Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kunskapstörst

Jag surfar lite på lite olika muslimska bloggar och ser vilka intressanta ämnen de tar upp..några tar upp musik andra tar upp idol och återigen andra tar upp kläder (största antalet). Några är fanatiska och försöker förmedla religiösa lagar och regler, jag har aldrig gillat den typen som bara försöker förmedla dömande och uppläxande regler, utan att förstå dem och utan att förstå de inre värden i religinen, kläder bryr jag mig inte om, kan inte se skillnaden på skor och skor och vad det gäller musik? Idol? Skärpning..Så jag vill lägga upp här en hadith av den sjätte imamen Jafar al Sadiq (a.s) denna hadith förmedlar vad det finns för folk och om ni är muslimer som bloggar, så kan ni ju frågar er om vilken grupp ni tillhör..

Imam Jaffer al-Sadiq (AS) has said,

”There are three kinds of people. The scholars, the seekers of knowledge and all the others are a waste of humanity.”‘

Vi är a waste, slöseri, för vi söker inte det som förstorar vårt värde, vi söker inte det som utvecklar oss, utan vi söker det som förstör oss, det som försvagar oss. Jag hinner läsa rätt mycket varje dag, och ser det som en utveckling av mig själv som person; ändå slösar jag bort mycket tid på att spela spel och chatta..

En annan slogan som är bra de här dagarna är:

Live like Ali – Die like Hussain

Ali var den bästa människan efter Profeten Muhammed (s.a.w), att leva som Ali är en utopi för oss människor, god, ädel, smart, kunnig, religiös, ärlig och hederlig, allt det positiva i en människa, fanns i denna man. Hussain var hans son, han dog hellre än att ge sig inför den vapenmakt och det tyranni som härskade. Att leva som Ali och att dö som Hussain, är ett mål, vem av oss skulle kunna leva så ärligt och hederligt som Ali? Vi kan hitta många fel på alla människor, men historien har inte visat något fel på Profeten Muhammed eller på Imam Ali. Vem av oss skulle våga sitt liv för att skydda de svaga, de behövande, de förtryckta? Hussain offrade sig för just de idealen, offrade sin familj och offrade sina vänner.

5 kommentarer

 1. Roger S. 14 december 2009

  Några är fanatiska och försöker förmedla religiösa lagar och regler, jag har aldrig gillat den typen

  HAHAHAHAHAHAHA

  Säger mannen som trycker koranens “värdesyn” i ansiket på andra så fort han får chansen. Är det inte jobbigt att vara en så uppenbar lögnare som du är. Din plats i paradiset känns tunn. Men klart, lek lite med dina kusiner, sug lite tunga på de små gossarna så är du nog garanterad en plats.

 2. MammaMarie 14 december 2009

  Vilket utomordentligt bra citat och fantastisk slogan!

 3. Bahlool 14 december 2009

  lol mamma marie..du lever?????

 4. Tasnim 14 december 2009

  Här sitter nog en “waste of humanity”, tyvärr. Jag bloggar visserligen inte om skor – men jag tar mig tyvärr inte lika mycket tid till att söka kunskap som förr.. 🙁

 5. Bahlool 14 december 2009

  hahah syrran, det är ju i perioder..vissa dagar läser jag nog hundratals sidor i böcker och på nätet och söker kunskap och vissa dagar gör jag allt annat än tänka eller läsa leler forska eller utvecklas..i jämförelse med dem jag hittat, är du en ängel haha..du skriver om religion, om dina problem, om familjen, om dina tankar om politik..men det jag hittat är personer som enbart bryr sig om musik eller kläder, medan våra syskon mördas i Gaza, Irak och Afghanistan..vi ser hur folk är rädda för att yttra sig, och det kanske de ska, men det gör inte saken bättre att försvara någon idolkändis lol..vi har så mkt potential inom oss och vi utvecklas inte när vi faller i fällan att bara bry oss om en viss sak som inte leder någonstans. Jag menar jag skriver om kändisar ibland, jag skriver om skådespelare och jag skriver om personer som gjort något bra eller dåligt, inte betyder det att jag ska fylla min blogg med det på daglig basis och glömma bort att det finns så mkt annat..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *