Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Abd al Haqq Kielan

Den här snubben är en ”imam” i Sverige, han talar alltid om det fredliga, det goda, det sköna med muslimerna. Samma Abd al Haqq Kielan och andra småkändisar bland muslimer i Sverige, var medlemmar i en mejlinglista för muslimer i Sverige. Jag, det var väl runt 10 år sedan, blev också medlem. Mina kunskaper om islam var väl inte de bästa, men jag lärde mig, jag var nyfiken och jag blev glad, en muslimsk gruppering som samlades och diskuterade islam. En gruppering som förenades, shia som sunnis, trodde jag.

Då och då kom frågan om historia och shiaislam upp. Betänk att detta var innan självmordsbombarna och innan fanatismen som kostade miljoner shiamuslimer (och många tusen sunnis) livet. När frågan kom upp, så minns jag ett mejl från vår käre Abd al Haqq, ett mejl där han uttryckligen varnade muslimerna för att ”umgås, beblanda sig eller komma i diskussion med shias”.

Kan ju säga att till slut tröttnade jag och varje gång så yttrade jag mig, min okunnighet var stor, andras var större. Man (en rätt känd kvinna i Sverige bland muslimerna) var ansvarig för mejlinglistan. Hon, ärlig muslim som hon var, tystade ner mig och jag blev utesluten ur den, man sa att det var tillfälligt. Jag skrev till henne några gånger och frågade när jag skulle få bli medlem igen, hon visade ingen lugn ingen respekt och ingen moral, då hon inte ens svarade.

Så Abd al Haqq Kielan och andra, de personer som kräver och önskar sig respekt för muslimerna i Sverige, några enkla frågor:

Vart är respekten för shiamuslimerna?

Varför kräver ni något som ni själva inte ger eller utöver?

Anser ni att shiamuslimer är muslimer eller ej?

För problemet med att ”varna” för shiamuslimer är att man skapar en grogrund för hat, ett hat som senare ledde till stora massakrer. Islam är ärlighet, islam är sanning, även när det är bittert att uttala sanningen. Abd al Haqq och andra dyker kanske upp på teve och visar kanske upp sig som värsta fredliga ambassadörerna för alla muslimer, men jag tror och vet att han inte räkna in mig i denna muslimska gemenskap. Abd al Haqq och andra har blod på sina händer, alla vi som är tysta inför orättvisor, om de begås av ”muslimer” eller ej spelar ingen roll, vi alla är medskyldiga genom vår tystnad.

Den demonisering som SD och deras gelikar sprider, är inte så annorlunda än den demonisering som Abd al Haqq Kielan sprider, skillnaden är att den ena gör det mot alla muslimer och den andra mot en del av muslimerna. Självinsikt…

Imam Kielan: SD:s hatbudskap kan locka | Politik | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet.

6 kommentarer

 1. .: نور :. 20 oktober 2009

  Ja lite skoj blir det ju, när man kan läsa detta, om han nu anser att man ska ta avstånd från shias:

  ”I en dementi till tidskrift.nu säger Abdalhaqq ”Mohamed Omar är inte chefredaktör för Minaret. Hans uppdrag avslutades redan i december 2008.
  De extrema åsikter han torgför är inte på något sätt är representativa för kulturtidskriften Minaret, som vill spegla svensk islam.
  Enkelspårig extremism hör inte hemma hos oss.”

  http://tidskrift.nu/artikel.php?Id=5705

 2. Bahlool 20 oktober 2009

  hehe druser kommer från shiaislam och menar att deras ledare från 1000 talet är en inkarnation av Allah..så verkligen utan för islam..men druzer räknar sig nog inte själva som muslimer heller :åp

 3. Michelle 20 oktober 2009

  Låt oss inte bilda två sidor inom islam. Vi är alla bröder & systrar. Jag är inte kunnigast men jag vet så pass mycket att detta inte är okej. Vi muslimer får inte splittras, det räcker redan som det är med SD & all rasism mot islam världen över. Vi måste hålla ihop. Man börjar alltid med sig själv för att få någon slags fred i denna värld.

 4. Bahlool 20 oktober 2009

  bra sagt michelle 😛 men islam är emot hyckleri också.
  Man kan inte ränna runt och kräva frihet när man förtrycker andra, man kan inte kräva rättvisa när man är orättvis själv osv..

 5. Darius 21 oktober 2009

  MIchelle din söta jävel, langa nr habibi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *