Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tidning ber om ursäkt för Muhammedbilder

Tidning ber om ursäkt för Muhammedbilder – DN.se.

Äntligen har människor i medievärlden insett att det är bättre att ha samförstånd och söka samexistens än att söka konflikt med 1.5 miljarder människor. När någon anses vara helig och miljoner, ja miljarder, anser denna person vara värd att hylla, respektera och älska, då är det befängt att man ska söka konflikt med dessa människor.

Yttrandefriheten i all ära, men det ska väl finnas gränser? Jag får inte ljuga i media, jag får inte hetsa, jag får inte heller förtala någon, ändå anser man att en person som Muhammed, inte har denna rätt, medan fjanter som varit med i big brother eller paradise hotell, ses som skyddade av dessa lagar. Man kan väl kritisera islam och muslimerna, utan att svartmåla deras heliga Profet? Varje dag ser jag artiklar som gör åtlöje av islam, dess lagsystem eller av muslimer, varje dag ser jag artiklar som beskyller islam och muslimerna för att vara terrorister, varför inte fortsätta med denna hets istället för att angripa en person, som vi muslimer värdesätter högre än våra egna liv och våra egna familjers liv?

Eloge till den tidning som vågade trotsa grupptrycket och rasismens företrädare i Danmark.

11 kommentarer

 1. karate 26 februari 2010

  Nu är det ju så att “profeten” är den ideologiska grundaren till islam. En ideologi/religion som både gör mycket ont och gott. Naturligtvis måste denna grundare få kritiseras, smädas och undersökas. Och sluta tala för 1,5 miljarder. Du vet att detta inte är sant. Många muslimer har stött karikatyrerna. Den som är säker på sin åsikt räds varken kritik eller förlöjliganden.

 2. Bahlool 26 februari 2010

  karate är det så? Är det så att en profet eller grundare får smädas? Försök du smäda en jude då kan vi se hur mkt du får smäda och kritisera. När du kritiserar Israel så är det hets mot folkgrupp enlgit många judar, hur kommer det sig att man inte gick med på iranska tidningars erbjudande att publicera judekarikatyrer? (efter att man först gick med på det)
  Jag tycker du borde inse fakta och det är att man här har ett välkommet offer och att det är acceptabelt att vara rasistisk mot araber och islamofobisk mot muslimer.

 3. karate 26 februari 2010

  Just i fallet muhammedkarikatyrerna var det en befogad kritik då många faktiskt spränger sig själva i Allahs namn. Därav bombturbanen.
  Klart man måste få kritisera stora ideologier. Om du menar att det är rätt med en karikatyr, så länge även judar (varför just judar?) avbildas är väl problemet löst? Vad hindrar dig att teckna en sådan? Inte kommer du bli mordhotad iaf, det kan jag lova.

  Rasism har inget med religion att göra, religion är en ideologi som vem som helst oavsätt etniskt ursprung kan skriva under på. Eller menar du att man inte kan välja sin religion?

 4. Bahlool 26 februari 2010

  Många karate? Några få hundra spränger sig i “Allahs namn” , vem spränger de? De spränger upp andra muslimer. Hade alla muslimer sett positivt på detta, då hade jag förstått kritiken,men så är inte fallet lol..Att ge Profeten Muhammed skulden förr vad några idioter gör visar hur ignoranta människorna i väst är. Jag kommer sättas in i ett litet fängelse kallat guantanamo. Titta på Mohamed Omar, när han började kritisera judar, det var då han började få ont om jobb, han började angripas av alla håll han började dumförfklaras..samma sak kan ses i fallet med Iran. När iran började tala emot judar/Israel, det var då väst började tala om krig, om embargon och hotade landets inre säkerhet. Just judar för att de är skyddade till den grad att västvärldens ambassadörer och ministrar lämnade ett möte när Irans president kritiserade Israel, inte talade illa om judar, bara kritiserade Israel för dess ockupation. Så ja, de är en helig ko. När det är lika berättigat att tala illa om muslimer som om judar, det är då jag kan tro dig och din yttrandefrihet, inte innan dess.
  Rasism har mkt med det att göra, när du hör islamofoberna så talar de illa om mellanösterns folk, om araber, om svarta. Det är rasism grabben

 5. karate 26 februari 2010

  Några få hundra.. Hur räknar du nu? Kan du ge statistik på den siffran? Oavsätt om det är relativt få självmordsbombare blir skadorna katastrofala då poängen är att ta så många liv som möjligt. Se bara på 9/11 eller tunnelbanedådet i London. Var detta endast muslimer? Och vad spelar det för roll vilka som sprängs? Jag skrev inte att islam enbart är en plattform för terrorism, men att den KAN vara det. Därför behöver ideologin och dess grundare kritiskt granskas, där räknas satir in.
  Och Omar sitter nu i fängelse? Knappast. Hur populära är tecknarna av muhammed? Inte så värst skulle jag säga. Däremot skyddas deras rätt att teckna kritik och satir. Precis som Omar skulle skyddas om han dödshotades. Yttrandefrihet heter det och är tyvärr viktigare än att någon tycker synd om sig själv…

 6. Bahlool 26 februari 2010

  Lol jag har följt terrorattackerna i några år, och det har skett som mest något tusen sådana här attacker..tamilska tigrarna körde med självmordsattacker, kamikaze piloter också, inte ser vi någon håna deras profeter och deras ledare..Allt och alla ideologier och religioner kan vara plattformer för terrorism, pengar, marknadsekonomi, kommunism ja även demokrati varför hägna sig fast vid just islam som “plattform”Omar får inga jobb, han hotas, man undviker honom i debatter osv, allt för att han varnade för judar och deras makt.
  rätt kul att yttrandefriheten anses vara viktigare än 1.5 miljarder människors känslor. Som sagt, vart är alla satirteckningar och karikatyer av judar?

 7. Anna 29 oktober 2010

  Be om ursäkt till muslimer…neeej, tror inte det nej. Jag har bilder här hemma o i min trappuppgång på muhammed när han bränner koranen. Men även en bild när han rider på en gris genom usa…O de kommer snart att läggas ut på min blogg till allmän beskådan…De är faktiskt fina

 8. Anna 29 oktober 2010

  Du skulle se dem…KRAM KRAM

 9. Bahlool 29 oktober 2010

  Vad är din bloggs adress så jag kan beskåda mästerverken?

 10. k.dj 29 oktober 2010

  hur orkar du svara på hon anna? ärligt hie kolish bai5a och ma tjib shi geir huvudvärk?
  spara din energi bror

 11. Bahlool 29 oktober 2010

  etwannesni…el ghabaa mal ha ye wannesni 😛 sen är de här idioterna fulla..så jag har tid att surfa hahahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *