Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den förlorade skatten

Rastlös som jag var, började jag surfa på nätet och hittade otaliga judiska sidor, där man inte bara anklagar islam, utan muslimerna (som om vi alla hade samma dna och samma ras) för olika brott. Vi jobbade inte, vi tänkte inte, vi var omoraliska och vi var terrorister eller anhängare till terrorister, hela högen. Jag tänkte skriva om det, men ska försöka flytta bloggen idag, om det går, så vi får vänta tills dess.

Bland de inläggen som jag läste, så återkom hela tiden källan Abu Hurrayra, hur han varnade för judar, hur han varnade för kristna; detta fenomen har jag sett ofta, att man tar hadither från denna man och därmed svartmålar islam.

Abu Hurrayra är ingen favorit hos oss shiiter, och jag förundras över att man som sunnimuslim föredrar att ta av hans kommentarer, av hans källor än av de som verkligen besatt kunskapen, de som var Profeten Muhammed närmast… Hur ofta ser vi en sunnitisk sida ta upp hadither förmedlade av Imam Ali (a.s) eller Fatima (a.s)? Om jag söker kunskap, så går jag till källan. Abu Hurrayra levde med Profeten i maximum tre år, går det att jämföra med Imam Ali? Knappast..

Profeten (s.a.w) sade: ”Oh  Ali! Jag förmedlade för min dotter Fatima mitt testamente och jag beordrade henne att förmedla det till dig, gör som hon säger. För hon är den mest trovärdiga och den ärligaste av alla. Sedan kramade Han om henne och pussade henne på hennes huvud och sa: Oh Fatima, du är min själ!”

Al Bihar vol 22 P491

Idag får vi läsa om Abu Bakr, Omar, Uthman, vi får läsa om Aisha och Hafsa, vi får läsa om Abu Hurrayra och om Muawiya och Amr ibn al Aas, men källan, de som verkligen besatt kunskapen, de omnämns knappt. Fatima, en av fyra kvinnor lovade ett hus i paradiset, hur ofta får vi läsa om henne? Om hur hon levde? Hur hon kämpade och hur hon led?

Vem av oss känner till att man tog hennes land, hotade med att bränna ner huset över henne och om hur hon begravdes i mörkaste natten så att ingen av dem som sårade henne skulle närvara eller ens veta vart hon var begraven?

En förlorad skatt av kunskap, medlidande och barmhärtighet, förlorad för omvärlden..Nej låt oss hålla oss till Abu Hurrayra, han var så dålig på att förmedla sanningen att även kalifen Omar förbjöd honom, med hot om straff, att återberätta fler hadither. Salam Allah 3ala ahlul bayt we mu7ibeen ahlul bayt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.