Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kashmir – Den glömda konflikten

Kashmir hamnar enbart på nyheterna när det är en naturkatastrof eller människor demonstrerar och blir skjutna för att de demonstrerar. Ända sedan 1947 har Kashmir varit uppdelat mellan Indien och Pakistan. När Indien blev självständigt, så valde muslimerna att flytta till staten Pakistan, Kashmir med en majoritet muslimer och en Maharaja som var hindu, tvingades av Maharadjan att ingå i Indien, mot folkets vilja.

När iranier demonstrerade och blev skjutna (20 -tal) då blev det ett ramaskri i Europa och USA, man tog ställning mot regeringen för att de sköt demonstranterna, nu skjuts demonstranter i det ockuperade Kashmir, vart är protesterna? Vart är Europas stora stater som ska ta ställning för folket? Kashmir är inte mycket längre bort än Iran, om det nu spelade någon som helst roll.

Vill man ha fred, så måste Europa ta ställning och då en konsekvent hållning. Kosovo fick självständighet, varför inte låta Kashmirs befolkning rösta om sin framtid? Vill de ha en egen stat, ska de få ha det, vill de tillhöra Pakistan eller Indien, så ska de även där få rösta om det. Mordet på civila demonstranter måste fördömas å det hårdaste. Man måste vara konsekvent i sitt stöd för de förtryckta eller vara konsekvent i att inte stödja någon alls.

Om folket nu skulle ta till ”terrordåd”, då skulle människorna fara ännu mera illa. Måste de ta till våld för att de ska få någon som helst uppmärksamhet?

Al Jazeera om demonstrationerna

Kashmir ber om stöd av paramilitär – DN.se.

4 kommentarer

 1. Lars Jansson 01 februari 2011

  Hej. En rätt oinsatt kommentar. Kashmirkonflikten är mycket mångtydig och vid tiden för självständigheten fanns inte en tydlig folklig majoritet i någon riktning. En stor del av problemen kommer av att Pakistans militär och regering, samt fanatiska islamistiska organisationer pumpat in pengar, män och vapen för att skapa våld och död i Kashmir och genom terror i övriga Indien. Det är den ondskan som i första hand måste bekämpas. Det demokratiska Indien kan lösa sina konflikter bättre än t.ex. Pakistan kunnat göra. Jag tror att Bahlool kan fokusera på sin egen islamska värld först innan han ger sig på länder som har ett bättre track record v.g. demokrati och mänskliga rättigheter. Därmed inte sagt att våld och övergrepp ska bekämpas överallt, självklart!

 2. Bahlool 01 februari 2011

  Lars skitsnack. Majoriteten var muslimer och maharadjan var hindu. Snälla sprid inte felaktigheter.
  Det demokratiska Indien mördar muslimer på daglig basis i Kashmir. Gå sök upp människorättsgruppers rapporter om dessa brott. Jag förstår att ditt hat för islam får dig att sprida felaktigheter, men verkligheten är annorlunda. Jag lägger mitt fokus på vad jag finner intressant, men tack för att du tror du har rätten att säga åt mig vad jag ska fokusera på,.

 3. The avenger of a 1000 destroyed fire temples. 29 november 2012

  Jag vet inte var du får din information, men du kan faktiskt inte så mycket om Kashmir. Visst, jag hatar islam och allt den (och andra semitiska religioner) står för, men jag hatar inte enskilda muslimer. Jag vill omvända alla muslimer utom araberna, vars smak och intelligens och temperament passar för islam. Jobba du på med ditt så sköter jag mitt. Vem tycker du verkar vinna idag? Muslims or non-muslims? Till slut kommer ett stort krig, som vi ska vinna.

 4. Bahlool 29 november 2012

  Här har vi ett bra exempel på varför missfoster inte borde få ha rätten att yttra sig..suck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.