Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kampen om de apatiska barnen

DN skriver idag om Gellert Tamas syn i debatten om de apatiska barnen. Han har skrivit en bok som heter ”De apatiska”. I den verkar han ta en ställning för de apatiska barnen och hävdar att det var en komplott, bland makthavare, rasister och främlingsfientliga element, som behandlade dessa apatiska barn orättvist och omänskligt. De apatiska barnen var barn som tillhörde familjer som skulle utvisas, och då blev det känt att barnen led. Stat och läkare trodde inte på denna version. Jag själv anser att många nog var apatiska, att många nog led verkligen och inte mådde bra. Samtidigt har jag genom åren sett en sida bland människor som ljuger och bedrar för att komma någon vart.

Så även om det fann många apatiska barn och även om det var många som verkligen led, så kan jag inte tro att alla som menade att de var apatiska, verkligen var apatiska. När man betalat tusentals US-dollar för att komma till Sverige, då vill man inte bort, även om det innebär att man måste ljuga eller spela sjukare än man verkligen är. Jag tycker att både den omänskliga behandlingen av barnen och de familjer som tvingade eller övertalade sina barn att spela sjuka, borde fördömas. Jag anser inte att själva fenomenet i sig berättigar till uppehållstillstånd utan att man ska se på varje fall för sig och bedöma, har denna familj rätt att stanna eller ej? Att man har ett barn som mår dåligt kan inte vara grund för ett uppehållstillstånd.

Hanne Kjoller skriver en kritisk analys av Gellert Tamas bok, där hon ifrågasätter att han varit för negativ mot de personer som menade att allt var humbug att allt var  lögn. Samtidigt är hon själv negativ mot alla dem som trodde på barnen och som menade att barnen verkligen led. Är det så svårt att människor kan vara mera objektiva? Kan inte Hanne Kjoller, Gellert Tamas eller Maciej Zaremba ta fenomenet på ett mera objektivt sätt? Hanne Kjoller undrar varför man ifrågasätter vissa personers uppsåt, det måste man. Är någon läkares åsikt grundad i fakta eller i hans/hennes fördomar? Det är av största vikt…

Hanne Kjoller ifrågasätter Gellert Tamas och de som stödjer de apatiska barnen och menar att de verkligen lider. Gellert Tamas ifrågasätter alla dem som varit negativa mot fenomenet och han hävdar att det var en komplott. Maciej Zaremba tar upp Gellert Tamas bok och verkar ta ställning för barnen och han ifrågasätter dem som varit negativa mot fenomenet.

Som med invandringen, som med socialbidraget, som med all slags stöd, så finns det rötägg, så finns det lögnare, så finns det de som bedrar och lurar för att tjäna på den svenska naiviteten.

Gellert Tamas: ”De apatiska. Om makt, myter och manipulation” – DN.se.

5 kommentarer

 1. Thomas Jackson 01 oktober 2009

  Tack för en bra artikel. Den visar för mig som kallar mig kristen att muslimer
  också -såklart kan stå upp för sanningen.

  Läs gärna min bok Copycatbarnen där jag tydligt visar hur Gellert Tamas ljuger och förvränger verkligheten.

  De s.k. apatiska barnen är förmodligen den största copycatepidemi som drabbat världen under efterkrigstiden. Och den store manipulatören Tamas sitter på en pediestal han definitivt inte förjänar – han bör i fängelse
  pga alla barn som tvingas spela sjuka pga honom.

  mvh Dr. Thomas Jackson psykiater, som den judiske författaren Gellert Tamas stämplat som högerextrem vilket jag inte är.

 2. Jörgen 02 oktober 2009

  Men Thomas Jackson, varför talar du alltid så tyst om det faktum att du ALDRIG träffat något av dessa barn i Sverige. Du har aldrig undersökt ett enda av dessa barn!

  Det vågar du aldrig svara på. Jag har diskuterat detta med dig tidigare och det blir alltid väldigt tyst eller så ignorerar du frågan om du träffat något s.k apatiskt flyktingbarn eller undersökt o.dyl!

  Men ändå så ”vet” du så mycket om ämnet i Sverige att du kan skriva en hel bok om det. Då kan man ta och fundera på vem som är den verklige manipulatören!

 3. Thomas Jackson 06 oktober 2009

  Bästa Jörgen! Jag vet inte hur många gånger jag skall säga det men
  en legitimerad läkare får icke medverka i patientomhändertagande som strider mot vetenskap och beprövad erfarenhet. Hawaiideklarationen § 7 säger att vi måste dra oss undan. Att undersöka dessa barn är att öka på deras lidande. Simulanten blir sämre vid undersökning – måste visa att man är sjuk – ytterst grymt mot värnlösa barn.Jag anser det både intressant och roligt att ni som stöttar Tamas säger att jag är avslöjad när det var jag själv som tydligt sa till Tamas att jag inte undersökt något barn och att jag icke får göra detta.

  Kul att du är ihärdig så blir du framgångsrik i det du gör och kan hjälpa oss alla till en bättre värld men sluta plåga barnen är du snäll – du är delaktig i by-proxy övergrepp. Någonstans undrar jag om det till slut inte bara är muslimer som kan få någon ordning på detta – de har i alla fall en känsla för rätt och fel vilket svenskar förlorat för länge sedan!

  mvh dr. t.jackson, sambo med en underbar invandrarkvinna som också tycker synd om barnen vilket inte ni svenskar verkar göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.