Press "Enter" to skip to content

Schweizare kämpar emot minaretförbudet

Minaret på skorstenen i Schweitz – Turban: muslimernas röst.

Min syster visade mig en länk till en annan syster som skrivit om en ickemuslimsk schweizare, som blivit så chockerad av omröstningen om minareter, att han själv lät bygga en liten minaret vid sin fastighet. Texten hos turban.se lyder så här:

I protest mot det nya förbudet, byggde en schweizare en minarat i anslutning till skorstenen av sin firmabyggnad i Bussigny, Lausannas förort. Detta var hans protest mot den nyligen framröstade förbudet mot byggnation av minarat i Schwitzerland.

”Det är skandalöst att vi i Switzerland har röstat fram detta förbud, pga vilket vi nu har fått stöd från alla högerextrema partier. Det

är skamligt.”, förklarade Guillaume Morand, som leder en schweizisk kedja av skoaffärer.

Affärsmannen Maurand, som själv inte är muslim, är chokerad av resultat från referendum den 29. november, där en majoritet av 57,5% befolkningen har uttryckt sin vilja att förbjuda byggnation av minarater i landet. Genom att bygga en minarat, som från långa håll verkligen ser ut som en riktig minarat, ville han själv skicka ett budskap av frid. Morand påminner om att muslimer i Sweitz aldrig har orsakat några problem.

Vi glömmer lätt att det finns folk med civilkurage, även i länder som Schweiz :PP

3 Comments

  1. Beck
    Beck 14 december 2009

    Bra initiativ! Sker liknande saker i Sverige så bygger jag en enorm moské på Stureplan!! =)

  2. Bahlool
    Bahlool 14 december 2009

    hahaha du får be SD hjälpa dig finansiera det..de lever ju på att det finns en muslimsk fiende :PP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *