Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Iran visar mod

Iran varnar Schweiz efter minaretförbud – DN.se.

Under andra världskriget var Sverige fegt, det lät nazisterna härja fritt. Landet tillät norska fångar fraktas som boskap genom landet och man var positivt inställd till Nazityskland. Man införde regler i länder som Sverige och Schweiz om att judar fick ett J skrivet i sina pass, så man kunde stoppa dem vid gränsen. Allt det här räddade dessa två länder från att bli angripna, de stod inte upp för vad som är rätt men de undkom kriget. Vad hade hänt om Sverige och Schweiz stått upp för sina grannar? Ett av  Sveriges svek var deras stöd till sitt broderfolk, finnarna, dessa var allierade med nazisterna och hade en fascistisk regering.

Idag ser vi att man provocerar islam och muslimerna, man inför förbud mot slöjor, man försöker förbjuda Koranen lite varstans, man inskränkar i den rituella slakten, man förföljer religiösa organisationer som samlar in pengar till behövande i de muslimska länderna. Minaretförbudet är bara ett i raden av provokationer, och den enda staten som står upp för vad som är rätt i frågan, är Iran. Yttrandefrihet i all ära. Demokrati i all ära. Folkomröstningar i all ära; men fel är fel och rätt är rätt. Vad skulle hända om schweizarna fick rösta om gasning av muslimer? Är det acceptabelt då också? Är det deras rätt då också? Vart ska vi dra gränsen för vad ett folk får rösta om? Vad skulle hända om man införde Sharialagar i Schweiz och folket röstade för dessa lagar? Skulle vi tolerera kritik av folkets röst?

Läser man bloggarna som tagit upp Irans varning för att Schweiz idiotiska folkomröstning, så är de negativt inställda till Iran, men Iran visar något som Sverige och Schweiz inte vågat göra på många många år, de tar ställning för något, utan att bry sig om konsekvenserna. När har vi sett Sverige ta ställning för något, som hade kunnat skada deras ekonomiska intressen? Hur ofta kritiserar Sverige länder som Israel och USA? Det är även därför som vi ser ner på Iran, för de visar “civilkurage”. När ska man vakna upp och säga nu får rasismen och islamofobin faktiskt sluta. Hur ofta ska vi tolerera att man bekämpar muslimerna med dessa provokationer? Böcker som Rushdins “satansverserna” hyllas, människor som utmålar muslimer som monster, försöker komma in i Riksdagen. Man bränner ner moskéer och man besudlar mark där moskéer ska byggas på. Iran väljer att ta ställning emot den pågående provokationsoffensiven som vi ser, att islamofober inte ser det beror på att de har en ingrodd hatfylld åsikt om islam och muslimer, de kan inte rå för att de går samma väg som deras förfäder, som skyddade och hyllade nazismen när denna utrotade judarna.

Människor som visar civilkurage bedöms utifrån vad de står upp för. Står du upp mot slaveri, så var du en paria under slaveriets storhetstid, men några årtionden senare, när folks moral hade förändrats, så var du en hjälte. På samma sätt såg man ner på dem som försvarade judarna bara 60 år sedan, idag ses de som hjältar. Hur kommer det vara med de av oss som försvarar islam och står emot den rasism och den islamofobi som sprids? Jag har varit på lite islamofobiska bloggar senaste dagarna och där kräver man att muslimer ska konvertera, eller så slängs de ut. Så jag som inte har något annat medborgarskap, hör inte hemma här, så länge jag bekänner mig till islam. 1492 kom de kristna till makten i  Spanien, då fick judar och muslimer samma val, konvertera eller lämna landet. När de som konverterade trodde sig vara säkra, kom man till dem igen och mördade många av dem eller slängde ut dem ur landet, man hävdade att de fortfarande var muslimer/judar. Kommer det vara så här också? När dessa islamofober tar makten, kommer man att tvinga oss att konvertera och sedan förfölja oss för vi är inga sanna “svenska ateister”?

Man försöker antyda att det inte finns frihet i Iran eller i de muslimska länderna, men om det inte finns frihet där, ska vi då efterlikna dem? Borde vi inte tillämpa större frihet istället för större förbud? Vem skadar dessa minareter? Vem skadar dessa slöjor och dessa muslimer? Enligt en kommentar så är muslimerna enbart duktiga på två saker, “mörda och våldta”. 1.5 miljarder muslimer och det enda vi gör, är att våldta och mörda. Jag hoppas folk vaknar upp innan det är för sent, innan vi har ett nytt holocaust..

Det är därför Irans ståndaktighet ska försvaras och hyllas, de står emot de mörka vindarna som än en gång blåser i Europa.

87 kommentarer

 1. allah akbar 06 december 2009

  Att det fortfarande finns stater som styrs av religion, är sannerligen beklagerligt. Att kritisera Schweiz för deras val om minaretförbud är som att ge demokratin en rejäl fotkänga, då Schweiz är en absolut demokrati där landets invånare själva röstade fram detta beslut.
  Att religioner som t.ex. Islam, Kristendomen, Katolismen, inte dog ut då jorden bevisades rund – är för mig ett under. Religion nere i mellanöstern används troligtvis mer som ett redskap, för att kring-gå folkets egna vilja och att främja, enligt koranen, god moral och sunt levnadssätt.
  Jag har inget emot folk som tror på ett liv efter döden genom ett generöst liv, men att påtvinga västerländska ateister religioner som islam känns fel.
  F.ö. tror jag inte folk vet exakt hela innebörden av minareter, d.v.s. högljutt, påtvingande, störande budskap som gals ut ur en megafon, tidigt på morgonen – till sent på kvällen.
  Sedan ser jag att du skriver att Israel “ockuperar” mellanöstern. Judarna(som ras, inte religion) fick ett eget land efter att 6-7 miljoner av deras folk utplånats under nazitysklands herravälde – som du tydligen inte verkar tycka så mycket om. Judarna får inte utöva sin religion tillsammans med muslimer nere i jerusalem – vilket du tycker är rätt? men du tycker det är fel att muslimer inte får ha en farbror iklädd pyjamas skrika ut budskap om islam i Schweiz… ja logiken har inga gränser.
  Muslimers hat emot judar är rätt så påtagligt, ändå är det européer som har särskilda åsikter om islam som kallas rasister.
  Danmark och Schweiz ligger i framkant med sin hantering av islamister och islam, patriot-partier har gått framåt med storm i princip alla europeiska länder, och det dröjer inte länge innan Sverigedemokraterna ligger på samma nivå som våra grannländers systerparti. skräp och försök att hjärntvätta svenskar från såna som dig och media kommer bara spä på hatet mot islam.

 2. beck 06 december 2009

  Ok så du tycker det är negativt att vi blir mer kontrollerade men du tycker inte att Irans regim är kontrollerande?

 3. Bahlool 06 december 2009

  Nja beck, jag har min syn på vad en perfekt stat är men om vi säger att vi är demokrater, så ska vi verkkligen vara demokrater. Iran har aldrig sagt att de är en fullfjärdad västerländsk demokrati utan de säger att vi har en mellanting, en republik blandad med islam. Om jag hade bott i en diktatur och jag hade varit nöjd med det (som jag är med Sverige förutom några skavanker) då hade jag (om jag fått lov) kritiserat staten för att de inte följer de regler de själva satt upp. Så du menar jag borde ha iran och sveirge på en och samma nivå? När den ena följer yttrandefrihet och demokrati och den andra är en blandning av det samma?
  Jag kritiserar Iran när det bryter mot de lagar de själva satt upp, de religiösa islamiska lagarna och jag kritiserar Sverige när de bryter mot de regler och värderingar landet säger sig representera och stå för

 4. Eller hur 06 december 2009

  David Reynolds:

  Det finns ingen omvänd rasism, det finns bara rasism. Rasism är rasism är rasism är rasism, om man går efter definitionen på Wikipedia. Inbegripet i detta finns även avarten kulturrasism och den kan man ju känna igen på vissa religiösa tolkningar. Avarter som ex “”Att konvertera från islam är formellt belagt med dödsstraff.” är ren enligt den tolkningen rasism och inget annat…

  Kulturrasism

  “I modern politik talar man ibland om kulturrasism, men ofta kallas det rasism. Detta innebär att dess förespråkare förordar segregation baserad på etnicitet, kultur eller religion.”

 5. Camilo 06 december 2009

  Ja du har rätt, jag förlolämpar dig 😉 Var det inte du som anklagade alla muslimer för att mörda och våldta? Ta din medicin…

  Det är intressant att alla “fördomar” om er muslimer bekräftas av er själva. Det var inte jag som började skriva en blogg som hyllar den korrupta regimen i Iran.

 6. Bahlool 06 december 2009

  Du behöver inte bevisa fler gånger att du är blåst..jag menar det var ändå bäst, muslimer våldtar och mördar..det säger allt lol…

 7. Camilo 06 december 2009

  Allvarligt talat Bahlool kan ni inte bara åka hem till era länder det är uppenbart att ni inte trivs i Sverige. Där hemma kan ni införa Sharialagar bäst ni vill och köra ert game hela dagen lång. Bara en idiot lever i ett land han föraktar.

 8. Camilo 06 december 2009

  Du behöver inte bevisa fler gånger att du är blåst..jag menar det var ändå bäst, muslimer våldtar och mördar..det säger allt lol…

  Har själv pluggat i Tensta Gymnasium. Du talar inte med någon lättmanipulativ vänsterfjant från innerstan med dåligt samvete. Jag VET vad ni muslimer går för Bahlool.

 9. Bahlool 06 december 2009

  Wow..han har pluggat på Gymnasium..så han vet hur muslimer är hahahahah…

 10. Bahlool 06 december 2009

  Du verkar inte vara infödd här heller..jag älskar Sverige, passar det inte? “camilo”? rofl…jag föraktar inte Sverige..jag älskar det, men jag föraktar idioter, så känn dig träffad

 11. mohammed 06 december 2009

  Tar islam makten tar jag mitt liv och 100.000 muslimers liv.

  FUCK u jävla FITTOR

 12. Camilo 06 december 2009

  Wow..han har pluggat på Gymnasium..så han vet hur muslimer är hahahahah…

  Tja med tanke på att Tensta Gymnasium har 90% muslimer bland eleverna och jag själv kände ett stort antal av dem. Dessutom har jag läst Koranen, är införstådd i Sharia samt träffat och samtalat med Abdel Haq Kielan, så har jag ganska bra koll på vad jag talar om. Men men, det är bara att sätta igång och överbevisa mig.

 13. Darius 06 december 2009

  Camilo, det verkar som att du inte trivs i Sverige med allt ditt gnällande om hur sverige bör vara! Ta och packa och lämna mitt underbara Sverige! Jag ogillar när man klagar ovasett om du är född här eller flyttat hit, packa och dra. Samma sak gäller samtliga rasister 🙂

  hej svejs!

 14. Bahlool 06 december 2009

  Går inte överbevisa dig, du är för dum, det har vi kommit fram till. Att du gick i klass med invandrare eller msulimer, betyder inte att du eller de är insatta i religionen. Enligt dig var alltså alla dina klasskamrater våldtäktsmän och mördare? Det var väl det du sa? Abd el _Haqq kielan är en liten imam, har han förespråkat mord och våldtäkt?

 15. David Reynolds 06 december 2009

  Till eller hur. jag vet att det bara förekommer en rasism men jag ville förtydliga. begreppet går åt många håll. den rådande just nu är väl den samlade rasismen hackar på arabländer, men det är lika mycket tvärtom

 16. Camilo 06 december 2009

  Går inte överbevisa dig, du är för dum, det har vi kommit fram till. Att du gick i klass med invandrare eller msulimer, betyder inte att du eller de är insatta i religionen. Enligt dig var alltså alla dina klasskamrater våldtäktsmän och mördare? Det var väl det du sa? Abd el _Haqq kielan är en liten imam, har han förespråkat mord och våldtäkt?

  Camilo, det verkar som att du inte trivs i Sverige med allt ditt gnällande om hur sverige bör vara! Ta och packa och lämna mitt underbara Sverige! Jag ogillar när man klagar ovasett om du är född här eller flyttat hit, packa och dra. Samma sak gäller samtliga rasister 🙂

  hej svejs!

  Grabbar det är bara att lägga ned. Som jag sa tidigare är jag ingen vänsterfjant med dåligt samvete. Har ett tips till er, börja arbeta och sluta mörda era systrar så kan ni kanske på sikt få respekt av svenska folket.

 17. Bahlool 06 december 2009

  Rofl..så efterbliven..låt mig gissa du blev adopterad från nåt sydamerikanskt land? För jag vet du inte är blond med blåa ögon 😉

 18. Camilo 06 december 2009

  Hmm vad har era systrar med min hår och ögon att göra?

  Inse, ni muslimer är inte välkomna längre. Ni hade er chans på 80-talet med sumpade den.

 19. Bahlool 06 december 2009

  Rofl..så nyss var det vi var välkomnam nu är vi inte det längre..men berätta..vart är du född någonstans 😉

 20. Camilo 06 december 2009

  Rofl..så nyss var det vi var välkomnam nu är vi inte det längre..men berätta..vart är du född någonstans 😉

  Har aldrig sagt att ni var välkomna av mig. Sverige öppnade dörrarna för er på 80-talet, men ni förmådde inte förvalta chansen och nu är ni avskydda som pesten. Och för varje självmordsattentat blir det inte bättre.

 21. Bahlool 06 december 2009

  Kom igen, du behöver inte skämmas..vart är du född 😉

 22. Camilo 06 december 2009

  Skäms verkligen inte, men ser inte relevansen för diskussionen. Lägg fram en hållbar relevans till mina frågeställningar och era missgärningar på svensk mark så berättar jag mer än gärna vilket land jag är född i.

  Det enda du har visat idag är att du hyllar Irans regim och att du inte kan vara saklig i en debatt.

 23. Bahlool 06 december 2009

  Har redan gjort det, så du vill inte svara hahahahahaha..du är så rolig 😉
  får skriva ett inlägg imorgon om din låga intelligens nu ska jag se på tv och planera att bomba och våldta hahahaha

 24. Camilo 06 december 2009

  Vilken fjant du är. Bevisar bara vad jag redan visste. Måste planera en visning av Muhammeds ansikte för att bevisa er låga toleransnivå och verklighetsuppfattning.

  Titta du på TV bara.

 25. Bahlool 06 december 2009

  rofl du är kvar efter att du skämt ut dig? wow..Vilket sydamerikanskt land 😉

 26. Camilo 06 december 2009

  Skulle inte du titta på TV?

 27. RZA 07 december 2009

  Alltså hur dum i huvudet kan man vara camilo? Är ni syd och mellan amerikaner så populära i USA t.ex.? Vad gör ni där förutom att sköta deras gräsmattor och bilda gäng? Vad bidrar ni med i sverige…ni har låg utbildningsnivå generellt och det bevisar du.

 28. Svensson 07 december 2009

  Din jävla fjant. IRAN = DIKTATUR SOM DÖDAR BARN. Jag hatar såna som du. Åk HEM !!!!

 29. Bahlool 07 december 2009

  Jag älskar dig svensson..love in the air..

 30. Pentti 07 december 2009

  Som finne tycker jag att det är oförskämt att du jämför finnarnas kamp mot stalin med irans…ja, vad det nu är.
  Innan du yttrar dig om Sveriges passiva hållning gentemot Finland så är ett hett tips att läsa lite finsk historia. Det är inte så enkelt att Sverige svek finland (som inte hade klarat sig utan mat- och vapenleveranser från sverige)
  Men fakta är väl ingenting som är viktigt för att mentalt onanera meningfränders sinnen.

 31. Bahlool 07 december 2009

  Wow “finnen” mentalt onanera meningsfränders sinne..det är väl det du håller på med när du hyllar finnarnas nazivänlighet och allians med nazisterna och sveriges svek mot dem, norrmännen och danskarna..som tur är har jag läst lite mera objektiv historia än du gjort, som inte bara hyllar finnarnas nazivänliga hållning 😉

 32. Pentti 07 december 2009

  Nazistvänlighet? Det får du förklara. Om du läst historia så vet du varför finnarna slogs med tyskarna. Det var inte för att utrota judar. Vi hade bara en lite fånig önskan att slippa kommunistoket. Hade finnarna velat stödja tyskarna så hade vi gått med på Hitlers begäran om att belägra leningrad.

  Appropå nazistvänlig, vad är din kommentar om de muslimska SS-divisionerna i bosnien?

 33. Bahlool 07 december 2009

  Pentti
  http://www.finlandforthought.net/2006/12/04/finland-kept-quiet-and-lies-about-its-relationship-with-nazi-germany/
  Jag föraktar alla som stödde eller stödjer nazisterna, men det är lätt för mig att döma både muslimska som finska vänner till nazisterna så här många år efteråt, men om jag fick valet då, då hade jag kanske också stött dem? Det är ju det som artiklen handlade om, att Iran väljer att gå emot världsopinionen och visar mod när de ställer upp för något de tror på och som jag tycker är rätt. Att i efterhand, om 40-50 år ta ställning för något gott, är inte så svårt..

 34. Pentti 07 december 2009

  Jag hann bara till raden om Arnstad så behövde jag inte läsa mer (då jag läst vad han skrivit tidigare). Misstänkte att du skulle hänvisa till honom.
  Orkar inte rada upp allt som riktiga historiker anser vara fel med hans hypoteser.

  Men ok, jag får ge dig rätt i att själva handlingen att stå emot någonting större som går emot ens övertygelse är att visa mod. Jag vet också att ett lands majoritetsbefolkning i stunder av kris blir okritiska till sina makthavare och låter dem hållas. Det är bara att ta Bush och USA när det gäller kampen mot terrorismen som exempel. Lika så i Iran.

  Det finns däremot några verkliga frihetskämpar som i dagarna demonstrerar sitt mod i Iran. Deras mod lyser lika starkt som finlands eller andra frihetskämpars mod genom historien.

 35. Bahlool 07 december 2009

  Tycker inte de är så modiga när de betalas av väst, bland dem finns mujahedin khalq och shahanhängare, båda två grupper har haft en rätt blodig och äcklig historia. Många av dem som går ut på gatorna kan nog kallas för modiga, frågan är de smarta eller dumma? Vems ärenden går dem? Vem stödjer dem?

 36. Pentti 07 december 2009

  Jag måste tillägga att jag tar tillbaka min provocerande och nedsättande uttryck om onani ovan. Jag reagerade bara över din attityd i vissa svar och tänkte barnsligt nog svara med samma mynt.
  Ibland glömmer jag att jag är en vuxen man. Ber om ursäkt.

 37. Bahlool 07 december 2009

  Ingen fara jag tar inte åt mig 😉 jag försöker också behandla folk på samma sätt som de behandlar mig eller tilltalar mig, även om man blir lätt barnslig då :PP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *