Press "Enter" to skip to content

Tankebrott?

Amnesty International vägrar att lyfta lillfingret för dem som här i Europa lagligen förföljs med ruinerande böter och mångåriga fängelsestraff enbart för sina “tankebrott” (orwellsk term), sin oförmåga att tro på den sionistiska versionen av “Förintelsen. Ernst Zündel sitter i fängelse i Tyskland på sju år enbart för sin publicistiska verksamhet, Wolfgang Fröhlich sitter i Österrike på sex och ett halvt år, Germar Rudolf sitter på två och ett halvt år för samma slags “tankebrott”, Horst Mahler har i år I Tyskland dömts till först sex års och sedan till ytterligare fem års fängelse, alltså sammanlagt elva år  – observera alla dessa har dömts enbart för sina åsikter om det som skedde eller inte skedde i ett förflutet årtusende, inte för våld eller hot om våld eller andra verkliga brott, enbart för tankebrott i orwellsk mening

Försöker göra mig av med mitt stora lager med utkast, så här kommer ett inlägg jag snappade upp förra sommaren. Det handlar om personer som (ofta) är nazister eller har nazistiska värderingar. De döms till långa fängelsestraff för att de förnekat judeutrotningen eller uttryckt sig negativt mot judar på något sätt, frågan man måste ställa sig, är det befogat?

Yttrandefriheten verkar begränsad. Jag kan tänka mig att man straffas för att uttala sig rasistiskt, men för att man ifrågasätter judeutrotningen? Är det befogad med så långa fängelsestraff? Mördare döms inte ens till så här långa fängelsestraff.. Jag tycker man ska visa vördnad för de döda och man ska visa respekt för andra grupper och inte onödigt håna eller angripa dem, men vi har ju fått höra att man kan ifrågasätta, håna och häckla muslimerna, varför får man inte ifrågasätta, håna och häckla judarna?

4 Comments

 1. MH
  MH 17 augusti 2010

  Jag förstår inte heller varför man ska bli straffad för att man ifrågasätter/förnekar en händelse. Det bästa vore ju om dessa galningar fick uttrycka sina galna påståenden helt fritt, då kunde man även möta deras argument med fakta och vissa att de har fel. Sanningen vinner ju till slut ändå och inte ska någon som inte tror på den behöva sitta i fängelse. Tror inte heller att det i Sverige är förbjudet att förneka judeutrotningen, men gör man det så kommer folk förmodligen att titta på en ungefär på samma sätt som om man hade sagt att islam hotar Sverige.

  Däremot tycker jag att du går ibland lite för långt med dina påståenden om att muslimer skulle ha blivit mer offer för hån och ifrågasättning än andra minoritetsgrupper. Kommer du kanske ihåg ”Ecce Homo”-utställningen? Eller att Vilks faktiskt hade ett projekt som kallas för Judesuggan? Säger namnet Åke Green något för dig? Dessutom tycker jag att du brukar ha en tendens att se hela västvärlden som en enhetlig grupp av länder och (t ex) ifall någon galen person i USA vill bränna Koranen verkar du tycka att det är ett bevis på att hela västvärlden har något emot muslimer.

  Jag kan naturligtvis ha tolkat fel, men ibland låter det för mig som om du gör precis samma sak med alla västerländska icke-muslimer som SD gör med alla muslimer: antar att alla är onda bara för att någon störd person ha uttryckt sig på ett konstigt sätt och målar upp en bild av ”vi” och ”dem”.

 2. Bahlool
  Bahlool 17 augusti 2010

  Ex på folk som undviks för de är negativt inställda är tex Mohammed Omar

  Däremot tycker jag att du går ibland lite för långt med dina påståenden om att muslimer skulle ha blivit mer offer för hån och ifrågasättning än andra minoritetsgrupper. Kommer du kanske ihåg ”Ecce Homo”-utställningen? Eller att Vilks faktiskt hade ett projekt som kallas för Judesuggan? Säger namnet Åke Green något för dig? Dessutom tycker jag att du brukar ha en tendens att se hela västvärlden som en enhetlig grupp av länder och (t ex) ifall någon galen person i USA vill bränna Koranen verkar du tycka att det är ett bevis på att hela västvärlden har något emot muslimer.

  _Judesuggan startades efter att han fick kritik för att han varit för fientlig mot islam och muslimerna.
  Faktum är att den politik som förs i Europa visar på vilken fientlighet som väst och Europa har mot islam och muslimerna. Lagar om slöjan. Bara någon vecka sedan kom det fram att zigenare och muslimer var de som diskriminerades mest när det gäller bostad.
  Fientligheten mot islam och muslimerna syns även när det gäller valen, det är på fientligheten mot islam och muslimerna som SD och andra missnöjespartier får så många röster.
  Brända moskéer, är ett annat exempel. Eller att man startar värsta kaoset för att någon vill bygga en moskée i USA, man går så långt att man börjar med reklam på bussar emot bygget.
  Jag tror att folk inte förstår hur stort hatet och avskyn för islam och muslimerna är.

  Nej jag anser inte att alla i väst tycker likadant, men jag ser tendenser i väst, då särskilt i Europa, som visar på att man är extra fientligt inställd mot islam och muslimerna. Just debatten om slöjan är ett bevis för detta. När partier som SD får 4% och mer, visar det på att fientligheten mot muslimerna är i uppgång.
  Jag förenklar kanske och antyder att det är vi och dem, men jag ser stödet till krig mot muslimska stater, stöd till partier som är fientligt inställda till islam och opinionsundersökningar som visar att folk är extra negativt inställda till islam och muslimer som bevis för min tes att väst har problem med muslimerna ett problem som visar sig i beteendet och uttalanden mot muslimerna.

 3. MH
  MH 18 augusti 2010

  “Faktum är att den politik som förs i Europa visar på vilken fientlighet som väst och Europa har mot islam och muslimerna.”

  Europa består av så många olika länder så den där generaliseringen funkar inte. Det går att ta upp även många fall där politiken är väldigt ”muslim-vänlig”. Det är långt ifrån alla länder som velat förbjuda burkha. I England finns det något som kallas för “sharia-courts” (googla). Enligt den officiella politiken i Sverige (”handskakningsdomet”) får man som troende muslim vägra skaka han med kvinnor (vilket många feminister tycker är väldigt diskriminerade mot kvinnor). I många skolor finns det nuförtiden även halal-mat (t ex England). Det finns väldigt många liknande exempel.

  Att se krig mot muslimska stater som ett bevis på negativ inställning mot muslimer/islam funkar inte heller. Många krig har startats av väststater, och de har inte haft något med muslimer/islam att göra. Du måste även komma ihåg att det var väldigt många från väldigt många länder som demonstrerade mot kriget i Irak, och att USA nu har en president som inte gillade kriget i Irak från början och vill lämna Irak så fort som möjligt.

  Att missnöjespartier får fler röster beror säkert mycket på att folk inte gillar islam/muslimer, men man måste även komma ihåg att det är många andra saker som folk är trötta på (t ex ekonomiska konjunkturer sägs förklara missnöjespartiernas framgång). Sen har SD fortfarande relativt lite stöd och det går inte att generalisera så mycket pga de 4-5 % som kan tänka sig att rösta på partiet. Måste även komma ihåg att många muslimer själva har med ganska hårda ord kritiserat muslimernas sed i Sverige (t ex Nalin Pekgul) och för mig verkar det som att det finns även många muslimer som är emot burkha.

  Med det vill jag inte föreneka att rasism och diskriminering finns, men många negativa saker/uttalanden mot islam/muslimer är inte så unika som du får de framstå som.

  I Frankrike förbjöd man en gång i tiden inte bara slöjor på skolor utan även allt annat som kunde tolkas som religiösa symboler. I Italien har det varit mycket debatt om krucifix ska få hänga i klassrum i skolor. I Finland bytte en viss organisation alla möjliga heliga böcker (mestadels Biblar som de fick) mot porrtidningar. Man har redan långt innan Vilks och danska ritningarna hånat kristna och kristendom på många olika grova sätt t ex på teve (Southpark, Simpsons, Pope town, Family guy etc), och trots att islam/muslimer i ökande mängder hånas på dessa och andra serier vågar jag påstå att skämt om judar och kristna är fortfarande många fler.

  Att göra sådana där generaliseringar om hela västvärlden baserat på vissa negativa händelser (och dessutom samtidigt ignorera många positiva händelser som strider emot ditt påstående) är ungefär lika rättvist som om jag skulle säga att WTC/London/Madrid-terroristerna, utvisandet av kristna från Marocko, förföljningen av kristna i Afganistan, vissa unga muslimernas uttal på tidningar/teve om att alla västerländska flickor med kort kjol är horor, förbjudet att ta in Biblar (på engelska) till Tunisien osv skulle vara bevis på att muslimer är negativt inställda till kristendom, västvärlden och västerlänningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *