Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shia!! del 5

Alla grupper och alla sekter och alla inriktningar i islam, har ”bevis” för sin specifika väg, shiiterna är inte annorlunda där. Alla vi rättfärdigar vi vår existens med hjälp av hadither, Korancitat och logiska resonemang. Jag är väl allt annat än objektiv, men jag har valt min väg utifrån den kunskap jag samlat på mig om islam och historia, här kommer dock lite hadither för de som är intresserade av det. Uttalanden från Profeten Muhammed och hans heliga familj. Må Allah vara vän med deras vänner och fiende med deras fiender.

Omtalad i dessa sunnitiska källor.

Ma’arijun Nabuwwah vol IV, p216
Seerah Ibn Hashim p.187
Tareekh Tabari

”Ali! Hade jag inte varit rädd att muslimerna skulle betrakta dig så som kristna betraktar Jesus, så skulle jag säga saker om dig som skulle få muslimerna att vörda dig och att vörda dammen på dina fötter som något värt att vörda; men det räcker att säga att du är från mig och jag är från dig; du kommer ärva mig och jag kommer ärva dig; du är till mig vad Aaaron var till Moses; du kommer slåss för min sak; du kommer vara mig närmast på domedagen; du kommer vara mig närmast vid Kauthar källan; fiendeskap mot dig är fiendeskap mot mig; ett krig mot dig är ett krig mot mig; vänskap med dig är vänskap med mig; att vara i fredstillstånd med dig är att vara i fredstillstånd med mig; ditt kött är mitt kött; ditt blod är mitt blod; den som lyder dig kommer lyda mig. Sanningen finns på din tunga, i ditt hjärta och i ditt sinne. Du har lika mycket tro på Allah som jag har. Du är dörren till mig. På Allahs befallning ger jag dig detta bud att dina anhängare (shia) kommer belönas med paradiset och att dina fiender kommer straffas i helvetet.

Denna hadith finns i olika versioner men alla går ut på samma sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *