Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverigedemokraterna vill inte ta seden dit de kommer..

En nämndeman i Karlshamn beter sig som en barnunge, han är inte bara nämndeman utan även Sverigedemokraternas gruppledare i kommunen. Vi alla får höra att invandrare, och då särskilt muslimer, måste ta seden dit de kommer, men hur är det då med våra sverigedemokrater, som vägrar bete sig som folk i rätten? Inte nog med det, när domstolens chef ville få klarhet i varför han skrek och hade sig i tingsrätten, då svarar han att hon är en lögnerska – kanske har detta mer att göra med SD:s kvinnofientlighet att göra?

Det finns praxis för överklaganden och det finns praxis för hur man ska bete sig som representant för en kommun, stat eller grupp i samhället. När man läser SD:s argument, brukar man höra deras försvarare hävda att invandrare bara kräver och kräver och inte följer sederna, vad säger de svenska sederna om hur man ska bete sig som nämndeman i en tingsrätt? Vad säger dessa seder om en person som tar sig rätten att angripa representanter för domstolsväsendet?

Nej, SD borde kanske lära sina medlemmar och representanter att följa sederna och lagarna i det land man bor? Andra kända Sverigedemokrater som beter sig illa och bryter mot lagen är Dragan Klaric, en invandrare som kräver hårdare lagar och regler för invandrare. Jag håller med, man ska slänga ut de som inte vill anpassa sig till våra seder och bruk, så Dragan, åk hem? Att ränna runt och förtala människor stup i kvarten hör inte till vårt lands kultur!!Jag beklagar intelligensen hos människor som vill lägga sin röst på sådana här element, personer som sprider hat och som kräver att andra ska följa lagen och sederna, när de själva inte vill följa dem.

Sverigedemokrat tvingas sluta som nämndeman.

11 kommentarer

 1. vilsen muslim 30 juni 2010

  Hej detta är en fråga som inte har något med texten att göra haha men jag undrar går det att göra salat på ett annat språk alltså översättningarna från arabiskan. så kan jag be på svenska ist för arabiska fast ja säger dom rätta dua som man ska säga fast på svenska ist eller måste jag be på arabiska? skulle verkligen uppskatta om du svara så fort som möjligt. Tack o hej!

 2. vilsen muslim 30 juni 2010

  tack så jätte mycket för ditt svar ha en bra dag 😀

 3. Bahlool 30 juni 2010

  det samma lycka till (ps bästa är ändå att du tar reda på vilken inritning eller lagskola du vill följa och sedan ta kontakt med dem eller be mig eller andra ta reda på information från just den lagskolan/inriktningen)

 4. vilsen muslim 30 juni 2010

  haha jag vet inte vad en lagskola innebär men jag är en sunni muslim och är uppväxt här i Sverige och ja förstår ingenting på arabiska och nu är det så att jag har länge funderat på att börja be men det har aldrig blivit av och nu har ja skärpt mig och vill börja men då tänkte jag eftersom jag inte förstår arabiska (kan såklart vissa dua på arabiska men förstår inte deras betydelse riktigt) och det finns svenska översättningar på de som kanske inte är helt korrekta som du nämnde men ändå liknar dem orginala arabiska dua så tänkte jag att om ja ber de i svenska istället så får jag än bättre inlevelse när jag gör min bön alltså att jag då är fullt medveten om vad jag ber om till gud osv än att jag ber på arabiska då jag inte är helt medveten om det jag ber om då kommer det kännas lite osäkert för mig alltså att ja inte känner den där inlevelsen riktigt. Men så är ju problemet att som du sa tidigare vissa säger att det går att be på annat språk och andra säger att bönen kanske inte accepteras pga det..

 5. Bahlool 30 juni 2010

  alltså att göra dua, förbön eller be Allah i bönen om saker, borde inte vara nåt problem att göra det på andra språk..en positiv sak hade varit att lära sig de arabiska orden som man har obligatoriskt i bönen och samtidigt läsa deras svenska översättning och lite lite vänja sig.
  http://www.islamicacademy.org/html/Learn_Now/English/Salah_In_Audio.htm
  har inte kollat upp den men verkar vara en sunni sida
  http://www.islamdoor.com/Prayers.htm

  här hävdar man att det måste ske på arabiska

  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090820202036AA6zGuL

 6. vilsen muslim 30 juni 2010

  hmm tack så mycket för din hjälp.
  Jag tror nog ja ska fortsätta nu att be de ja vet på svenska o de ja vet på arabiska och sen med tiden inrikta mig mer mot arabiskan , det är första gången jag ber och när jag gjorde det på svenska samt några enstaka arabiska ord så kändes det ändå rätt men jag är väldigt okunnig så jag vågar inte förlita mig på mig själv hahaha så jag har beslutat mig för att lära in allt i arabiska, för att bli av med osäkerheten jag har varje gång ja ska be och efteråt.
  återigen tack så mycket för du tog din tid att svara på mina frågor 😀 ha det bra!

 7. Elin 30 juni 2010

  Vilsen muslim; Kände att jag ville hoppa in här och försöka hjälpa till lite eftersom jag själv är muslim som inte talar så mycket arabiska. Då jag skulle lära mig be tog jag det i etapper, men försökte redan från början att göra det på arabiska. Först lärde jag mig Al-Fatiha (Ingressen) och körde bara med den när jag bad. Lärde mig också vad den betyder på svenska så att man har någorlunda aning om vad man säger. När jag kände att jag kunde det så började jag på en ny kort sura. Nu kan jag några stycken och vet på ett ungefär vad de betyder, och det känns jättetryggt när man ber. Ett tips är att gå in på mounthira.com. Där kan man lära sig suror och där finns även engelsk översättning.
  Dua efter bönen brukar jag göra på svenska än så länge.
  Hoppas att allt går bra för dig insha’Allah!

 8. Bahlool 30 juni 2010

  al Fatiha och al Ikhlas är inte så svåra faktiskt, jättesmå och jätteenkla, men mkt bra råd Elin

 9. Darius 30 juni 2010

  hahahahah SMUUUUUUUUUTSSSSSSSSSSSSSSIGASTE MÄNNISKAN PÅ PLANETEN TYP!!

 10. vilsen muslim 01 juli 2010

  Tack så jätte mycket elin för ditt tips har redan börjat lära mig en del
  och ja förstår dem också vilket är jätte skönt nu när ja ber men håller fortfarande på att lära mig. Ha det bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *