktfullkomlig skurk utan skrupler. Oavsett om du hade kunnat fastställa att alla dessa punkter även gällde Israel så hade det väl för fan inte utgjort ett bra argument för Irans rätt till kärnvapen?

 9. Bahlool
  Bahlool 27 augusti 2010

  Hese jag råder dig att läsa lite mera om Israel. Israel har i regeringen olika småpartier som är mera fanatiska än Iran. Deras ministrar har uttalat sig om att starta krig mot Iran, något Iran inte sagt om Israel. Iran har inte sagt en framtid tuan judarna utan en framtid utan Israel, då den inte erkänns av oss muslimer, de får gärna ha ett Israel men inte på andras bekostnad (palestinierna)
  Iran är det land i mellanöstern med flest judar efter Israel, varför skulle de vara antisemiter och ha kvar judarna där? Judarna finns tom i Irans riksdag.

 10. Fredrik
  Fredrik 18 september 2012

  @Maria

  >”Jag är svensk, kristen och trött på lögner från sådana som du. Svenskar är generellt trötta på >sådana som dig.Var du än är ifrån så vore det kanske en bra ide att du flyttar tillbaka dit. Sverige >behöver inte sådana som du.”
  Vad får dig att tro att du kan uttala dig för hela svenska folket? Jag är så jävla trött på skitsnack från såna som dig.
  Du är lurad, naiv, vakna upp och sluta tro på allt som massmedia säger.

  Bra blogg för övrigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *