Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sionistisk makt i medievärlden

Helen Thomas är en reporter jag brukade lägga märke till i USAs presidents presskonferenser, hon satt alltid långt fram och alla presidenter verkade känna till hennes namn. Nu har hon blivit sparkad för hon yttrade sig negativt mot judar som inte är från Israel. Helen Thomas har jobbat som journalist i Vita Huset sedan över 58 år och har intervjuat sådana presidenter som John F Kennedy med mera.

Hon menade att de borde åka hem till sina egna länder och lämna Palestina till palestinierna. Jag gillar inte hennes ordval och tycker att man inte kan kräva det här av människor som nu bor i Palestina, men samtidigt förundras jag över att hon sparkas så snabbt efter så många år på jobbet. Är man positivt inställd till Israel, så får man yttra sig hur man vill om araber och palestinier, men det ögonblicket man tar en ställning som strider mot sionismen eller Israel, då är man en antisemit, en rasist, en nazist. Frågan är varför?

I en dokumentär ser man hur hon ställer en knivig första fråga till Obama, hon frågar honom om det finns något land i Mellanöstern som besitter kärnvapen, Obama undvek frågan. Hon tar även upp frågan med sionisterna och hur de kan komma undan med så mycket skit i världen.

Kampanjen för att svartmåla Helen Thomas går vidare och här är hennes uttalande om judar och israel:

 

Hon kallas nu för allting från antisemit till nazist, klart att man då ifrågasätter den makt som sionisterna besitter i USA och världen överlag. Det stöd som Israel får, där man med fullaste allvar försvarar deras politik och deras agenda, kan inte vara något annat än att sionsiterna har goda vänner i medievärlden eller att de äger medievärlden.

10 kommentarer

 1. Darius 08 juni 2010

  Smutsiga Israel kramare förstår inte att Israel bedriver ett skit samhälle där nere som diskriminerar de människor som bott där i flera tusen år! Hanterar man en människa som skit, fängslar denne torterar samt förnedrar individen får den till slut nog och ger tillbaka! Gaza är ett fängelse med hundra tals olika såkallade ”check points” där palestinierna blir förnedrad varje gång de passerar kontrollen. Hur kan människor veta detta orättvisa och inte göra något gör mig galen. Finns det ingen humanitet i er? Tänker ni bara på er själva och ”ert” folk. Tänker ni aldrig att alla är lika värda? Vi är ett stort folk allesammans? Värst av allt är att ett utvecklat land plågar ett fattigt land, sedan kollar resten av världen på och inte agerar. De som tittar på är de riktiga monstren!

 2. Ketutar 09 juni 2010

  Hon sparkades inte, hon avgick.

  Araber har inte bott i Palestina för ”flera tusen år”. De invaderade den ”fruktsamma halvmånen” på 600-talet. Judar däremot har det alltid funnits i Palestina.

 3. Bahlool 09 juni 2010

  Hon tvingades avgå eller menar du att den makt dina vänner besitter inte spelade någon roll?
  Araber har bott där i tusentals år, eller menar du att de folk som judarna fördrev när de erövrade landet, utrotades? Grymt öde…vart försvann fillisteerna och alla de andra folken? Arabiska beduiner har handlat i området många år innan ” de invaderade” den. Fanns kristna araber som hade kungadömen i Jordanien, menar du att dessa stannade vid gränsen mot Palestina?
  Det bodde ett fåtal judar i Palestina, dessa var en liten minoritet, att de plötsligt fick makten över landet är som om jag som invandrare tar över Sverige och börjar sätta dig och dina släktingar i koncentrationsläger, förvägrar er utrese eller inrese och att jag då även mördar er efter eget behag..

 4. Ketutar 10 juni 2010

  ”Mina vänner”? Så du har redan bestämt vem jag är, vad jag tänker och vilka är mina vänner, utan att veta något om mig. Jag korrigerar några faktafel, och du hoppar rakt in i anklagelser utan någon som helst samband med vad jag säger. Som vanligt.

  Helen Thomas är nästan 90 år gammal och en mycket skarp kvinna på alla sätt. Jag tror inte att någon skulle kunna säga något för att övertyga någon för att sparka henne, utom hon själv. Jag tror inte att hon skulle gå med på några utpressningar eller hotelser. Hon verkar vara en kvinna som skulle bara skratta rått mot ditt ansikte om du försökte. Så, i all respekt för henne och hennes långa karriär säger jag att hon avgick av sin egen fri vilja, på grund av att hon är inte dum och hon förstår – även när du inte tycks göra det – att det är viktigt att en journalist, speciellt en politisk journalist, har en sann uppfattning om historien.

  Araber har bott i Arabien i tusentals år, inte i Levanten. De invaderade Levanten på 600-talet. Innan det bodde det i Levanten olika semitiska folkslag, som fenicier (libaneser), philisteer (de palestinier som inte är araber), judar, chaldeer, arameer, assyrier och så vidare. Du vet, dessa folk araber tycker är mindre värda än araber, som inte har rätt till ett nationellt hemland, för alla i Mellanöstern ska vara araber.

  Att det bodde några enstaka handlare, kristna araber och bedouiner i området betyder inte mycket i sammanhanget. Jag säger inte att inga araber satte sin fot i Levanten före 600-talet, men att de få araber som bodde i Levanten före 600-talet var ännu mindre minoritet än judar på 1800-talet, och också att före 70 var det det judiska folket som var en klar majoritet i området, och hade också varit det för länge. Judar har sin ursprung i Israel och Judea, araber inte.

  ”Människor som judar fördrev när de erövrade landet”
  När man kommer ihåg att judar är en semitisk folkslag som har sin ursprung i Levanten så tror jag inte att man kan säga judar fördrev några människor eller att de ens erövrade landet.
  Du förstår väl att judar ÄR en semitisk folkslag?
  Du förstår väl att alla judiska historiska platser och byggnader i Levanten verkligen är både äkta historiska platser och judiska?

  Det faktum att judar verkligen var en minoritet i sitt eget hemland 70-1948 vår tideräkning, är ganska irrelevant. Israel-Judea ÄR det judiska folkets hemland, vare sig de bodde där eller inte.

  Situationen i Israel-Palestina är inte ens nära ”jag som invandrare tar över Sverige och börjar sätta dig och dina släktingar i koncentrationsläger, förvägrar er utrese eller inrese och att jag då även mördar er efter eget behag.”
  Det är mer som att du som invandrare bosatte dig i mitt hus under tiden jag var kidnappad, och när jag äntligen lyckas komma tillbaka, säger du att det är ditt hus, inkallar dina släktingar för att driva mig bort, och när det inte funkar börjar skrika ”tjuv”, skickar dina barn att ta livet av mina barn och hittar på alla möjliga historier som du berättar till polisen och alla som vill lyssna på.

  Israel började inte med att sätta folk på ”koncentrationsläger”, som du kallar det, och de andra saker du nämner. Till exempel muren fanns inte före andra intifadan. ”Palestina situation” började inte 1948 eller med judeutrotningen under andra världskriget, och ingen sida är oskyldig till det som hände. Lika mycket som Israel är ansvarig för det att Hamas föddes, är araber ansvariga för att Irgun och Lehi föddes.

 5. Bahlool 10 juni 2010

  ”Mina vänner”? Så du har redan bestämt vem jag är, vad jag tänker och vilka är mina vänner, utan att veta något om mig. Jag korrigerar några faktafel, och du hoppar rakt in i anklagelser utan någon som helst samband med vad jag säger. Som vanligt

  Fel Fel Fel, den version du gav var ingen korrigering utan en version som enbart stöds av Israel och deras försvarare, resten av världen har en helt annan syn ifrågan. Så länge Israel har försvarare av deras brott, kommer de alltid att komma undan med allt skit de gör. Korrigera gärna, men inte att du korrigerar sanningen med felaktigheter..

  Helen Thomas är nästan 90 år gammal och en mycket skarp kvinna på alla sätt. Jag tror inte att någon skulle kunna säga något för att övertyga någon för att sparka henne, utom hon själv. Jag tror inte att hon skulle gå med på några utpressningar eller hotelser. Hon verkar vara en kvinna som skulle bara skratta rått mot ditt ansikte om du försökte. Så, i all respekt för henne och hennes långa karriär säger jag att hon avgick av sin egen fri vilja, på grund av att hon är inte dum och hon förstår – även när du inte tycks göra det – att det är viktigt att en journalist, speciellt en politisk journalist, har en sann uppfattning om historien.

  Du är fan genant. Menar du att hon avgick plötsligt utan att hon fick press på sig? Det är för att hon hade en sann bild av händelserna och vågade yttra dessa, som hon blev tvungen att lämna sitt jobb. Sanningen är rätt uppenbar. Att ett folk kom till ett land de lämnade för 2000 år sedan är fakta. Att de judar som bodde i Palestina levde i rätt skön harmoni med palestinierna är också fakta. Att judarna begick terrordåd och fördrev palestinierna är också fakta. Sån fakta stödde Helen, något hon inte får göra i det av Israel styrda USA.
  Din sanning är som sagt en mkt lögnaktig sanning och den står du och Israel för, enbart…

  Det är enbart när man ifrågasä’tter Israels beteende och det judiska folkets stöd till brott, som man ”tvingas” sluta jobba. Att du kallar muslimer saker det gör ingenting..märkligt fenomen.

  Araber har bott i Arabien i tusentals år, inte i Levanten. De invaderade Levanten på 600-talet. Innan det bodde det i Levanten olika semitiska folkslag, som fenicier (libaneser), philisteer (de palestinier som inte är araber), judar, chaldeer, arameer, assyrier och så vidare. Du vet, dessa folk araber tycker är mindre värda än araber, som inte har rätt till ett nationellt hemland, för alla i Mellanöstern ska vara araber.

  Lol nu blev du mera genant. Menar du att de armeer av araber som slogs för romarna de stannade upp vid gränsen mot Israel? De jobbade i Syrien, Jordanien men inte i Palestina? Så du beklagar dig över att jag analyserar dig men du tar dig rätten att hävda att miljoner araber ser ner på ickearaberna i mellanöstern? Lite hyckleri här…

  Att det bodde några enstaka handlare, kristna araber och bedouiner i området betyder inte mycket i sammanhanget. Jag säger inte att inga araber satte sin fot i Levanten före 600-talet, men att de få araber som bodde i Levanten före 600-talet var ännu mindre minoritet än judar på 1800-talet, och också att före 70 var det det judiska folket som var en klar majoritet i området, och hade också varit det för länge. Judar har sin ursprung i Israel och Judea, araber inte

  Även om du har rätt, något du definitivt inte har, så spelar det väl ingen roll? Menar du att de folk som bodde i norra Sverige har rätten till norra Sverige? Menar du att amerikanerna ska lämna nordamerika och ättlingar till spanjorer och portugisera ska lämna Syd Amerika?
  Så skåne ska återlämnas till Danmark? Finland till Sverige osv? Vart ska vi dra gränsen för när ett folk kan kräva tillbaka gammalt land?

  är man kommer ihåg att judar är en semitisk folkslag som har sin ursprung i Levanten så tror jag inte att man kan säga judar fördrev några människor eller att de ens erövrade landet.
  Du förstår väl att judar ÄR en semitisk folkslag?
  Du förstår väl att alla judiska historiska platser och byggnader i Levanten verkligen är både äkta historiska platser och judiska?

  Enligt judarna själva så kom Abraham från Ur, därmed är deras härkomst Irak, inte Palestina..du förstår väl skillnaden på Irak och Palestina? Du förstår väl att de kom som erövrare på samma sätt som araberna kom som erövrare?

  Det faktum att judar verkligen var en minoritet i sitt eget hemland 70-1948 vår tideräkning, är ganska irrelevant. Israel-Judea ÄR det judiska folkets hemland, vare sig de bodde där eller inte.

  Irrelevant för dig kanske inte för logiken och förnuftet. Deras hemland enligt dem, deras vänner och deras gamla testamente..så än en gång vart ska vi dra gränsen för när ett folk inte har rätten att återgå till sitt forna ”hemland”?

  Det är mer som att du som invandrare bosatte dig i mitt hus under tiden jag var kidnappad, och när jag äntligen lyckas komma tillbaka, säger du att det är ditt hus, inkallar dina släktingar för att driva mig bort, och när det inte funkar börjar skrika ”tjuv”, skickar dina barn att ta livet av mina barn och hittar på alla möjliga historier som du berättar till polisen och alla som vill lyssna på.

  Kidnappad? Du vet väl om att många av dem lämnade Palestina självmant? Du vet väl även om att det är 2000 år sedan? Det är inte så att de kidnappades på ett eller två år lol…Du lever enligt en lögn och den lögnen börjar allt fler öppna upp ögonen för 😉

  Israel började inte med att sätta folk på ”koncentrationsläger”, som du kallar det, och de andra saker du nämner. Till exempel muren fanns inte före andra intifadan. ”Palestina situation” började inte 1948 eller med judeutrotningen under andra världskriget, och ingen sida är oskyldig till det som hände. Lika mycket som Israel är ansvarig för det att Hamas föddes, är araber ansvariga för att Irgun och Lehi föddes.

  Vem började terrorattackerna? Vem jagades av världssamfundet för sin terror? Vem mördade Folke Bernadotte? Vem var en invandrare som tog till vapen? Inga som heslt problem med att judar som föddes i Palestina får bo där, men stora problem med att invandrare från Europa, kommer och tar över landet..det är ju samma logik som korstågsförarna använde sig av..de menade att Palestina var kristet lol..därmed hade de rätten att komma och skövla och mörda..
  I dagsläget finns nog med FN krav på Israel att lämna tillbaka palestinsk mark, något de vägrar, det är det enda som spelar roll nu.

 6. Noor 10 juni 2010

  Detta är faktiskt rätt fånigt sagt, vilket du faktiskt kanske själv kan förstå;

  ”Israel-Judea ÄR det judiska folkets hemland, vare sig de bodde där eller inte.”

  Så med denna logik, att detta land är judarnas, även om de inte bodde där, så har varenda land (om de skulle bruka denna tankegång) rätten att gå in i andras länder, mörda och plundra, och skita i alla andra likaså? Tyvärr blir det ju en form av hyckleri över det hela nu, att judarna har ensamrätt på ett land som de inte bebodde från början, men skulle andra länder göra så skulle det tamefan bli krig! Men men, säger man något dumt, kan man ju alltid dra fram det urgamla, beprövade (om inte en aning tjatigt vid det här laget) antisemit kortet. Men som det står i Bibeln, allt man sår, skall man skörda. Likaså ni. En dag skall ni dömas inför Den Ende, dock satsar jag mina pengar på att de flesta av er hamnar i Oändlighetens luddfilter 😉

 7. Bahlool 10 juni 2010

  heheh oändlighetens luddfilter 😛

 8. Ketutar 12 juni 2010

  ”en version som enbart stöds av Israel och deras försvarare”
  Och Helen Thomas själv.
  Men skit i det du, det är givetvis så att du och ”dina vänner” har rätt, på grund av att ni är ”resten av världen”.

  Jag tror inte att du visste ens vem hon var innan det här, men ändå tror du att en järndam som hon skulle påverkas av pressen så mycket att hon skulle göra vad hon blir tvingat att göra – och kallar MIG ”genant”! LOL
  Helen Thomas har varit i ganska dålig skick väldigt länge. Jag tror att det är orsaken till varför hon säger saker hon ber om ursäkt för efteråt. Hon har uttalat sig väldigt skarpt tidigare och inte varit rädd att kritisera allting här i livet, bland andra saker Israel. Ingen ”tvingade” henne att göra någonting innan nu. Givetvis reagerar människor, givetvis säger man saker, givetvis finns det alltid en press på människor som hon, men efter att ha givit andra människornas åsikter den exakta vikten som man ska – alltså ingen – efter 70 år så bryts hon nu plötsligt på två dagar och ger vika… Sure.
  Men du tror vad du tror, och inte ens Helen Thomas själv skulle kunna övertala dig att tro på någon annan version.

  ”Så med denna logik, att detta land är judarnas, även om de inte bodde där, så har varenda land (om de skulle bruka denna tankegång) rätten att gå in i andras länder, mörda och plundra, och skita i alla andra likaså?”
  Nej. Med denna logik har amerikanska infödingar rätt att köra alla vita och svarta i havet och ta tillbaka landet som tillhör dem.
  Med denna logik har de amerikanska ättlingar till irländska immigranter mer rätt till Belfast än de ättlingar till de brittiska ockuperare, som bott där hundratals år.
  Med denna logik tillhör Australien aboriginer, inte europeer.
  Med denna logik skulle romaner kunna gå till Indien och begära att få en bit land att kalla sitt eget.
  Ditt folk har ingen etnisk historia i Sverige (om jag har förstått dig rätt), så du har ingen rätt att begära en bit av Sverige som ditt hemland. Mitt folk har ingen etnisk historia i Turkiet, så jag har ingen rätt att begära en bit av Turkiet som mitt hemland. Men det judiska folket har en etnisk historia i Levanten, så de har rätt att begära en bit av Levanten som sitt hemland. Den biten de har sin historia i, och det råkar vara Israel-Judea, vare sig du tycker om det eller inte, vare sig du medger det eller inte, vad du än kallar människor för som vet detta och säger det också.

  Dessutom, att man har rätt till landet betyder inte att ”man har rätt att mörda och plundra och skita i alla andra likaså”, och jag har aldrig sagt så heller. Men jag vet att det har ingen betydelse vad jag har sagt eller inte sagt, du har den här diskussionen mer med dina hjärnspöken än med mig. Den enda ”uppenbara sanningen” i den här diskussionen är att den är totalt meningslös. Som sagt, du har redan bestämt vem jag är, vad jag tänker och vilka är mina vänner, utan att veta något om mig. Du bara tror att du vet, så som du tror att du vet allt annat också.

  Ha det så roligt i din lilla värld.

 9. Bahlool 12 juni 2010

  Lol jag har sett henne så ofta på teve, att jag måste vara blind och döv (som du) ifall jag inte skulle lägga märke till henne..Suck..alltså du är fan makaber..har palestinierna rätt till landet eller ej, har de rätt att slåss tillbaka mot ockupationen och israelrna som tar deras land eller inte..det är rätt enkla frågor och har enkla svar..men ditt hat för araberna/muslimerna förblindar dig och låter dig inte se logiken i deras kamp. Min lilla värld grundar sig inte i mitt hat för en grupp människor eller en religion..

  Som sagt, du har redan bestämt vem jag är, vad jag tänker och vilka är mina vänner, utan att veta något om mig. Du bara tror att du vet, så som du tror att du vet allt annat också.

  Kom från rätt röv..är det inte du som säger att jag inte ens vet vem Helen Thomas är? Vad vet du om mig för att säga något sånt? Du är ett bevis för tesen att man inte ska tala med dem obildade..

 10. Darius 12 juni 2010

  Ketutar, ta det lugnt lilla du! Sionist (fascism) staten Israels tid är snart över ska du se! Människor som du borde speciellt ta självmord. Ni gör mer nytta när ni inte finns. Bara en liten teori, du behöver absolut inte ta åt dig. Jag kanske har fel du kanske räddar/hjälper ”fler” människor när du lever. Men jag får en känsla att du tycker vissa är värda än andra och du tycker att du är värdig din lilla lyx liv som är baserad på andra människornas liv/bekostnad! Om det finns ett helvete så garanterad jag dig att du hamnar där, eller jag hoppas från hjärtat att du hamnar där. Men som sagt jag känner inte dig, jag kan ha fel, men en känsla är en känsla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.