Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

6 lektioner om Hajj

Vallfärden är en livsomdanande händelse. Här kan man ladda ner 6 lektioner om hajj. Reglerna gäller dem som följer Al Marja Ayatollah al Sistani. Följer man inte shiaislam eller honom som tolkare av religionen då ska man vända sig till sin respektive lagskola/lärd.

8 kommentarer

 1. T. 26 oktober 2009

  Gud vad jag önskar att resa till Mecka och utföra hajj o bli hajjiye <3 🙁

 2. Bahlool 26 oktober 2009

  hahah du vill bara gå dit för att bli kallad hajjiya finns en profetia som säger att snart innan domgedagen kommer folk att fara till hajj bara för att 1 handla, 2 skryta om att de är hajji eller 3 semestra där 😛 DÅ VET VI VAD DU ÄR FÖR TYP 😉

 3. T. 26 oktober 2009

  NEE MEN GUD VAD TASKIG DU ÄR 🙁 Jag skrev att jag vill bli hajjiye inte att bli kallad för hajjiye 😛 Finns faktiskt en liten skillnad där 😛 Är du hajji?

 4. Bahlool 26 oktober 2009

  haha nah..jag tycker så här:
  1. jag har inte råd med en resa på över 20 000 kr
  2. jag är inte så bra muslim än att jag kan åka dit och göra det här..hur kan man möta sin skapare på det viset när man fortfarande är en kass människa 😛
  3. jag gillar inte Saudi eller Wahabis, med min stora käft så kommer jag nog att bli misshandlad där borta eller dödad hahaha
  Pappa är och jag hade planer på att skaffa pengar och åka med mamma..men det sket sig 🙂
  Har inte ens varit i Irak sen 81 så om man ska till hajj så vill jag gärna åka till Irak också

 5. T. 26 oktober 2009

  Jag skulle lätt kunna spendera så mycket pengar på en sådan resa, men som sagt man måste ha råd, och så som du säger man känner sig inte ”redo” men tänk på att det blir som en vändpunkt i en riktigt trogen muslims liv, man förändras totalt.

  Jag har varit i Irak två gånger, sommaren 2004 och nyår 2006, just nu vill jag åka dit endast för att besöka de heliga platserna och för att en av familjens närmaste vänner har flyttat tillbaka och jag saknar deras bebis oerhört mycket, annars slänger jag hela släkten i väggen för jag hatar människorna där.

 6. Bahlool 26 oktober 2009

  haha jag hatar människorna där och här 😉
  jag har planerat att åka dit hur ofta som helst men känner knappt någon 😛

 7. RZA 27 oktober 2009

  Hur mycket kostar det att åka på hajj om man åker med shia grupp. Morsan vill åka, men hon säger att det kostar typ 30 tusen bara resan + så tillkommer fickpengar. äre sant? ska kolla family guy nu och äta….hej så länge

 8. Bahlool 27 oktober 2009

  tror det var runt 20 000 beror ju på vilken grupp man åker med, inte om det är shia eller sunni men vem som leder resan så gäller att fråga folk..vissa personer är riktiga as som är besvärliga så hon borde kolla med släkt och vänner hur de tog sig dit och hur det kändes osv pappa åkte med en sunnigrupp men en annan jag känner åkte med en shia grupp och det skiljer sig på behandlingen av följet av den som leder gruppen,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *