Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att ge upp religionen

Ibland, med alla problem som haglar över en, blir jag svag i tron, här kommer några ord från Imam Ali (a.s) som besvarar just den problematiken:

Those who give up religion to better their lot in life seldom succeed. The Wrath of Allah makes them go through more calamities and losses than the gains they gather for themselves.

De som ger upp religionen för att förbättra sin lott i livet, lyckas sällan. Allahs vrede låter dem gå igenom fler olyckor och förluster än förtjänsterna som de tillgagnad sig själva.

Vilken visdom och vilket svar på min problematik.

4 kommentarer

 1. Beslöjad 16 juli 2010

  Jättebra blogg 🙂

 2. Anonym 17 juli 2010

  Men, då blir man ju nästan tvungen att inte tänka så?
  Jag är själv troende muslim. Men när man ibland har så många problem i livet så kan man förlora tron lite som du skrivit. Men vad som framgår i det Imam Ali (a.s) sagt är att man INTE SKA känna så, för annars blir man straffad. Jaha, men VAd ska jag göra om jag inte kan hjälpa att känna mig så? 🙁

 3. Bahlool 17 juli 2010

  Anonym vi är alla bara människor..han talar om för oss att vi borde inte tänka i de banorna och jag tror det krävs mkt träning för att komma till den nivån. Jag själv brukade beklaga mig och ångra saker mkt mera än nu..nu får man accetpera vissa saker som fakta och skita i resten. Sabr är en dygd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *