Press "Enter" to skip to content

Slöjan eller utbildningen?

I dagarna diskuteras Belgiens och Frankrikes antagna lagar och förslag där man förbjuder kvinnor att bära burka eller niqab. Burka och niqab döljer kvinnors ansikten till den grad att enbart ögonen syns, om ens det.

I Belgien bor det ett par hundra kvinnor som bär ett sådant plagg och staten anser att det är befogat med att instifta lagar som fängslar och bötfäller människor som bär sådana plagg. Hotet från burkan och niqaben är för hemsk, för farlig, för utstuderat. Så jag håller med dessa stater, de tänker på vårt bästa. Nu är ju frågan, vad händer om en flicka på 15 år eller 14 år tar på sig ett sådant plagg? Ska dess föräldrar straffas?

Jag är ingen anhängare av dessa plagg, men Allah har gett mig en rätt ifrågasättande hjärna:

1. Vad är uppsåtet med detta förbud? Vad händer sedan? Förbud mot slöja? Förbud mot islam? Förbud mot Koranen?

2. Vad fruktar man? Fruktar man invandrarna som kommer med denna religion i släptåget? Fruktar man religionen islam?

3. Folk klär sig i alla slags bisarra kläder, men det är slöjan, burkan och niqaben som är den stora faran?

I Belgien uttalar en politiker sig så här:

Denis Ducarme menar att det inte är religionen Islam som kräver av kvinnan att bära slöja.

– Majoriteten av muslimer i Belgien och Europa accepterar inte burka eller niqab. Det är bara tio procent som är radikala, säger han och pekar på trender från Pakistan och Afghanistan som uppmuntrar heltäckande slöja.

Han menar också att det inte är intolerant att införa ett förbud utan att det är den muslimska rörelsen som är inskränkt och farlig. Denis Ducarme och andra förespråkare för lagförslaget i Belgien vill även införa andra förbud mot muslimska symboler.

Är det bara jag som märker av de här hemska och rasistiska och människoovärdiga vibbarna? Så muslimerna har fel, rasisten Denis Ducarme vet bäst, han vet vad som är islam och vad som inte är islam. Den ”muslimska rörelsen” är inskränkt? Ja, förbud är ju allt annat än inskränkt.

När man införde reglerna i Frankrike som förbjöd tjejer att bära slöja i skolan, så var det för att hjälpa tjejerna, det var för kvinnornas skull. På samma sätt säger våra kära fanatiker, man tvingar på slöjan på kvinnan, för hennes bästa. Kvinnan har degraderats till att vara en imbecill, en idiot, en handikappad person som inte kan tänka, inte kan uttrycka sig eller kan stå för sitt val i livet.

Nu läser jag om Spanien, det gamla islamiska väldets stora stolthet, ett land som nu förbjuder en tjej att bära slöja i skolan. Om flickan nu väljer att inte studera, är det då verkligen för tjejens bästa? Många flickors liv förstördes i Frankrike, för de fruktade Allah mera än att bli utan utbildning.

Låt oss anta att jag är dum, förklara för mig hur fan det kan vara bra för en tjej, som överallt, i väst som öst är förtryckt, att vara utan utbildning? Med utbildning får en tjej bättre jobb, kan utveckla sig, kan själv bestämma. Om en tjej tvingas vara utan slöja, eller burka eller niqab, så tyder det på att ett förtryck (talibaners och fanatikers) bytts mot ett annat (västlig demokratis förtryck).

Talibanerna förbjöd tjejerna att utbilda sig, i samma veva förbjöd de kvinnor att gå till läkare som inte var av kvinnligt kön. Så det blev en rätt bisarr situation. Kvinnor kunde inte studera och bli läkare, samtidigt fick en sjuk kvinna inte gå till någon annan än kvinnliga läkare..så det skulle snart inte finnas några kvinnliga läkare…Suck och dubbelsuck.

Gamla tiders vita överhöghet och överlägsenhet, har bytts mot rasism och islamofobi. Hatet mot muslimen grundar sig i en fruktan för denna religion som omvänder hjärtan och sinnen. Islam är framtiden, och Europa, med sina ”öppna” gränser, kan inte stoppa islam eller muslimerna på något annat sätt än genom att lägga hinder i vägen för den. Tyvärr. Koranen säger klart och tydligt, ni planerar och Allah är den bäste av planerare..

News | Girl barred from Spain school for wearing hijab.

5 Comments

 1. Noor
  Noor 23 april 2010

  Jo det där är underligt, keps, och allt vad det är får man ha; inte slöja. Vi tar dem som hat dreads, de har oftast dem uppsatta med något som nästan liknas vid slöja, där de knyter upp dreadsen, får de ha det då, eller kommer de falla under detta förbud? Och om kvinnan nu VERKLIGEN, av egen fri vilja vill ha slöja då? Är det då förtryck mot kvinnan med slöja, om hon själv väljer den? Jag tror fortfarande på min teori, att de krafter som avskyr Gud och försöker kämpa mot Gud, kan bara sätta sig emot och angripa Gud, genom Guds troende och tjänare.

 2. Tasnim
  Tasnim 23 april 2010

  ”Är det bara jag som märker av de här hemska och rasistiska och människoovärdiga vibbarna? Så muslimerna har fel, rasisten Denis Ducarme vet bäst, han vet vad som är islam och vad som inte är islam. Den ”muslimska rörelsen” är inskränkt? Ja, förbud är ju allt annat än inskränkt.

  När man införde reglerna i Frankrike som förbjöd tjejer att bära slöja i skolan, så var det för att hjälpa tjejerna, det var för kvinnornas skull. På samma sätt säger våra kära fanatiker, man tvingar på slöjan på kvinnan, för hennes bästa. Kvinnan har degraderats till att vara en imbecill, en idiot, en handikappad person som inte kan tänka, inte kan uttrycka sig eller kan stå för sitt val i livet.”

  Bra sagt! Haller helt med. Oavsett vad man säger om niqabens vara eller inte vara, sa lär knappast dessa politiker ha rätt att diktera vad som är riktig islam och än mer, vad kvinnor ska ha pa sig.

 3. Rasul
  Rasul 23 april 2010

  Koranen säger klart och tydligt, ni planerar och Allah är den bäste av planerare..:)

  Allahu Akbar!

 4. Nada
  Nada 01 oktober 2010

  Jag är muslim men har börjat ifrågasätta vad som pågår mer och mer….Vad är det man vill bevisa??? Vad är det syftet i grunden och tror man att radikala upplopp och kränkningar lla religösa åskådningar , smahällen och etnisiteter.
  I min värld kan jag inte heller anse att det är icka muslimer som är raisiav andra åsikter och religioner skall leda till något positivt? Jag ser ju hur många av mina vänner är raisister. Då även dom som bär Niqaab och slöja….Jag förstår inte hur man kan tro att Allah sak ge dom rätt och hur man ska kunna hitta förståelse för tolkningar som görs olika på olika länder och även av olika vetande………..Detta gör mej ledsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *