Press "Enter" to skip to content

Ännu fler tricks för att vända bort blickarna från Israels brott

Ännu en artikel som ger allt och alla skulden förutom Israel. Ännu en artikel som belyser att det inte var Israel som var bovarna, utan alla andra. Ännu en artikel, där man menar att ifall du blir angripen, på internationellt vatten, och slänger bort skjutvapnen du hittar, så är du skyldig. Medan den stat som anfaller, med vapen, på internationellt vatten, kidnappar, mördar, skjuter och hotar, det är den oskyldige.

Det spelar ingen som helst roll vem som befann sig på båtarna.

1. De hade inga skjutvapen.

2. De var på internationellt vatten och hotade ingen.

3. De anföll inte Israel eller israelerna, utan tvärtom.

Varför försöker media att svartmåla de fredliga aktivisterna som skulle föra förnödenheter till Gazaborna? Om Israel inte hade anfallit dem, så hade inget av det här skett. De utgjorde inget hot mot någon, de anföll inte Israel och de anföll inte civila heller.

Det är cyniskt av media att försöker hitta en orsak för att ursäkta Israels massmord och pirateri. Det är cyniskt av media att försöka skuldbelägga de som är offer i den här frågan. Det här påminner om våldtäkter. Ska vi skuldbelägga offren, för att de befann sig i närheten av våldtäktsmännen? Ska vi skuldbelägga offren för rån för de befann sig i sin butik eller i sitt hem? Ska vi skuldbelägga de misshandlade för att de befann sig i närheten av någon våldsverkare? Knappast. En enda part bär skulden i det här kaoset – Israel.

Turkiska aktivister ville dö som martyrer – DN.se.

13 Comments

 1. Joel
  Joel 04 juni 2010

  Vet du vad ordet projicera betyder?

  DN rapporterar om den internationella debatten, detta är onekligen ett ämne som måste redas ut. Israel är en terroriststat som driver ett enormt utomhusfängelse och torterar en befolkning, men fanns det “Terroristsympatisörer” bland Frihetsflottiljen så ska det också såklart redogöras, speciellt om detta martyrskitsnack komplicerade situationen (läs: olagliga och moraliskt förkastliga attacken). Hur kan du få det till att DN försöker skuldbelägga offren denna information? Alltid då man läser bloggar och kommentarer från Muslimer är ni alltid så sjukt jävla enspåriga och håller alltid på “er sida” oavsett information. Väldigt tröttsamt.

 2. Drago
  Drago 04 juni 2010

  Sorry håller inte med dig!

  men låt oss ta det från början.

  1# Israel har en konflikt med Gazas nuvarande ledning och är formellt i krig detta gör att de har rätt att blockera alla ingående båtar som fortsätter mot området trotts påstötningar. detta enl. §47 dock finns där ett undantag Humanitärt bistånd. Dock måste man borda för att kontrollera detta. och humanitärt bistånd kan bli tvingat gå en annan väg av säkerhets tekniska själ.

  2# I detta fallet upprepade Israel i över 60 Nm medelandet “Området som ni seglar mot är under blockad, var vänlig segla till Ashod istället där vi lovar att vi transporterar in era varor landvägen”.

  3# Varför blev det blodigt på MarviMavi? vi har gott om ögonvittnes rapporter som är motsägelsefulla.
  “Några vapen fanns inte ombord, enligt Mattias Gardell. Däremot beslagtogs vapen från de soldater som togs till fånga.

  – En Uzi och en pistol beslagtogs, tömdes på ammunition och kastades i havet. Vi ville med alla medel visa att det var en fredlig aktion och att vi inte hade vapen.”

  Om man nu är fredlig så kom inte och påstå att ni kan ta en soldat tillfånga med “Ickevålds principer”

  4# och när detta hadde hänt så förändrades läget drastiskt nu talar vi om en fiende som är beväpnad med skjutvapen, några israeliska soldater är skottskadade … ja kanske av mistag men det förändrar läget. nu väljer man gå in med skarpa vapen, slå till hårt och slå ner motståndet.

  Jag hävdar att med den kännedom som IDF hade och det motstånd som Aktivisterna berättar om är 9 döda en tragedi men ändå fullt förstålligt om du gör väpnat motstånd mot en polis så räkna med att bli skjuten. Nä inte i Sverige men i övriga världen, kom ut ur din lilla plastbubbla.

  sen ska du också fundera på följande Que Bono det är latin och betyder “Vem tjänar på det?” varje nyhet du läser ska du fundera presis det på.
  och försöka kritiskt läsa mellan raderna.

 3. Z
  Z 04 juni 2010

  Ge dem lite tid, så kommer propagandamaskinen vara i full gång, och båtarna kommer bli till slagskepp, och allt vad det är 🙂

 4. Bahlool
  Bahlool 04 juni 2010

  Joel enkelspåriga? Knappast, men såsom DN går ut och vill ha tillbaka DAvid Isaak, så ska de skriva på ett upprop att Israel ska straffas eller bojkottas för sina brott. Har aktivisterna begått något som helst brott? Nej, enbart en oberoende undersökning kan påvisa det, och det tillåter inte Israel. Så om någon vill bli martyr? Jag känner en kille som ville bli martyr för HIF, ska det svartmåla HIF?

 5. Bahlool
  Bahlool 04 juni 2010

  Drago:
  1 om de är formellt i krig, varför klagar man på att palestinierna skjuter iväg raketer? Om man är i krig, varför inte anfalla området och erövra det? Nej man är inte formellt i krig. FN och omvärlden har klart och tydligt sagt att Israel måste lämna Gaza i fred, då kan inte Israel självmant upprätthålla en sådan här patetisk embargo.

  2. Du verkar inte ha tittat på nyheterna så bra, det finns otaliga rapporter om att Israel inte tillåter dessa varor att komma in i landet, pennor, cement, järn, mediciner av alla slag, olika kryddor..även de judar som bor i SVerige och stödjar Israel tycker att Israel har för hårt embargo. Så att de skulle frakta in sakerna är bara bullshit

  3. Om jag anfaller dig på öppet hav, kommer du att acceptera det? Knappast..De tog vapnen och slängde iväg dem..en part anföll en part försvarade sig, enklare än så går det inte. Israel har ingen som helst rätt att bojkotta GAza och ingen som helst rätt att borda skepp på öppet hav. Hade de befunnit sig på israeliskt vatten så kan jag hålla med dig men inte i det här fallet.

  4. Man började skjuta när man liftade sig ner. Så enligt di logik så har de pirater utanför Somalias kust rätt att anfalla människor? Vad är skillnaden?
  Det är just det jag gör, vem tjänar på att Israel plptsligt utmålas till offer och offren till förövare? Det är inte så att dessa människor bordade israeliska båtar lol

 6. Israel
  Israel 04 juni 2010

  hahahahahhahahahaha, nu det är tiden att du skall äta din hatt.

 7. Kalle
  Kalle 04 juni 2010

  Hoppsan det börjar att bli lite knepigare då sanningen om organisation och förloppet kommer fram.
  Helt rätt av IDF att stoppa spektaklet. Utan motstånd hade ingen blivit skadad. Den som börjar slåss med en kommandostyrka är vrickad eller självmordsbenägen.

 8. Bahlool
  Bahlool 04 juni 2010

  Så kalle om någon rånar dig, om någon hotar dig, om någon anfaller dig och din familj, då är du vrickad och självmordsbenägen om du föredrar att stå upp mot angriparna? lol..fegis lilla 😉

 9. nNix
  nNix 04 juni 2010

  1. De hade inga skjutvapen.
  – hur skulle israelerna ha vetat om det??! de visste bara att fartyg var fyllda med islamister från världens mest islamistiska länderna som möjligtvis är redo att offra sina liv…

  2. De var på internationellt vatten och hotade ingen.
  – men fartyg var ändå på väg till vatten som är kontrollerat av Israel. Vad gör det för skillnaden om man hade tagit de några timmar senare i Israeliska vatten. resultatet vore ju ändå det samma!

  3. De anföll inte Israel eller israelerna, utan tvärtom.
  – har du inte läst nyheterna alls? “Turkiska aktivister ville dö som martyrer”

 10. Bahlool
  Bahlool 04 juni 2010

  NNix
  1. De behöver inte veta ett skit, det var på internationellt vatten, där kan du ha vad du vill och ingen kan röra dig, då blir det som sagt piratanfall. Eller menar du att Israel har rätten att slå till mot vem som helst var somhelst? Jag har en kniv hemma, ska Israel angripa mig nu också eller hehe
  2. Nope, då hade Israel haft rätten på sin sida att borda dem, något de inte hade i det här fallet. Det är stor skillnad på de två.

  3. Att vilja dö som martyr har ingen betydelse lol, anföll de Israel? Nej. Fanns de på israeliskt vatten? Nej. Så vad fan ger Israel rätten att angripa?

 11. Noor
  Noor 04 juni 2010

  Jag läste på en annan blogg där någon idiot uppriktigt hävdar att de israeliska piraterna bara hade paintboll-gevär! Men som vanligt, Israel får göra som de behagar och världen skyddar dem sedan *suck*

  Hade vi vänt på slanten, att ett fartyg på int. vatten slagit till mot ett israeliskt fartyg, hade fan blivit third world war då! Då hade de tamefan blivit kollektiv bestraffning av oss muslimer.

 12. Beck
  Beck 05 juni 2010

  Var Mattias (El presidente) Gardell också islamist, han var nämligen också med på båten. Gå inte på Israels propaganda. Det fanns säkerligen islamister, fundamentalister, kommunister, kapitalister och alla möjliga på båten. Självklart säger sprider världens starkaste lobbygrupp att det var galna terrorister som var på båten för att förminska deras oprofessionella handlingar. Jag känner bara till en som var med på båten och det var Jonas Gardell (och hans fru va?). Han var iaf inte islamist, fundamentalist eller terrorist för den delen. Han är professor, det låter ju dock inte lika bra för israelerna att säga att det fanns överläkare, professorer, bästsäljande författare och riksdagsmän med på båtarna. Oavsett om en och annan var starkt religiös förminskar det inte syftet med ship to Gaza. Oavsett bakgrund och livsåskådning av de som var med på båtarna så hade de vid detta tillfälle en gemensam agenda. Skulle agendan ha något med terrorism eller religiös fanatism med sig skulle knappast kristna, ateister, syndikalister och alla andra möjliga människor följa med på båtarna. Inte heller beväpnar man sig med en slangbella, en rakhyvel eller diverse påkar om man ska fightas mot en armé. Det är inte logiskt och även om det finns en och annan tok med som vill bli martyr var det inte vad detta uppdraget gick ut på. Det var ju massor av människor med på båtarna från olika bakgrunder, självklart hittar de några lik i garderoben. Vem trodde att folk skulle gå på Israels propaganda denna gång, tydligen ganska många.

 13. Beck
  Beck 05 juni 2010

  Mattias Gardell skulle det varit, skrev fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *