Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Historierevisionism

SD och islamofoberna försöker med alla medel att ljuga ihop en ny historia, en historia där araberna är barbarer, medan vikingar, västerlänningar och vita överlag, var och är härskarfolken. De folk som utvecklade och spred ljuset. Om jag förnekar judeutrotningen, är jag en revisionist och kan dömas till långa fängelsestraff i vissa länder. Om jag förnekar islams och mellanösterns folks kunskaper och spridandet av dessa kunskaper, då är jag en som sprider myter.

De stora städerna, läkekonsten och kunskaperna, Spanien och Baghdad, de stora metropolerna. Det första universitetet i Kairo. Algebra, och Aviencess, allt detta fick vi inte tack vare islam och muslimerna nej, det här är förstörelse av kunskap. Här kommer en kommentar av en  ”upplyst” Sd-anhängare:

Nej, tyvärr så fick vi inte det Bahlool, vi får vara glada att ni muslimer inte förstörde mer av de rön som fanns i dessa länder och exempelvis de medicinska behandlingar som fanns runt om i världen där ni for fram. Vikingakungarna och deras folk reste runt nere i Mellanöstern och hämtade kunskaper därnere ifrån och bjöd in vetenskapsmän också, så det skedde ett tidigt möte. Även om denna länken du hänvisar till påstår en hel del saker, så är innehållet just den vandringssägner som finns om muslimer, men vid närmare granskning håller det inte.

Wikipedia är inte heller en källa man ska lita på, även om jag själv älskar Wikipedia och använder mig av det allt som oftast. Men man måste vara källkritisk. Det finns en annan version av detta nämligen, som gör att man är tacksam att muslimer inte förstörde mer av länderna. Muslimer var öken-beduinfolk som erövrade och plundrade och man var knappt ens jordbrukare, mig veterligt. Så vi har nog mer att tacka de folk som orkade stå emot muslimerna, än vi har att tacka muslimer för än det ena än det andra.

Det finns inget som säger att om dessa länder fått leva i fred från muslimer under den tiden, att vi inte hade lärt oss det som greker och romare lärde oss. Vi tog en hel del intryck eftersom romarna varit så långt upp som i Storbritannien. Hur långt upp de var i skandinavien känner jag inte till på rak arm, men våra europeiska universitet var långt framme och i Danmark hade man tidigt ett väldigt känt universitet.
Vi hade tidigt bildningsideal exempelvis, även i Norden. Och som sagt, nordbor reste och tog intryck från olika håll.

Våra nordiska kungar kom i kontakt med islam tidigt, men valde bort islam till fördel för kristendomen och det är jag evigt tacksam för idag.

Det finns tydliga historieskrivningar om hur muslimer hanterade de möten med de hade med andra kulturer och det finns samtidsbeskrivningar från våra europeiska länder hur muslimer hanterar den kultur de möter. Vi ser bara i vår tid, dagen den 1 oktober 2009 hur muslimer hanterar mötet med den svenska kulturen, som de avskyr och trampar ner med sitt ständiga förakt och sitt erbarmliga skryt.

All fakta som inte delas av dessa personers världsbild, är påhitt, är en komplott. Det är skrämmande hur okunnighet och lögn, blir till sanning och kunskap…

7 kommentarer

 1. Bibb 02 oktober 2009

  Det finns ingen som påstått att vikingar var ett ”härskarfolk”. Du påstår att människor skriver så. Källa tack.

  Nazisterna påstod detta, de var inte vikingar. De stal dock mycket av mytologin, ungefär på samma sätt islam stulit från Zarathustra, judendomen och kristendomen.

  Du hänvisar till islam då det kommer till kunskap. Fördjupa dig. Historien om Spanien är intressant att du tar upp. För när man läser på om historen i riktiga historieböcker. Så visar det på en helt annan historia än den du påtalar.

  Men du har rätt?

 2. Bahlool 02 oktober 2009

  Det är rätt kul med din historierevisionism Bibb..låt mig höra din version av historieböckerna om Spanien? Hur var det där? Hur var det med kunskapen? Så du anser också att araber/muslimer förstörde vart de än for?

 3. Bibb 02 oktober 2009

  Jag har INTE ENS GETT MIG IN PÅ NÅGON historierevisionism. Jag bad dig att fördjupa dig angående Spanien. Är detta att förfalska något?

  Historien om Spanien och Islam är intressant, full med tokigheter, felaktigheter och osanningar. Om du lägger fram dina muslimska ”fakta”. Så lägger jag fram mina vetenskapliga källor.

  Visst var Spanien under en tid under styre av islam. Men ALLT som var vetenskap, byggnadskonst osv. Är tagen/stulen kunskap. Från Romarna, Iran (Persiska riket) Grekland för att nämna några. Sen var det en ”utbrytar”stat med. Andalusien ville skilja sig från resten av det islamska riket. En anledning var att man ansåg att det islamska riket var förfallet och bakåtsträvande. Att Spanien Andalusien utvecklades beror till viss del på Iskam ja, då pengarna kom från muslimska länder för att bygga.

  Men vad är det som är så unikt med Andalusien? Inte ett smack. Allt stort och vackert som fanns, och finns. Hade man redan skapat på andra platser över världen. Att Araber fann det stiligt och fascinerande kan man förstå. Det enda de hade att jämnföra med var sand från Arabhalvön.

  En väldigt bra dokumentär från PBS om det hela ”Special Cities of Light The Rise and Fall of Islamic Spain”. Tror den finns online. Är inte säker, kan annars lägga upp den på en ftpserver så får du ladda ner den.

  Den är intressant på många sätt. För samtidigt som den håller sig till rena fakta, så är den full av tokigheter. Man skulle nästan kunna tro att den sponsrats av en muslimsk grupp.

  Men som sagt lägg fram dina fakta. Så jobbar vi från det.

 4. Bahlool 02 oktober 2009

  Roliga är att jag inte har några muslimska källor utan alla mina källor är ur min utbildning i Sverige, ur engelska och svenska böcker..du hävdar att muslimer har fel och att den historia jag påtalar är fel, så kom med din fakta istället för att kräva det av mig :).
  Lol, man bröt sig ur inte för att allat annat var bakåtsträvande och förfallet men för att man förlorat makten över Baghdad så man skapade ett nytt ommayyidkst rike där, under Hisham I…laddar gärna ner din dokumentär..vart fanns det en sådan tolerans som i Spanien? En sådan utveckling av vetenskaper? Du menar att det fanns liknande tolerans i Sverige? I Frankrike? I England? västerlänningar förvånas än idag över det spanska riket och du försöker antyda att det var inget speciellt? Visa mig ett enda europeeiskt rike på den tiden som hade den utveckling Spanien hade..
  Så alla som inte delar din åsikt, alla historieböcker alla dokumentärer, de har fel, det är bara du som besitter sanningen? En sanning som ajg inte hört eller läst om förrän nu på senare år hos er smårassar?

 5. Bibb 02 oktober 2009

  Vad har rasister med detta att göra?

 6. Bahlool 02 oktober 2009

  Du menar att det inte är rasism som får er att avsky idéen om att ni fått kunskaper från araberna? Så det är inte rasism som får er att avsky tanken på att araber och muslimer varit högtstående? Hitler skickade ut sina hejdukar för att hitta ariernas ursprung, på alla slags konstiga ställen för han ville inte veta av att människan kom från Afrika 😉

 7. Bibb 02 oktober 2009

  Människan kommer från Afrika, det har vetenskapen vetat länge. Islam påstår annat.

  Jag förstår fortfarande inte vad rasism kommer in i det hela. Förklara. Du har i tidigare artiklar hittat på fakta, som andra påvisat. Du kallar dom då rasister. Ingen förstår något alls

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *