Press "Enter" to skip to content

Twitter, Facebook och Myspace – i USAs tjänst

The Justice document describes how Facebook, MySpace and Twitter have interacted with federal investigators: Facebook is ”often cooperative with emergency requests,” the government said. MySpace preserves information about its users indefinitely and even stores data from deleted accounts for one year.

Vi såg senast hur  Twitter användes av sionistiska krafter för att svartmåla Iran. Nu kommer uppgifter fram som belyser hur USA använt och använder sig av sociala nätverk för att komma åt både erkända brottslingar och misstänkta sådana. Frågan är hur många av oss är inte på någon lista över terrorister? Jag som anhängare av Hizbollah och Iran måste väl finnas på någon slags lista? Att jag som muslim, född i Irak redan finns på USAs listor över dem som måste kollas upp extra noga innan de får komma in i landet är utom all tvivel.

Jag har märkt att jag är en av få som inte uppgett mitt för eller efternamn på Facebook, men jag hittas ändå. Samtidigt ser jag vänner och släktingar som skyltar med sina uppgifter till den grad att de kan hittas, förföljas eller skadas på olika sätt. Jag tar mycket av det som skrivs på nätet med en nypa salt, för många särintressen och med USAs paranoida hållning, måste man fråga sig hur många av de här sociala nätverken som vågar stå emot regeringens offensiv mot misstänkta åsiktsmotståndare.

viaWhen tweets can make you a jailbird – Yahoo! News.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *