Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kommer någon att ställas till svars för de miljoner som miste livet?

När en förlorare i något krig fångas in, brukar det bli rättegång, man brukar döma den vederbörande till hårda straff, ja ibland till döden, det såg vi med de japanska och tyska krigsförbrytarna under andra världskriget, vi såg även att de serber som begått otroliga brott, straffades för de dåd de begick mot muslimerna under kriget på Balkan, men när det gäller västerländska representanter, män och kvinnor som kostat inte hundratusentals men miljoner människor livet, då ska man bara ta reda på fakta. Man ska bara ta lärdom.

Lärdomen är rätt enkel, man ska inte starta krig, man ska inte hota andra folk och man ska inte mörda oskyldiga. Jag själv har förlorat 4 morbröder till terrorn, en terror som orsakades av västvärldens behov av att kriga mot svaga stater. När Albright, utrikesministern i USA tillfrågades på 60 minutes om det var värt priset att över 500 000 irakiska barn dött till följd av ett inhumant och otroligt människoovärdigt embargo, då sa hon ja, det är värt priset.

När runt 3000, mestadels civila, amerikaner dog under terrorattacker, då startade USA och Bush ett korståg mot ”terrorn”, miljoner har dött sedan dess. Är 3000 amerikaners död verkligen viktigare och mera betydelsefullt än de miljoner civila i Irak, Afghanistan och Palestina? Enligt USA ja..Enligt västvärlden, ja. Enligt mig, knappast.

Ett land som Irak, som hade goda kontakter mellan shiiter och sunniter, förvandlades till en krutdurk, miljoner har dött på grund av embargon, svält, bomber och sekteristiskt våld. Är det här verkligen den demokrati som lovades Iraks befolkning?

När man tittar på attacker och bomber, så ser man att det är stor skillnad mellan hur vi ser på brott begångna av muslimer mot muslimer och brott begångna av muslimer mot ickemuslimer. När man sprängde upp 20 ungdomar i Tel Aviv, då höll man en tyst minut i Sveriges Riksdag, vart är de tysta minuterna för de miljoner irakier som dött sedan familjen Bush började tala med Gud? Vi måste fråga oss, är en judes liv verkligen mera värt än muslims? Kanske i det judiska folkets ögon, men inte i mina. Alla oskyldiga som skadas eller mördas, är lika värda.

När vi tittar på nyheterna så ser vi att miljoner mördas, inga tysta minuter där, många oskyldiga offer i den muslimska världen är offer till USAs och västs attacker, vad kommer dessa offers familjer att säga? Kommer de vilja ha hämnd? Har vi då inte skapat en ”terrorist”? Jag tror inte att det är så svårt att vinna kriget mot terrorn:

1. Sluta stödja regeringar som dem i Saudiarabien och Egypten.

2. Gör slut på Israels särbehandling där de kommer undan med alla brott.

Voila, då har man med all säkerhet löst minst hälften av alla terroristers orsaker till att ta till vapen. Saudiarabien får stöd av USA samtidigt som landet aktivt stödjer mordet på shiiter i Irak.

I dagarna ser vi ett ökande stöd av västerländska medel till att skapa kaos i Iran, är landet nästa i tur för att angripas och erövras och sättas in ibland de länder som ska lyda annars får de på fingrarna? Iran har ett embargo emot sig, ett embargo som kostar dess befolkning ett lika fritt liv som västerlänningar åtnjuter. Man anklagar Iran för en massa brott, brott de inte begått. Fn har kommit fram till att man ska sätta vissa personer och vissa varor under embargo, USA och EU och Sverige går längre, för de vet ju, som de visste några år sedan att Irak hade massförstörelsevapen, så vet de nu att Iran har ambitionen att skaffa sig kärnvapen, inga bevis behövs, för det är ju Israel och USA som har kunskap om det fördolda.

Blix: Dåligt omdöme hos Bush–Blair – DN.se.

59 kommentarer

 1. life 30 juli 2010

  hehe tro mig du missa inget bara blivit värre, hade inte vatt där sen vi flytta därifrån sen åker man efter 20 år och får panik..fyfan allså människorna är agressiva allt e skit.

 2. Bahlool 30 juli 2010

  jo jag vet jag tänkte mig att jag inte ska besöka nån vill bara besöka ’Ahlul Bayts gravar och sen hem igen..trött på irakier i sverige..blir nog inte bättre av att möta dem där borta lol..sen säger folk till mig gift dig med en tjej därifrån..yeah right

 3. life 30 juli 2010

  aa faktiskt jag besökte alla gravplatser, var en fin upplevelse! ja men då ska du vara tjej och åka till irak..varannan ber om ens hand haha jag bara hellll nooo..aa fatta hur lätt det är att skaffa en fru i irak? haha välj mellan olika sorter…fet,smal, kort dock ingen lång

 4. Bahlool 30 juli 2010

  lol jag är tyvärr 1 kräsen 2 utseendefixerad 3 mkt mkt svår att tillfredställa när det gäller att hitta rätt person

 5. life 30 juli 2010

  baqir du måste skämta? haha ett gott råd är att du då aldrig ska gifta dig..joina min klubb..club a la celibat

 6. Bahlool 30 juli 2010

  lol livet är tyvärr inte roligt i celibat 😉 så har du en söt släkting som inte är helt efterbliven..säg till hahahah

 7. life 30 juli 2010

  haha oki din m3edi ill let u know, men litar du på min smak? jag ska iväh och träna nu take care, slösat min dyrbara tid på dig!!:O haha salam broder

 8. Bahlool 30 juli 2010

  lol då ses vi på 24/7 snart

 9. life 01 augusti 2010

  nope inte 24/7 , har du sett tjejgymmet där? det fan ett fängelse med 2 maskiner. Jag tränar i diskreta områden..mkt skönare och lugnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *