Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Demokratin är en slampa

Demokratin är en slampa, den säljer sig till allt och alla..Tror efter religionen så är demokratin den slampigaste av alla ”ideologier”. Religionen används för att vissa vill roffa åt sig, mörda eller skapa kaos, religionen används för att berika och försvaga människors liv. På samma sätt känns det med demokratin.

Hör man USA, så vill de införa demokrati i världen. Kina och Kuba säger att de är demokratier. Försöker man visa upp demokratin för de som uppfann den, de gamla grekerna, så kommer de knappast att känna igen sig. Sedan har vi våra kära rasister och islamofober, de menar också att de är för yttrandefrihet (bara titta på alla kommentarer) och demokrati.

Jag och många muslimer med oss säger också att vi är för demokrati. Listan över dem som är för demokrati är rätt lång men det värsta är att det är så många olika grupper, som brukar stå emot varandra, som säger sig vara för demokrati. Demokratin har blivit till en slampa, alla ligger med den och alla säger sig vilja ha den och alla använder sig av demokrati när de försöker hylla sig själva och svartmåla andra.

Nu är frågan, är det demokratins fel att alla säger sig vara demokrater och kämpar för den? Är det demokratins fel att man dödar i dess namn? Är det demokratins fel att folk startar krig i dess namn? Är det demokratins fel att alla vill kännas vid den och hylla den? Är det demokrati när folket får yttra sig, men regeringen eller politikerna ändå väljer en annan väg? När Irland röstade ”fel” om den nya EU författningen, då var slampan, demokratin, snäll och lät dem rösta om, den här gången satsades mycket pengar på att få folk på ”bättre” tankar. Resten av Europa ansåg det inte befogat att människorna i dessa demokratier, skulle få rösta om sin framtid, en framtid som är av yttersta vikt.

I Algeriet skulle folk rösta i demokratiska val, när folk började rösta på FIS, det islamiska partiet i Algeriet, då stoppades demokratin och världen höll tyst. När palestinierna röstade på fel parti, Hamas, då fann man det i väst befogat att inte stödja det demokratiskt valda partiet.

Så vems demokrati är den vi ska stödja? Vilken är den demokrati som är den sanna och äkta demokratin? Varför kan så många odemokratiska och hatfyllda partier, människor och regeringar ta åt sig äran av att vara demokrater? Vad är sann demokrati? Varför kan en regering, som den svenska, låta människorna rösta om högerregeln, men när man röstade för att bibehålla det gamla systemet, då valde regeringen ändå att gå emot väljarnas åsikter.

Är det demokrati att ungdomar som inte är fyllt 18, inte får rösta om sitt land, sitt liv och de lagar och regler som gäller i landet? En röst per person sägs det, ändå har vi demokratier som använder sig av veton i FN, hur demokratiskt är det? Några av de största främlingsfientliga partierna i världen, kom till makten med hjälp av demokratin. Krig har startats i demokratins namn. Ändå är det religionen vi varnas för, ändå är det religiösa vi ska akta oss för. Det var inte med hjälp av religionen som Hitler kom till makten och inte heller var det religionen som lät människor slänga ner atombomber över Hiroshima och Nagasaki..Demokratin är en slampa och den används av Bush och av Åkesson..

2 kommentarer

  1. Nobody 27 november 2009

    En åsikt har du rätt att ha. Skriva Jag hatar judar, halshugg dom som ifrågasätter islam. Så har du rätt att tycka. Men nöjer sig tex muslimer med detta? Oftast inte. Yttrandefrihet och åsiktsfrihet handlar om vad du tänker på, och har rätt att säga. Du har till och med rätten att säga att du vill döda socialdemokrater, bara för att de är det. Men att agera ut det hela, är en helt annan sak. Att skära halsen av någon faller INTE under yttrande eller åsiktsfrihet.

    Enda slamporna i en demokrati, är dom som vill begränsa den. Jag säger, fram för muslimer som vill vråla, eller nazister som vill skandera på gatorna. Det är demokrati att de får föra sin talan

  2. Bahlool 27 november 2009

    Tror inte du kommer undan med att säga du vill halshugga någon 😛 inte ens socialdemokrater 😉
    Och du Roger är ett psykfall..sluta byta ip 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.