Press "Enter" to skip to content

Vart är sanktionerna mot Israel?

I dagarna tog sig Israel rätten att mörda civila fredsaktivister på båtar som befann sig på internationellt vatten. Samtidigt fortsatte man med uppbyggnaden av bosättningar på illegalt ockuperad mark. Man fick höra lite kritik men i slutändan lugnade det ner sig, nu är det fredsaktivisterna som bar skulden för att de befann sig på internationellt vatten, med andra ord, de kunde skylla sig själva att de blev mördade.

Israel, det enda landet i Mellanöstern som har kärnvapen, får fortsätta utveckla dessa, de får fortsätta hota sina grannar, de får fortsätta angripa sina grannar, medan Iran, som enbart velat skaffa sig kärnkraft för att tillmötesgå sitt energibehov, det landet får nu ännu hårdare sanktioner. Man behöver inte vara Einstein för att inse att det luktar hyckleri här.

Den Israelvänliga sionistiska lobbyn styr USA

När ett land som Iran, som inte startat ett enda krig på 200 år; när ett land som Iran, som inte besitter några massförstörelsevapen, anses bryta mot världsopinionen medan ett land som Israel, som har fler FN-resolutioner, emot sig än något annat land för sina brott mot folkrätten, mot palestinierna, mot FN:s stadgar, kommer undan med alla brott de begår.

Hyckleri och dubbelmoral i alla sammanhang. Iran har inga stora mediehus på sin sida. Iran har inga mäktiga vänner som kan skydda dess intressen, något Israel har. När som Israel ställs inför hotet av sanktioner av FN, så lägger USA eller England eller Frankrike in ett veto, ett veto som tillåter landet att komma undan med fler mord, med fler brott och med fler missdåd.

Hade man haft bevis för att Iran försöker skaffa sig kärnvapen, så hade jag nog hållit med USA, sätt upp sanktioner, men vart är sanktionerna mot Israel? Hur kan detta land besitta över 200 kärnstridsspetsar, men komma undan med det? Vart är sanktionerna, fördömandet och embargon? Varför är det ingen som angriper landet, så som man gjorde med Irak?

Genant väst och genant är det även att folket i västvärlden sover och inte förstår vad deras politiker och deras mästare i Tel Aviv gör och gjort. USA startade ett krig mot Irak, som berodde på USAs lögner om att Irak besatt massförstörelsevapen, miljoner dog, däribland över 500 000 irakiska barn, på grund av ett embargo som förbjöd allt från mediciner, till leksaker till pennor. Ett embargo som FN införde, på befallning av USA. Nu har Israel ett nästan lika hårt embargo mot palestinierna på Gaza och ett allt hårdare embargo med hemska sanktioner införs på daglig basis mot Iran.

Man söker kärnvapen här..man söker dem där..men de återfinns i Israel..

Teheran byter bundsförvanter – DN.se.

3 Comments

 1. MammaMarie
  MammaMarie 10 juni 2010

  Jag håller med dig, rena rama hyckleriet… jag blev så förbannad när jag hörde detta. Och dom har mage att prata om sanktioner mot Iran NU! När hela världsopinionen talar om sanktioner mot Israel. Ingen stor allmänhet har propagerat mot sanktioner mot Iran, det är bara de som sitter i Israellobbyns strupgrepp som intresserar sig för detta. Det är så vansinnigt uppenbart att man bara storknar! Jag orkar inte ens ta i nyheten för jag får andningsproblem av ilska bara jag TÄNKER på det.

 2. edvin
  edvin 11 juni 2010

  Varför bojkotta Israel? Tror inte att det är så smart att bojkotta Israel, men alla som vill det kan ju kolla sin dator om den har intel-Pentium, så då är det en början där att lämnna in datorn för återvinning,eftersom intel-Pentium
  är en Israelisk intervention, samt din mobiltelefon är lika Israelisk som din dator. Välj istället Motorola, men aj den är ju amerikansk, återgå till papper o penna samt
  anlita snigelpost, fast telefoni. Välj själva om ni vill o känner för det.

 3. Farre
  Farre 16 augusti 2010

  edvin
  du verkar vara en intressant person, utan irans olja kan inget av det där finnas. Jag vill gärna se hur väst ser ut när de har sanktionerat irans olja och gas.
  Vill se hur eran teknik inom vården ser ut utan iran.
  Faktiskt många i Iran bryr sig inte om sanktionerna visst det drabbar ekonomin men i slutändan vet de att de blir starkare av detta, i 30 år har ni sanktionerat oss i olika områden vilket resultat blev att vi började tillverka dessa saker själv och väst förlorade pengar eftersom vi är inte beroende av de.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *