Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Böne- och fastetider

Det är många som hamnar på min blogg som letar efter bönetider och fastetider under denna heliga Månad, Ramadan. Här kommer en länk till en sida jag själv använder. Där kan ni välja vilken stad ni lever i och utgår då ifrån listan som dyker upp. Detta är en shiitisk hemsida, våra syskon sunniterna skiljer sig lite. Jag har försökt hitta bönetider för sunniterna men sidorna är nere eller så är det bönetider för vissa specifika städer. Om någon av mina läsare har mera information, tar jag gärna med dem.

Bönetider Shia

Bönetider Sunni

6 kommentarer

 1. Noor 17 augusti 2010

  Anledningen till att jag tog med ett inlägg gällande bönetiderna, att man som muslim bör kunna räkna ut själv är för att den sidan du hänvisar till inte alltid stämmer. Det finns fel i deras uträkningar av bönetiderna.

 2. Bahlool 17 augusti 2010

  jo det kan stämma men jag tycker det är jättebesvärligt att räkna ut sakerna själv 😛

 3. .: نور :. 17 augusti 2010

  Det är det väl inte alls? Man skriver in lon. och lat. samt datum sedan har man allt färdigt, tar knappt 5 minuter, sedan när man kan det tar det ännu mindre tid. Som muslim bör man väl kunna räkna ut själv tiderna för bönen, och speciellt om någon påpekar att det finns felaktiga tider, som på den sidan.

 4. Bahlool 17 augusti 2010

  ja men att göra det manuellt varje dag är väl rätt besvärligt, med tanke på att jag rätt ofta inte ens har internet i närheten. Det finns några felaktigheter därför brukar jag vänta några extra minuter efter den llistans utfästa tider

 5. Mahmoud 17 augusti 2010

  Salam bror,

  Vi sunniter som följer traditionell islam följer http://www.birka.st

 6. Bahlool 17 augusti 2010

  wsalam wal ra7ma

  tackar ödmjukast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.