Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Israel och yttrandefriheten

Den ”enda” demokratin i mellanöstern verkar inte förstå vad det innebär att försvara yttrandefriheten. Ena gången klagar an på Sverige, nästa gång på Norge, nu klagar man på sin gamle allierade Turkiet. I Turkiet har man visat en film som handlar om slakten i Gaza, en slakt som är väl dokumenterat bland annat av människorättsgrupper, grupper som har bevis för att Israel sköt ner obeväpnade och använde palestinierna som mänskliga sköldar.

En av mina läsare undrade varför det var så hemskt med att man visade över 900 utav 1000 filmer och serier i Hollywood, som svartmålade, förnedrade och hånade muslimerna. Man såg de alltid som onda, som hemska, som mördare och som terrorister. Läsaren själv är jude, det tyckte han inte var något problem, vad tycker han nu? Vad tycker han nu när man gjort en enda film och i den visar judiska soldater som gör det de gjort i över 60 år, att mörda civila.

När ska Israel ta ansvar för sina brott? Goldstonerapporten visar klart och tydligt att Israel begått stora brott mot krigets lagar. Hur annars kan man förklara över 1400 döda palestinier? Över 800 utav dessa var civila.

Allt fler stater har börjat ta avstånd från Israel och deras apartheidpolitik, deras rasism och deras olagliga ockupation, när ska Obama och hans regering i vita Huset ta tag i problemet? Problemet i Mellanöstern är just Israels ovilja att verkligen vilja ha fred. Enligt DN.se så var kriget ett krig mot Hamas, var det verkligen ett krig mot Hamas? När man mördar 800 civila, utav 1400, då är det ett krig mot ett folk. Så fel man kan ha…

Krisen mellan Israel och Turkiet förvärras – DN.se.

11 kommentarer

 1. Google 18 oktober 2009

  Hej.

  Du borde kanske ta reda på lite fakta innan du börjar blogga om saker. Att fylla i denna ruta med fakta är totalt onödigt för du kommer aldrig ta åt dig fakta så länge det inte är emot Israel.
  Fortsätt blogga om din egen värld!

 2. Lasse 18 oktober 2009

  Härligt att läsa att Turkiet tar sitt ansvar.
  När kommer denna TV-serie till Sverige?
  Då kanske de religiösa kan få upp ögonen för Israels alla illdåd.

 3. Sierra 18 oktober 2009

  Om Turkisk media har en ultra-islamisk syn på judar har man väl rätt att säga ifrån? Skulle Turkiet tolerera rasism mot turkar i svensk media? Knappast.

 4. Bahlool 18 oktober 2009

  Sierra: Israel hade ett program där man hånade JEsus något år sedan, såg du hela världen klaga och gråta? Israel beklagade sig över att man hade en artikel i Sverige, om organstöld..som demokrati borde de veta att Sveriges regering inte kunde blanda sig i. Även om turkisk media har en viss syn, vad ska regeringen kunna göra eller säga? Turkiet anses inte vara demokrati (alla älskare av Israel säger ju, Israel är den enda demokratin i mellanöstern)

  Google: Läs din kommentar och förklara för mig vad för nytta den gjorde, vilka belägg du förde fram eller vilken logik? SKa man diskutera saker så får man gärna komma med lite mer saker än ” du vet ingenting bla bla”…suck

 5. Danne 18 oktober 2009

  Och vilket ansvar har palestinierna?

 6. Bahlool 18 oktober 2009

  Palestinierna är ockuperade Danne. De är offret. De är de som förtrycks och de som mördas. De har erbjudit Israel fred men förvägrats det…Om det blir fred så är båda två folken skyldiga att hålla sig till ingångna avtal men tills dess är det den ”enda demokratins” skyldighet att bete sig demokratiskt.

 7. Darius 18 oktober 2009

  Hahahah Bahlool jag förstår inte att det finns så många lättsynta människor i de flesta i-länderna. Man ska ställa sig frågan är det rättvist att ockupera ett annat land? Det blir ett enkelt nej…varför i helvettet går man emot detta då? Jo för att man tycker att vissa är värd mer än andra 😀 det är inte mer komplicerat än det där! och jag spottar de i ansiktet som tycker sånt 🙂

 8. Peter 18 oktober 2009

  Jag med stor förväntan efter en tv serie om när Turkiet utplånade 2,5 miljoner kristna under det tidiga 1900 talet strax följd av ytterligare en om Turkarnas övergrepp mot kurderna. Och det bästa är att man behöver inte ens hitta på en massa hemskheter som man gör i Avsked utan det är bara att göra efter precis vad som verkligen har hänt,och det kommer ändå kännas overkligt vidrigt för att vara sant.

  Och sen när blev Turkiet friare än Israel? Bara för några veckor sedan blev några kurder dömda för att ha sagt ”Kurdistan”. Det är fortfarande tabu att nämna det armeniska folkmordet och flera massmedier stängs dagligen ner på order av den turkiska regeringen eller genom domstolar. På internet pågår det censur när sidor som Youtube och Blogger (Blogspot.com) blockeras. Även Googles sökmotor kan ibland orsaka problem. För några år sedan stängde man även ner utländska tv-kanaler som BBC World Service och Deutsche Welle (2001).
  Allt som hotar turkiskheten är förbjudet i Turkiet.

 9. Bahlool 18 oktober 2009

  Hade man i Sveirge blivit erövrad och ockuperad då hade man ju kunnat fråga sig vad svensken hade tyckt..

 10. Bahlool 18 oktober 2009

  Siffran om hur många kristna mördades ökar hela tiden för varje gång någon nämner det 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *