Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Terroroffer öppnar sig för islam

Vi människor är rätt enkla, skadar du  mig, så skadar jag dig.

I fallet med en viss O´Brian, som var på besök i Bombay och fick fly undan terroristerna som mördade 170 människor på ett hotel, så är det tvärtom. Han är kristen katolik och istället för att hata och avsky islam, den religion dessa terrorister sade sig representera, så valde denna man att utforska och studera islam. Han vill inte kalla sig muslim, men studierna verkar ha öppnat upp hans ögon för islam och muslimerna. Bland de bedjande tog han sin  ”shahada”, konvertering och blev gratulerad av alla dessa.

Han insåg vad många insett, att islam är en kraft som berör och förändrar en. Troende katolik som han är, och arbetandes på en katolsk skola, vänder han sig nu till islam. Enligt hans chef så är han en sökare och han ser islam som en naturlig del av sin uppväxt som katolik. Jag själv har en läsare, som jag ser som vän, som jag hade bra kontakt med. Jag hjälpte honom med lån en gång och han var då inte muslim, utan hindu. Vi blev ovänner (ovanligt att jag blir ovän med folk eh? :P).

Orden haglade och vi bröt kontakten. Jag såg honom t o m upplysa folk (rasister) om vem jag var och vart jag bodde, jag har alltid varit hemlighetsfull om mitt namn och min bostadsadress. Jag tog verkligen illa upp, och han, som hade ogillat islam, blev plötsligt muslim. Vi återfick kontakten och det har lönat sig för honom och för mig. En annan person är ateist, här fick jag också god kontakt, jag skulle hjälpa honom med bostad och han skulle i gengäld hjälpa till i min butik, även han fick för mycket information om mig.

Han försvann en tid och plötsligt kom han tillbaka som hatfylld och fientligt inställd till islam, värre än han någonsin varit. Så människorna är verkligen enkla och bisarra. En händelse kan få oss till att bli mera religiösa, vända oss till en viss religion eller vända oss bort från en viss religion. Jag har ofta läst och hört talas om människor i USA och i Danmark, som blev muslimer, efter attacker eller konflikter med muslimer. I USA ökade konverteringsfrekvensen och i Danmark ökade det efter kalabaliken med karikatyrerna. Varför leder konflikt eller hat till att man blir muslim?

Rekommenderad läsning:

Trauma leads Del. man on journey of faith | Delawareonline.com | The News Journal.

8 kommentarer

 1. Noor 01 oktober 2009

  Man lär sig av sina misstag, är man bara öppen så tränger tillslut Ljus in även på de mörkaste platserna

 2. J 01 oktober 2009

  Det här är helt ovidkommande och jag vet inte om du kommenterat det i andra inlägg men; vad anser en radikal muslim som dig om org. Sharaff Hjältar? Betraktas de som någon slags svartfötter eller hur ser ni på dom?

 3. Bahlool 01 oktober 2009

  Har inga problem med dem, de verkar tro på det de gör, sen om de har rätt eller fel det är inte upp till mig att bestämma. Problemet är att det här hadnlar om värderingar och värderingar är inte alltid rätt eller fel. Jag har stora problem med att män kan ta sig friheter kvinnor inte får ha (ex ha sex mm, eller utgång osv) men det betyder inte att allt som har med ”hederskulturen” att göra är fel..Sen vet jag att andra jag känner, muslimer som ickemuslimer, anser att personer som sharafs hjältar är svartfötter…Har vänner från mellanöstern som inte ens tror på gud men som är fanatiska anhängare av hederskulturen..

 4. Bahlool 01 oktober 2009

  Alltså poängen är att vissa leds till islam andra drivs ifrån islam, och egentligen började bägge två personers resor med lite kunskap om islam och med sökandet efter mera information och kunskap om islam. En valde islam som religion till slut den andre valde att ha en sida som hånar och hädar och angriper islam och muslimer och när han blir kallad islamofob och rasist (hans uttalanden om öken och sandaraber) så menar han att han gör det för muslimernas skull 😛

 5. Svennen 01 oktober 2009

  Baloo gillar alla muslimer så länge de har drömmen om kalifatet och ljuger om islams överlägsenhet. Sand och sopor, hua så överlägset

 6. Bahlool 01 oktober 2009

  Nope jag har redan skrivit att jag inte är för något Kalifat..ta din medicin? Du börjar se i syner igen 😛

 7. Svennen 01 oktober 2009

  Så då är du alltså ingen muslim Varför sitter du här då och ljuger om att du är en sådan?

 8. Bahlool 01 oktober 2009

  lol…när jag lärde känna dig, efter dina försök att bränna upp din omgivning och innan ditt senaste fnatt, så erkände du att du var okunnig och det är du fortfarande. Hur kan en person som inte vet något om kalifat eller om mina åsikter (även efter att ha talat med mig i över ett år) hävda att han vet något alls om islam? Håll dig borta från min blogg 😉 du förnedrar dig själv och fördummar kritikerna mot islam..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *