Press "Enter" to skip to content

Bisarr fransk fest ”äta gris och dricka alkohol för att bli av med muslimerna”

I dagarna går fransmännen ett steg längre i sin kamp mot  ”islamiseringen” av Frankrike, man har genom olika Facebookgrupper, anordnat fester för att supa och äta griskött. Festen är anordnat av högerradikala grupper i Frankrike, som i början ville anordna festen nära en moské, i ett överväldigande muslimskt område efter fredagsbönen.

Eftersom polisen fruktade våldsamt upplopp ifall man provocerade muslimerna på det här viset, förbjöd man tillkomsten. Då flyttade rasisterna sin fest till en annan plats i Paris, man fick över 7000 personer att lova närvara. Rasisterna menar att det här är ett brott mot deras yttrandefrihet. Enligt en präst så påminner planscherna och ordvalet som denna grupp använde sig av om rasismen och antisemitismen hos vissa grupperingar, en person menade att ifall man bytte ut muslimer mot ortodoxa judar, så hade man även då blivit förbjuden att bete sig på det här viset, att skylla på att man inte får yttra sig fritt, är alltså bara befängt.

Facebook draws 7,000 to anti-Muslim pork sausage party in Paris | McClatchy.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *