Press "Enter" to skip to content

Burma, Tibet och Iran

”Nya iranska regimprotester i februari” – DN.se.

Jämför man Burma, Tibet och Iran, så ser man att det enbart hörs och skrivs om Iran hela tiden, även om det inte är några upplopp i landet, även om inga demonstrationer anordnas, varför? Hur kommer det sig att det är lugnt i alla tre områden, men att det enbart skrivs om Iran? Är det för att Iran är viktigare? Knappast. Det handlar om den komplotten som sedan 100 år, förstört, ändrat och skadat Iran.

Västliga makter måste skapa opinion och de shahälskande och terrororganisationen MKOs – avgudande iranierna går gärna västs och Israels ärenden. DN, tidningen som alltid är extra islamkritiskt och som alltid älskar att stödja och försvara de “demonstranter” som brände, förstörde och angrep civila och polisen i Iran, visar än en gång sitt rätta ansikte. Man nämner inget om massakrer i Jemen, man talar inte om Tibet, man talar inte om Burma, men Iran är ett välkommet offer. Läser man artiklarna om Iran, med någorlunda objektiva ögon, så ser man att man aktivt tagit ställning för några få demonstranter och USA-vänliga krafter och därmed även tagit ställning mot de miljoner, som gillar och älskar sitt islamiska Iran.

Vart är nyheterna om Burma och Tibet? Där såg vi också människor i väst gå ut på gatan och demonstrera, men inget hörs om dem längre, har systemen i dessa länder ändrats? Har Burmas militärjunta, slutat förtrycka sitt folk? Har Tibet blivit fritt? Nej, våldet mot folket där kvarstår, folk sitter fortfarande i fängelser, fängslade för många år framöver. Ingen Obama som lagt sig in i dessa konflikter, ingen Obama som kräver av Kina att släppa munkar och deras anhängare fria i Tibet, hur kommer det sig? Vad är skillnaden? Kan det vara att dessa orättvist fängslade, inte har någon som lobbar för dem? I fallet med Iran är så många grupper och länder intresserade av att förändra landet och få det att bli ännu en i raden av lydstater, att den iranska regeringen anses vara korrupt och hur många miljoner än som demonstrerar sitt stöd för regeringen, så är västs ståndpunkt att den ska bort, demokrati? Knappast.

Längre ner ses miljoner visa sitt stöd för regeringen, efter att USA och Israelvänliga “demonstranter” startade upplopp senast. Vilka ska vi stödja? De som älskar sitt land och är i majoritet eller de som älskar USA och Israel och är i minoritet? Jag föredrar att stödja majoriteten. Man måste inte glömma att de här “demonstranterna” inte var fredliga, tvärtom, de har misshandlat och hotat. De har förstört och uppmanat till mord. Så varför stöds de? Hur skulle vi se på liknande “fredliga” demonstranter i Göteborg eller Stockholm? De verkligen förtryckta, de i Burma och i Tibet, de är glömda, men de fåtal köpta i Iran, de påminns vi om på daglig basis, vem tjänar på det?

Miljoner visar sitt stöd för regeringen, verkligen fredligt, medan de “gröna” förstört, hotat och angripit.

Miljoner som inte syns i västerländsk media

9 Comments

 1. Bahlool
  Bahlool 24 januari 2010

  Du är helt underbar Rasul!!

 2. Anders Ahlström
  Anders Ahlström 24 januari 2010

  Hur kan man veta om det är miljoner och inte 100.000, Har du räknat dem??????

 3. Bahlool
  Bahlool 24 januari 2010

  Man såg rätt bra på filmerna att det verkligen inte var hundratusentals lol..hur brukar man göra när man rapporterar om demonstrationer? Man brukar bedöma hur många det är och om det går bra för andra varför inte för mig och iranierna? Sluta spela dum?

 4. Rasul
  Rasul 25 januari 2010

  Tack bror, detsamma!

 5. husse
  husse 17 mars 2010

  iranier demonstrerar dagligen i Stockholm, brukar se dom. sist hade dom satt ett stort ex på malikis portret.
  haha kul o se faktiskt. undra om dessa har jobb, de e ju bara ute o demostrerar. hahah

  jag har inget emot iranier, ett folk jag tycker om starkt, väldigt intelligenta o integrerade i samhället.

 6. Bahlool
  Bahlool 17 mars 2010

  lol de får betalt av Mossad och CIA 😉 så de behöver inte jobba…

 7. husse
  husse 17 mars 2010

  a fan de kanske så hahaha.

  på al quds dagen kastade dom ägg o tomater på folk, de trodde att folk stödde iran…haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *