Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muhammed abd al Wahabs lögner om Profeten Muhammed (saw)

Muhammed abd al Wahab var grundaren av wahabismen, den sekt som skapat mest kaos i den muslimska världen de senaste 200 åren. När denna sekt skapades tog abd al Wahabs släktingar, däribland hans far och bror, avstånd från hans irrläror. Tyvärr lyckades han sprida det med hjälp av familjen Saud, som använde sig av denna takfirisekt, en sekt som kallar folk för otrogna, och med hjälp av detta mördade man vallfärdande och man rövade folks egendom. Man var alltså helt enkelt rövare.

Här kommer några uttalanden från denne Muhammed abd al Wahab, en man som wahabiterna ser som lärd:

 • Profeten kallades för Tarish, i den dialekt som abd al Wahab talade, betyder det att Profeten var en enkel budbärare, en vanlig postman. Den bäste av de bästa, degraderades till en vanlig budbärare?
 • Han menade att Hudaibiyyah incidenten, var fylld av lögner.
 • En av hans anhängare menade att abd al Wahabs gångstav, var bättre än Profeten Muhammed (saw), för han menade att staven kunde fortfarande användas för att ta död på ormar, medan Muhammed inte var till någon nytta längre. Må Gud förbanna sådana individer.
 • Muhammed abd al Wahab hatade att man uttalade salawat på Profeten Muhammed. Att säga salam, fred på Profeten Muhammed, sågs alltså som något negativt, något man än idag känner av när man besöker gravarna i Saudiarabien och uttalar dessa för wahabiter, hemska ord.
 • Han menade att ifall någon läste upp salawat (hälsningar) till Profeten Muhammed, så är det värre än en hora som spelar musik på sin bordell.
 • Han förstörde boken Dalaael ul Khairaat och andra böcker som höll lovord till Profeten (saw)
 • Han lät bränna böcker skrivna av några av Ahlul sunnahs största lärda. Han menade att de spred felaktigheter. Påminner i mångt och mycket om Hitlers bokbål.
 • Han använde sig av Khawarijs gamla beteende, som såg till att använda sig av de verser i Koranen som handlar om hycklare och tillämpa dem på muslimerna. Därmed god togs det att man slaktade muslimer, för att de var hycklare.
 • Han uppmanade sina anhängare att själva tolka fritt och inte använda sig av böcker som var bättre på detsamma. Han menade att böckerna hade både fel och rätt och därmed ska de undvikas. Så när okunniga spred efter eget tycke, blev det inget annat än fel.
 • De som inte följde hans värderingar och hans syn, slaktades.
 • Det de rövade från muslimerna, gav han som zakaat(fattigmansskatt) till sina anhängare

Källa:

(Shaikh Ahmed Ibn Zaini al-Dehlaan Makki Shafei expired 1304 A.H., Khulaasatul Kalaam fi Bayaanil Omara wal belaadel haraam, pp. 229-233)

10 kommentarer

 1. MammaMarie 10 februari 2010

  Alltså jag har svårt förstå att det finns NÅGON som är anhängare till denna person…. annat än psykopater förstås. Och det är väl just det vi ser resultatet utav, med allt dödande och mördande i deras spår.

  Man får inte följa andras tolkningar, utan tolka själv… sedan mördar man folk som inte följer HANS tolkning! Schizofren och motsägelsefull är vad han var.

 2. Mujaheedah 11 februari 2010

  Bahlool, din lögnare, må Allaah ge dig det du förtjänar för att du ljuger om den nobla Shaykh!

 3. Bahlool 11 februari 2010

  Må Allah förbanna den som ljuger. Sant. Nobla? Mördaren och förvrängaren och murtaden var allt annat än en sheikh. DU kan ju fråga dig varför han tillät kungar och drottningar när Islam är emot sådana system? Du kan även fråga dig varför hans ättlingar har en status som sheikhar vid makten?

 4. Mujaheedah 11 februari 2010

  Må Allaah förbanna den som ljuger, Ameen!

  Vad snackar du om? Allt du har skrivit där är en stor LÖGN som du påstår Shaykhen har begått. Du har självklart inte läst hans böcker och inte ens brytt dig om söka sann kunskap om honom, då du skulle ha insett att allt där är LÖGN och Shaykhen själv tar avstånd från dessa klagelser i sina egna böcker, men detta är väl itne något som ligger i ditt intresse.

  Att du sedan skriver att hans egen far och bror tog avstånd från honom, ja det är en liiiiten del av sanningen, varför skriver du inte resten, Bahlool? Du gillar bara och ta med det som stödjer dig och din falska propaganda. Vet du inte om att dem sedan insåg att dem hade fel och dem slöt sig igen med Shaykhen? Eller det kanske du inte bryr dig om.

 5. Bahlool 11 februari 2010

  Jag har inte heller läst djävulens bibel, betyder inte att jag inte är insatt eller vet något om det då..jag har inte heller läst böcker som förespråkar sionismen, beytder det att jag inte kan bilda mig en mening om dem. Din käre sheikh bildade en allians med beni Saud som ledde till att tusentals mördades första åren..sådan islam? Sådan religion? Må Allah förbanna honom ur djupet av mitt hjärta för hans stora fitna. Han är grunden till mördandet av så många muslimer så mkt hat…De anslöt sig frivilligt eh 😉
  Du kan ju förklara för mig varför denna ”sheikh” var tvungen att mörda för att få fram sitt budskap. Du kan även förklara för mig varför han och hans wahabiter stödjer en regering som slåss på Israels och USAs sida? Borde de inte stå emot?

 6. Musa 11 februari 2010

  Wahabismens mörka historia är känd , det är inga spekulationer utan deras brott är ren fakta.

  Wikipedia:
  Because they gave themselves the ultimate right to declare people Kuffar, Muhammad ibn Abd-al-Wahhab’s followers led an army which occupied Ta’if and Mecca (Makkah). This was followed by massacres of unarmed Muslims (including men, women, and children) and the destruction of many graves and holy sites. Muhammad ibn Abd-al-Wahhab also considered destroying the house where the Prophet Muhammad was born and destroyed Sufi shrines and sacred tombs in Mecca and Medina, including the grave of Prophet Muhammad and his companions, out of fear that it might be worshipped.[5][6]

  Khomeinis fotsulor är mer värda än ”sheikh” albanee o ibn abdulwhab,,
  Han är mer kunnig än dessa fitna spridare så det är kul att se att albanee kan avgöra om khomeini är muslim eller inte(refererar till din blogg)… Påminner om Sadat som kallade khomeini för ickemuslim , haha ironiskt . . .

  Frågan är varför Abdulwahab gick ihop i en pakt med saud familjen som älskade och fortfarande älskar alkohol o gambling, Kanske för att han är en hycklare o fitna spridare som dom ?

 7. Bahlool 11 februari 2010

  Inte att förglömma bin Baaz, den enögde som utfärdade en fatwa om att man får tillåta amerikanska soldater på helig muslimsk mark, samtidigt ränner wahabiterna runt och beklagar sig över ickemuslimska shiiter lol…dumb asses

 8. Mujaheedah 12 februari 2010

  Dina lögner, som du tar från falska källor och inte från ibn Abul-Wahhab!

  ”Profeten kallades för Tarish, i den dialekt som abd al Wahab talade, betyder det att Profeten var en enkel budbärare, en vanlig postman. Den bäste av de bästa, degraderades till en vanlig budbärare?”

  ”En av hans anhängare menade att abd al Wahabs gångstav, var bättre än Profeten Muhammed (saw), för han menade att staven kunde fortfarande användas för att ta död på ormar, medan Muhammed inte var till någon nytta längre. Må Gud förbanna sådana individer.”

  ”Han menade att ifall någon läste upp salawat (hälsningar) till Profeten Muhammed, så är det värre än en hora som spelar musik på sin bordell.”

  Här är Muhammad ibn Abdul-Wahhabs egna ord:

  “I believe that our prophet Muhammad (peace and blessings of Allah be upon him) is the seal of the prophets and messengers. A person’s faith is not sound until he
  believes in his being a messenger and testifies to his prophethood.”

  Låter detta som en som förnedrar och påstår Profeten inte har en status?

  Källa: Muhammad ibn Abdul-Wahhaab, Muallifaat, vol. 7, p. 10.

  Ännu mer från Shayken för att visa dina lögner!

  “The greatest [of rights upon a Muslim] are the rights of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). Your testimony of faith requires you to give him the position of Messengerof Allah and seal of the prophets. You should know that if you were toraise any of the Companions to the position of prophet, you would become a disbeliever.”

  Källa: al-Abdul-Lateef, p. 81.

  Mer från shayken:

  “From here we

  recognize the necessity above all necessities: the individual has to

  know the Messenger and what he came with. There is no path to

  success except upon his hands. Nor is there any way to distinguish the

  good from the evil except through his means of distinguishing them.

  The person’s necessity to know the Messenger is greatly above any

  other need that is hypothesized and any other necessity that is

  presented.”

  Källa: Muhammad ibn Abdul-Wahhaab, Muallifaat, vol. 7, p. 37.

  Ser det ut som en person som försöker bli högre än profeten? SOm försöker förnedra profeten? Dont think so.

  Din lilla lögnar källa som du har tagit din fakta ifrån påstår följande:

  “It is apparent from Muhammad ibn Abdul-Wahhaab’s state

  that he was to claim prophethood. However, he did not have the

  ability to state that openly.”

  I hans bok, Khulaasah al-Kalaam and al-Durar al-Sanniyyah fi al-Radd ala al-Wahaabiyyah

  Frågan är då att han bara gissar detta, att ibn AbuL-wAHHAB aldrig påstod detta, men dem säger att han reagereade på så viss. LOOOL. typisk ahlul-Bidah och sätta något i folks munnar, dem erkänner själv ibn abdul-wahhab inte påstått dessa anklagelser, utan detta är vad han kände ”inuti” sig, inget han sa högt ut. Jaha, sens när kan dem se inuti en persons hjärta?

  MER KOMMER INSHALLAH, bahlool du kmr inte undan med dina fula lögner

 9. Bahlool 12 februari 2010

  Jag gav dig källan. Frågan kvarstår. Varför införde han bidah som kungadömen, stöd till röveri, stöd till att förstöra gravarna som hade varit vallfärdsort. Vidare sa han Tarish, du kunde inte motbevisa det..så du får gärna förklara för mig vad tarish i wahabiternas tungomål är för något 😉
  Må Allah skydda oss för den wahabitiska fitnan och må alla skydda oss för lögner.
  Du får gärna visa mig hadither från Profeten som säger att ifall du besöker gravar eller ifall du ogillar vissa sahabas eller ifall du älskar Ahlul Bayt, då är du kafir..det är väl det du och dina gelkar spridit..

 10. Mujaheedah 12 februari 2010

  Kan du läsa eller? faktumet att han sa ovan och prisade Profeten och gav honom den positionen och prisning som profeten hade, så är det uppenbart att han inte kallade honom tarish, utan det är påhittande lögner emot honom.

  kan bevisa med ibn abdul-wahhabs ord från hans böcker då han säger så? då han nämner och erkänner allt ovan? du har bara tagit källan ifrån folk som ljuger om honom, som var hans fienden. är källorna pålitliga? LOL, att du ens kallar det källa.

  Dina lögner:
  ”Han använde sig av Khawarijs gamla beteende, som såg till att använda sig av de verser i Koranen som handlar om hycklare och tillämpa dem på muslimerna. Därmed god togs det att man slaktade muslimer, för att de var hycklare.”

  Ibn abdul-wahhabs egna ord:
  “As for what the enemies mention about me, that I declare
  disbelief simply on the basis of conjecture or that I declare a
  disbeliever the ignorant one who has not had the proof established
  against him, they are grave lies. By them, they only seek to make the
  people flee from the religion of Allah and His Messenger.”

  Källa: Muhammad ibn Abdul-Wahhaab, Muallifaat, vol. 7, p. 25.

  Shaykhul Islaam Muhammad Ibn ’Abdul Wahhaab said:
  ”We do not declare a person to be a disbeliever, except by what all of the scholars have gathered upon,
  and it is the two testimonies (shahaadataan).” Durarus-Sunniyyah (1/70)

  Ibn Abdul-Wahhab said narrated by Qadi Ahmad Ibn Hajr
  “Among the false allegations being propagated is that I consider all muslims, except my
  followers, of being kuffar and render their marriage contracts invalid. This is truly amazing. How
  can any sane person accept such accusations? Would a Muslim say these things? I declare that I
  disown, before Allah (wallahi), these statements that only a mad person would utter”

  Muallafat al-Imaam Muhammad Ibn Abdul-Wahhab, in adu-Durrar as-Suniyyah.
  “As for what has been stated about me by my opponents; that I make takfere based on my
  opinions and allegiances, or that I make takfeer of the ignorant on whom the proof has not been
  established upon, this is simply dangerous slander by which they desire to prevent the people
  from the religion of Allah and His Messenger.” And “We only make takfeer of the one who
  makes shirk with Allah in His uloohiyyah, AFTER we have clearly proven the falsehood of his
  shirk to him”

  Ibn Abdul-Wahhab said
  “As for what has been stated about me by my opponents; that I make takfere based on my
  opinions and allegiances, or that I make takfeer of the ignorant on whom the proof has not been
  established upon, this is simply dangerous slander by which they desire to prevent the people
  from the religion of Allah and His Messenger.” And “We only make takfeer of the one who
  makes shirk with Allah in His uloohiyyah,

  Dina lögner:
  ”Han lät bränna böcker skrivna av några av Ahlul sunnahs största lärda. Han menade att de spred felaktigheter. Påminner i mångt och mycket om Hitlers bokbål.”

  Shaykhens sons, Imam abdullah ord:

  We also take special care of books on various types of knowledge, whether discussing major or
  minor aspects (of deen), as well as books on grammer, history, literature, and language and all
  knowledge left by the ulema.
  We do not order the destruction of any books, except those that contain what might lead to shirk
  and books on topics that might cause deviation in creed”

  Dina lögner:
  ”Han uppmanade sina anhängare att själva tolka fritt och inte använda sig av böcker som var bättre på detsamma. Han menade att böckerna hade både fel och rätt och därmed ska de undvikas. Så när okunniga spred efter eget tycke, blev det inget annat än fel.
  De som inte följde hans värderingar och hans syn, slaktades.”

  Shaykens, sons abdullahs ord:
  “To understand hadeeth narrations, we rely on explanations written by notable Imaams such as
  Asqalanee (Ibn Hajr), al-Qastalanee’s sharh on Sahih al-Bukharee, an-Nawawee commentary
  and al-Munawi’s on Jami as-Sagheer. We take special care of the books of hadeeth and those
  that explain them.”

  Imam Abdullah states
  To understand the book of Allah, we rely on the accepted books of tafseer, such as and foremost
  tafseer at-Tabari, its summary by Ibn Katheer, and then al-Baghawi,, al-Baidhawi, Khazin (al-
  Baghdadee the author of “Lubab at-Taweel fi Ma’ani at-Tanzeel”), al-Haddad, Jalalayn and
  others.

  FÖRÖVRIGT: Dalaael ul Khairaat brände man för att folk läste och memoreserade den och höll den nära sitt hjärta mer än själva, Quranen. den hade större betydelse för folket, subhanaAllah och den även innehöll massa shirk och bidah.

  Och kan du sluta gå off topic? jag svarade på dina ssåkallad källor och lögner och texter med shaykens och dem nära honoms ord och klart och tydligt bevisat din falskhet!

  Besvara mina frågor och punkter, gå inte off topic, snäälla. Jag ska motbevisa dig och svara på dina punkter så fort som du har svarat på min 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.