Press "Enter" to skip to content

Que Bono?

Bomb i Teheran dödar forskare – DN.se.

I alla sammanhang ska man fråga sig, Que Bono?, vem tjänar? Vem tjänar på att en person involverad i Irans kärnkraftutveckling, mördas? Vem tjänar på att en professor, som stödjer den islamiska republiken, mördas? Vem tjänar på att mörda honom på ett fegt sätt och vem tjänar på att dölja sitt brott och inte står för det?

Vi kan utesluta regeringen i Iran. Vilka mer tjänar på detta? Listan är rätt kort, det är Israel, USA eller element i Iran som stödjer kampen mot regeringen och vill skada den eller vill fjäska in sig hos västmakterna. Jag tänker inte göra det för lätt för läsarna, men vad är skillnaden på en ett terrorattentat utfört i USAs eller Israels namn och ett terrorattentat i Islams namn? Båda två dödar, och båda två lemlästar, skillnaden är att den ene är accepterad av oss. Al Jazeera har en längre fördjupning i händelsen.

One Comment

 1. Said
  Said 12 januari 2010

  En terroristgrupp, vars radiostation som sänder från USA, tog ansvar för den dödliga attacken mot den iranska atmforskaren.
  Iran Royal Association / Anjoman-e Padehshahi-e Iran, en obskyr monarkistisk grupp som vill återupprätta Pahlavi-regimen i Iran, meddelade i ett uttalande att dess “Tondar Commandos” låg bakom mordet på Masoud Ali-Mohammadi.

  I samband med att de tog ansvar för mordet, skrevs det på gruppens hemsida att de tidigare hade hotat “förrädaren” med döden.

  Iran Royal Association, som leds av Foroud Fouladvand, är också ansvariga för ett blodigt bombdåd i en moské belägen i den sydliga staden Shiraz i april 2008, där 13 personer dödades och hundratals skadades.
  http://www.presstv.ir/detail.aspx?id…onid=351020101

  Se klipp om bomben i Shiraz.
  http://www.youtube.com/watch?v=LZaZbfyB2Tk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *