Press "Enter" to skip to content

Tack Israel!

Efter tre års embargo, har Israel, den ”enda demokratin i mellanöstern” gett tillstånd att släppa igenom kläder och skor till de belägrade palestinierna. Jag kan bara tacka denna demokrati för dess barmhärtighet. Pennor och böcker, stål och betong, allt det är fortfarande förbjudet att föra in i Gaza, detta, det största utomhusfängelset i världen, men väntar vi i några år till, så kommer Guds utvalda folk att visa mera barmhärtighet och kanske även släppa igenom dessa?

När man ska fråga sig varför palestinierna spränger upp sig själva och vill ta judarna med sig in i döden, så hittar man svaret i detta beteendet, ett beteende där denna stat förbjuder och dömer ett helt folk till att leva ett människoovärdigt liv. Nästa gång vi läser i historieböckerna om förföljelsen av judarna under andra världskriget, då ska vi kanske läsa lite om palestinierna, det folket som fått lida i 61 år.

Israel släpper igenom kläder och skor till Gaza – DN.se.

10 Comments

 1. HASSAN
  HASSAN 30 mars 2010

  varför öppnar inte egypten gränsen till sina ”bröder” ?
  de har fullt med gamla kläder och blyertspennor

 2. Bahlool
  Bahlool 30 mars 2010

  Bara för du använder ett muslimskt namn, betyder inte det att du blir muslim, shlomo 😉
  Det får du fråga Egypten, vi och dina herrar vet vem som styr i Egypten…

 3. Hassan:
  Hosni Mubarak kan inte öppna gränsen till Gaza. Han behöver Israels godkännande för att ens positionera ut en polis på Sinai halvön. Så ser tyvär läget ut just nu. Men Mubaraks tid är över, efter hjärtoperationen kommer saker förändras.

 4. Pope
  Pope 30 mars 2010

  Jag håller med dig i mycket avd itt inlägg. Däremot är det fel att skriva ”judar” Palestinier är inte ute efter varken enskilda judar eller judendomen. Det är Israel som är idioterna, inte judarna. Viktigt att hålla isär även från ”vår sida” så inte sionisterna kommer tillbaka med sitt snack om ”antisemitism”, vilket inte är fallet. Antisionism möjligtvis, men det är bara nyttigt

 5. Bahlool
  Bahlool 30 mars 2010

  Jo många judar är emot Israel eller dess beteende men när man anföll Gaza förra året, då stod 94% av det judiska folket i Israel bakom attacken.

 6. z
  z 30 mars 2010

  Åh vad barmhärtigt, se dem är ju Guds utvalda folk! Kanske för att det är deras pesach eller passover eller vad det heter som dem har fått lite dåligt samvete… väntar vi till nästa år, ja då kanske dem släpper igenom mediciner !

 7. Beck
  Beck 31 mars 2010

  Staten Israel är ett lysande exempel på varför man inte ska blanda religion och politik.

 8. Peter
  Peter 02 april 2010

  Separation av stat och kyrka utfördes i Sverige för 500 år sedan. När ska resten av världen (mellanöstern, malaysia, israel, USA etc.) inse att det är det enda vägen till riktig fredlig utveckling.

 9. Bahlool
  Bahlool 02 april 2010

  Separerades staten och kyrkan 500 år sedan? Det skulle vara på 1500-talet, krigade inte svenskar kungar många år efter det för Gud och fosterlandet? Skildes inte den svenska kyrkan från staten bara några år sedan och fram tills dess betalade du skatt till kyrkan genom din skattesedel? Firar inte vi helgdagar idag som är av religiösa drag?

 10. Claes B Nilsson
  Claes B Nilsson 02 april 2010

  Man ska vara försiktig med att dra alla judar över en och samma kam när man fördömer israels agerande och den sionistiska agendan. Det finns massor av judar i och utanför israel som tar avstånd från detta vansinniga israeliska agerande men man kunde verkligen önska att dessa gjorde ett mera kraftfullt motstånd. Varför inte strejka och med dagliga manifestationer skrika ut sin avsky mot den extrema sionismen och varför inte utlysa en Palestinas befrielsedag i israel ? Mycket skulle kunna göras av judar eftersom kritik från de egna leden alltid tar hårdast. Kritik från oss övriga avfärdas i bästa fall med att vi inte förstår men oftast genom att stämpla oss som antisemiter.
  Jag tror judarna själva måste komma till insikten att deras enda möjlighet att kunna leva fredligt i området är att upplösa denna olagliga nation som kommit till genom samma typ av terror och förtryck och fördrivning som de själva fördömer andra för. Med antisemitismen som alibi har man efter WW2 kunnat agera tämligen fritt från kritik eller motstånd från väst. Varje kritisk resolution från FN har behandlats med gäspande arrogans samtidigt som man lutar hela sin existens på en annan resolution som erkänner bildandet av staten israel.
  Det är skamligt av världen(USA) att inte stoppar detta, snart sjuttio åriga, sionistiska experiment som ju strider emot allt vi i väst i övrigt anser oss kämpa för – respekt för andra folk och mänskliga rättigheter. FN beslut att tillmötesgå sionisternas krav på egen judisk stat var och är ett misstag och borde med andra ord omprövas.
  En hel värld lider och tar dagligen skada av denna konflikt. En konflikt som exploderade den dag sionisterna, visserligen med stöd av FN men egenmäktigt gjorde anspråk på ett eget land i området. Dessutom med stöd av påståenden om Guds folk skrivna för mer än tre tusen år sedan. Detta är ju ingenting annat än ett rent sinnessjukt argument och den som använder sig av det bör förpassas till lämpligt sjukhus tills galenskapen är botad. Att styra och härska med stöd av tretusen år gamla skrifter är inget annat en kriminell galenskap. Man kan ju undra vad folk visste bättre på den tiden som vi inte vet tusenfalt mera om idag med tretusen års längre livserfarenhet. Dessa galningar som försöker hävda sin rätt utifrån en skrift där bäst före datum passerades samma år som Olle hade gris och det var jävligt länge sedan, är ingenting annat än patetiska idioter som ingen ska behöva ta notis om. Tyvärr är dessa patienter överrepresenterade i dagens israel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *