Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stening i Iran – Skitsnack Aftonbladet

Nu försöker Aftonbladet tjäna poäng på Sakineh, damen som sägs ha deltagit i mordet på sin man och som även varit otrogen. Enligt Aftonbladet och västlig media, är Sakineh ett offer för ”mörkerkrafterna” i Iran och därför försöker man belysa hennes öde. Visst det har man all rätt till, men varför ljuger man så öppet om steningen i Iran? Iran har i flera år diskuterat ämnet stening och man har sedan några år stoppat alla steningar.

Att Aftonbladet, en respekterad tidning för med osanningar beror inte på att de inte vet bättre, utan det beror på att de mörkerkrafter som finns i väst, vill demonisera staten Iran. Ju fler som anser att Iran är skit, desto bättre. Några dagar sedan läste jag i en av kommentarerna om just Iran, hur läsarna önskade att USA skyndade sig på med att bomba hela Iran.

Med sådana åsikter, är det inte länge tills vi ser ett nytt Irak, men den här gången drabbas ett annat folk och de kanske drabbas värre när deras kärnkraftverk bombas och deras militär gör motstånd.

Ja stening är ett brutalt straff, för ett brutalt brott men varför anklaga en stat för något staten inte gör eller gjort på ett tag?

Wikipedia om Iran

Brottet: otrohet straffet: stening | Nyheter | Aftonbladet.

DN

27 kommentarer

 1. Anders 20 augusti 2010

  Hej Bahlool! Undrade verkligen vart du tagit vägen? Dina försvar för Irans brutala regim har lysst med sin frånvaro ett tag, trodde nästan du gett upp. Du förnekar dig aldrig, allt som som är negativt för Iran är ljug eller beror på de konsperatoriska krafterna i väst och i Israel, hur orkar du? Bevisligen har kvinnan dömts till spöstraff och fängelse för sitt brott, varför skall hon straffas igen? På vad sätt kan du jämföra otrohet med stening och påstå att de är lika brutala? Vilka bevis har du för att stening har upphört? Du talar om Iran som en demokrati, men så är ju inte fallet då det är de religiösa ledarna som beslutar om väktarrådet och om vem som skall bli andlig ledare. Vrem kan veta vad som är Guds ord och vad det är att begå brott mot Gud? Varför är det inte demokrati i Iran om det nu är så många som gillar systemet, då skulle de ju inte behövas ett väktarråd för att försvara den Islamistiska republiken. Har du träffat Gud så du vet vad han vill och vad han har för mål? Hur kan en boka och andra skrifter från 600-Talet e.kr. ha bärighet på vilket liv vi skall ha idag? vad säger att Muhammed tolkade Gud rätt? Dessutom innehåller ju islam en rad olika tolkningar av koranen, vad säger att du tolkat koranen rätt, snarare är det väl så att du läser tolkar koranen på ett sätt som djävulen skulle tycka om?

 2. Bahlool 20 augusti 2010

  När en person sviker ditt förtroende så känns det nog mera än lite spöstraff..men vad förväntar man sig av en person som försvarar väst och Israels mord på oskyldiga..hjärtat har du knappast i din kropp 😉
  Ska jag bevisa att steningen har upphört? Jag tog upp en källa från wikipedia, jag har även andra artiklar från förra året där staten sagt de har slutat med stening, det är väl din uppgift att bevisa att de fortfarande sker?
  Vi har en kung du inte kan välja är det demokrati? Väktarrådet måste finnas för att det är en islamisk republik, det är ingen demokrati i västlig mening..allt det här känner du till ändå försöker du med din propaganda.
  Lol så många frågor…du låter som en 5 åring..;)

 3. Farre 20 augusti 2010

  Anders
  Du vet säkert inte vem aytollah shahrudi är, han är högsta hönsen i irans domstol väsende och han har förbjudit det sen flera år sen och har hänvisat att i islam förekommer inte stening.
  Precis som eran demokrati finns inom västliga ramar så är irans demokrati inom iranska lagars ramar.
  Därför har man väktar rådet, alla länder har sina ramar

 4. iranska olje börsen 20 augusti 2010

  ”mörkerkrafter”, hehe. Du verkar också lagt märke till medians favorituttryck.

 5. iranska olje börsen 20 augusti 2010

  Jag kan inte låta bli och skratta när de säger sådana här ord med eftertryck.

 6. Bahlool 20 augusti 2010

  lol måste ju använda mig av medias egna uttryck 😉

 7. Rachelle 21 augusti 2010

  Men hur vet du att hon inte ska stenas? Hon har ju själv bett sina barn hjälpa henne

 8. Bahlool 21 augusti 2010

  För att även om man ogillar Iran, måste man veta att de har lagar att följa. TA ett ex: Något år sedan blev det demonstrationer, några av de ”gröna” sattes i fängelset och torterades, något som den regering som finns I iran kanske skulle uppskatta men nej, de som torterade eller skadade fångarna dömdes till hårda straff.
  Staten har klart och uttryckligen sagt att hon inte ska stenas för att stening stoppats i landet sen nästan 2 år. Hennes dom kan vara dödsstraff, men inte stening i alla fall.
  Om du sitter inne i fängelset, så kan jag lova dig då försöker du med alla medel att komma ut därifrån, även använda dina barn …jag förstår henne, jag skulle ha gjort det.

 9. S 21 augusti 2010

  snälla.. SNÄLLA sluta skriv ”lol” 🙁 Det är så barnsligt! 🙁

 10. Bahlool 21 augusti 2010

  jag är en barnslig person 🙁

  sorry: ps lol på dig 😉

 11. yemen 21 augusti 2010

  bahlool,

  så du tycker att straff är lika med hämnd? Och det är din subjektiva bedömning av att bli bedragen (av en fru som med stor sannolikhet tvingats till giftermål) är värre än tortyr och döden som är rätt?

  Eller nej, det är ju ”guds” lag…

  Irans regim har släpats i fötterna ur steningsbestraffning pga påtryckningar från bla ”store satan” och även idag blundar man för att det händer.

 12. Bahlool 22 augusti 2010

  stor sannolikhet tvingats till giftermål? Vadå har vi lite fördomar här? Vem sanågot om hämnd? jag vill ha hämnd om jag blir bedragen men staten och religionen ser utöver de här sakerna och menar att straffet för otrohet är döden.
  Ja juste..Iran lyssnar inte på USA men just i det här fallet gör man..man har bojkott, embargo hot om krig emot sig, men pga en otrogen (och mörderskas) skull, så slutar man stena för den stora satan har sagt så..eh? ologiskt så det smäller om det.

 13. Farre 23 augusti 2010

  Bahlool
  stening blev förbjuden i iran 2002 eftersom det hade ingen bas i islam och fanns ingen grund.

  http://www.france24.com/en/20100630-iran-condemns-men-death-over-kahrizak-jail-deaths

  12 fångvaktare i kahrizak blev dömda, 9 till fängelse och böter och straff. 2 av de blev dömda till döden
  Tillägg är att det var emam khamenei som stängde stället, ingen hade någon anning om vad som pågick där tills emam khameni fick höra om klagomålen och han avslöjade detta.

 14. Bahlool 23 augusti 2010

  tack för uppdateringen farre :)))

 15. Chris 26 augusti 2010

  hej Bahlool, intressant med religiösa människor, oavsett religion är ni helt omöjliga att diskutera med.

  Min teori är att er hjärna programmets vid en låg ålder och aldrig kommer bli befriad från vanföreställningen om en Gud som ingen någonsin har sett. Antar att dokumentären Religulous (2008) inte är någon favorit direkt?

  Föreslår en flytt till Iran om du vill leva som du lär.

  Hoppas på ett bra svar från dig i respektfull ton.

  Hälsningar Chris

 16. Bahlool 27 augusti 2010

  Chris du vill diskutera i respektfull ton och går till angrepp själv..;)Varför måste jag flytta om jag inte vill leva någon annanstans då?

 17. Kim 20 mars 2011

  När det gäller kroppsstraff i Iran är det tyvärr fortfarande vanligt förekommande. Jag har närstående som har blivit straffade genom piskrapp, ibland upp till 100 piskrapp. Brottet? I många fall umgänge med det motsatta könet och/eller förtäring av alkohol. Kroppsstraff har till och med uppmuntrats av vissa religiösa ledare som uppmanat domare att oftare döma till kroppsstraff och att dessa ska ske offentligt i större utsträckning då det därmed får en större avskräckande effekt i samhället. Den som anser att de ”brott” som jag nämnt kan betraktas som ”brutala” och bör bestraffas med 100 piskrapp får gärna argumentera för sin ståndpunkt.

  Och du har så rätt Bahlool, ”Iran lyssnar inte på USA”, och varför skulle något land lyssna på USA? Men tyvärr lyssnar inte den iranska regimen på sina medborgare heller i någon vidare större utsträckning. Eller snarare, medborgarna ges ingen chans att göra sig hörda på grund av censur och en obefintlig yttrande-, åsikts- och pressfrihet och ett hela tiden överhängande hot om arrestering.

  Men visst är det skönt för dig och mig och alla oss andra här i Sverige att kunna uttrycka oss fritt här på nätet!? Och kunna gå och ta en kall öl en fredagskväll om vi så vill och kunna umgås med det motsatta könet utan att bli ifrågasatta eller dömda och tas till ett fängelse, tvinga klä av oss på överkroppen och känna hårda piskrapp vina över våra ryggar och känna hur smärtan ökar slag för slag! Våra föräldrar behöver inte sitta utanför detta fängelserum och höra sina söner och döttrar skrika och gråta av smärtan. Våra föräldrar behöver inte plåstra om våra ryggar under en månads tid efteråt för att förhindra infektioner i såren efter piskan.

 18. Bahlool 20 mars 2011

  Läs artiklen igen, den handlar inte om kroppsstraff, utan om stening.

 19. Kim 20 mars 2011

  Och mitt inlägg handlar om kroppsstraff som jag anser att är relevant i en debatt om stening, då både kroppsstraff såsom piskning och stening enligt mig är barbariska metoder för att straffa människor för handlingar som på många håll i världen inte ens anses som brottsligt. Till exempel dricka alkohol och ha sex utan att vara gift.

  Du får såklart gärna delge din synpunkt angående kroppsstraff. Eller du kanske tycker att det räcker med att hänvisa till att din text inte handlade om kroppsstraff utan om stening och sen undvika att ta ställning till kroppsstraff?

 20. Bahlool 20 mars 2011

  JA för Iran ska ju följa vad vissa i väst tycker och inte följa sina egna lagar och värderingar 😉
  Mitt inlägg handlar om lögner som sprids om stening och Iran, att du byter samtalsämne är ditt problem och bryter mot regelerna.

 21. Kim 20 mars 2011

  Är reglerna på din blogg att hålla sig till det som du anser att faller inom ramen för det samtalsämne som du behärskar?

  Enligt mig är Aftonbladet en skittidning som inte kan kallas för nyhetstidning. Höll jag mig till ämnet nu eller var det för utsvävande?

  Vad är dina värderinga när det gäller kroppsstraff? Eller är den frågan alltför svår att svara på då du kanske måste frångå din princip att hylla den iranska regimen eller helt enkelt framstå som en person som förespråkar barbarisk kroppsbestraffning?

 22. Bahlool 20 mars 2011

  lol..du måste ha det rätt svårt i ditt liv..att du orkar?

 23. Kim 20 mars 2011

  Tragiskt att du driver en blogg där du diskuterar omvärldsfrågor och politik i dina texter, men sedan inte kan föra en vidare diskussion om ämnet utan att komma med omogna/oförskämda svar och systematiskt vägra att ta ställning i relevanta frågor.

 24. Bahlool 20 mars 2011

  Tragiskt att jag inte vill byta samtalsämne för att du inte klarar av att komma med logiska eller bevis. Vet att du inte vill följa regler, men jag föredrar att hålla mig till ämnet, om jag skrivit nåt om kroppsstraff får du gärna yttra dig där 🙂

 25. Kim 20 mars 2011

  Då ser jag fram emot din kommande artikel om kroppsbestraffning.

 26. Bahlool 20 mars 2011

  Har skrivit om det..du har bara inte hittat det 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *