Press "Enter" to skip to content

Ashura – Kullu Yaumen Ashura we Kullu Arthen Kerbala

Varje dag är Ashura och varje plats är Kerbala. Så lyder en mening som den sjätte Imamen Jafar al Sadiq sade om Hussain och Kerbala. Vi ser det i Libanon och Gaza, vi ser det i Irak och Afghanistan. Kampen går vidare!

Citat om Kerbala och Hussain.

Den bästa läxan vi lärt oss från tragedin i Kerbala är att Hussain och hans anhängare var benhårda troende på Allah. De bevisade att numerärt överlägsenhet inte spelar någon roll när det kommer till sanning och falskhet. Hussains seger, trots hans numerära underlägsenhet förundrar mig.
Thomas Carlyle – Brittisk historiker
Fram tills denna stund i tiden, har islam bibehållits tack vare Hussains offer.
Imam Khomeini

Ifall Hussain slogs för att mätta sina världsliga behov, då förstår jag inte varför hans systrar, fruar och barn följde med honom.Så det är uppenbart att han offrade sig enbart för islam.
Charles Dickens – engelsk författare

Hussain är martyren för religion och frihet och shiiterna ska inte vara ensamma om att vara stolta över Hussains namn, istället ska alla fria människor i världen känna stolthet över detta hedervärda namn.
Abdul Rahman al Sharqawi – Egyptisk författare
Jag har utforskat Imam Hussains, den store martyrens, liv ingående, och analyserat historien om Kerbala. Det uppenbarades för mig att ifall Indien ska uppnå seger, då måste landet förstå historien om Hussain.
Mahatma Ghandi
Jag lärde mig av Hussain att vara förorrättad men ändå segra.
Mahatma Ghandi
Ifall vi hade en person som Hussain, så skulle vi ha satt upp en fana i Hussains namn, samlat massorna runt omkring den och spridit vår religion genom hans namn.
Antoine Bara – Kristen präst
När Yazeed rekruterade män för att döda Hussain, så frågade de honom hur mycket han skulle betala dem. Hussains anhängare däremot att ifall vi blev dödade 70 gånger och sen återuppväckts, så skulle vi ändå föredra att dö martyrdöden med Hussain.
George Gerdak – Kristen lärd, poet och filosof
Han gav sitt liv men inte sin hand till Yazid (ge sitt trohetslöfte). Sannerligen Hussain är sjävla fundamentet för La Ilaha Illa Allah (ingen gud förutom Allah)
Khawajah Muin al Din Chishti – Indisk sufi
Det är bättre att dö en blodig död än att leva ett liv som fegis. Var aldrig en tyrann och lev aldrig under tyranni.
Imam Hussain
I en fjärran tid och ett fjärran klimat, där kommmer de tragiska scenerna om Hussains död att väcka sympatin hos den kallaste läsaren.
Edward Gibbon – Brittisk historiker

9 Comments

 1. mmmmmmmmmmm
  mmmmmmmmmmm 04 januari 2010

  vad e skillnaden mellan sufi o wahbism ?? er nt de samma sak

 2. Bahlool
  Bahlool 04 januari 2010

  Nej mmmm, sufi hatas av wahabiterna..sufis är mera åt det spirituella hållet medan wahabismen ser det som vidskeplighet. Wahabiter kallas även salafiter

 3. mmmmmmmmmmm
  mmmmmmmmmmm 04 januari 2010

  vad är spirituella hållet ??

 4. Bahlool
  Bahlool 04 januari 2010

  hmm alltså de tror på ledare som de vördar för mkt, de sjunger, de når Allah genom att sjunga om honom osv..de vördar gravar (något som wahbiter hatar som bara den)

 5. Bahlool
  Bahlool 04 januari 2010

  hehe anytime Mmmm…men wahabiter hatar shias för att vi har delvis lite spiritualitet (gillar gravar) och gillar tawassul genom Aählul Bayt, sufis och sunnis har liknande syn i frågan, bara wahabiterna som avskyr det..

 6. mmmmmmmmmmm
  mmmmmmmmmmm 04 januari 2010

  =). haha dem wahabismen e knäppa förfan ! galningar

 7. Bahlool
  Bahlool 04 januari 2010

  Därför de är så galna i att spränga upp sig själva och andra…när en person tror han kommer till paradiset genom att mörda barn och kvinnor, då är man knäpp om något..

 8. mmmmmmmmmmm
  mmmmmmmmmmm 04 januari 2010

  vetifan hur dem fungerar. sjuka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *