Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ögonvittnesskildring av demonstrationerna i Iran

Svensk media är alldeles för positivt inställd till motståndet mot  Iran. Vill man veta vad som försiggår så måste man sluta tro på propagandan som skickas ut av iranier i exil, dessa Shahälskare och Mujahedin Khalq drönare. Det var Kuwaits lögner om att irakierna mördade barn i kuvöser, som ledde till att USA attackerade Irak första gången. Det var irakiska motståndets lögner om Saddams innehav av massförstörelsevapen, som ledde till att USA attackerade Irak en andra gång.

Vill man komma fram till sanningen måste man få bort allt det här bruset av propaganda för ena eller andra sidan. Här kommer ett mejl från en tjej i Iran, hon blev tillfrågad av en bekant till mig om vad som sker i Iran och vad som är sant och inte sant.

På frågan vad som hänt svarade hon så här:

Alaikumu salam,
Everything is okay and under control, alhamdolillah. Yesterday the Friday prayers were great. There were very few proMousavis in the demonstrations in different routes, but the main gathering and demonstration they had was in one of the routes, from what my brother and sister-in-law saw, they were not many maybe a thousand or more but they were breaking fasts in public, carrying water and stuff with them. But since ordinary people were in that route too, at points there were some clashes, esp when Khatami and Karoubi joined the crowd, which caused them to leave very quickly. Police were there and got things under control, but apparently one of Karoubi’s bodyguards used tear gas against the crowd! and after the crowd were forced to disperse, they tried to get together in some points and flame some trash cans but then again the police confronted them.
In general, most of the crowd going to the prayers didn’t notice any problem because it was only in one location and during and after the prayers the news spread. I’ve read some of the news on the internet and my brother saw some of the films they had taken while he was at Al-Jazeera, they are exaggerating as usual. so there’s nth to worry about, insha’allah.
May Allah bless u

Eid Mobarak (a day or two early!)

9 kommentarer

 1. Musa 19 september 2009

  Jag är inte förvånad . . . ahsant

 2. Rasul 19 september 2009

  Svensk media=sionist media

 3. Bahlool 19 september 2009

  Tyvärr är det så..samtidigt säger rasister och islamober att svensk media är proislam för de inte skriver så mkt om islam lol…

 4. Nikl 08 oktober 2009

  hur kan du säga att svensk media=sionistmedia? Lyssna på nyheterna så inser du ganska snabbt att i stort sett varenda inslag som handlar om israel är kritiskt vinklat. Jag personligen tycker att netanyahu , hamas och alla inblandade i den där konflikten agerar som idioter men bara för att man inte råkar gilla islams värderingar betyder ju inte det att man är sionist…

 5. Bahlool 08 oktober 2009

  Nikl: man har alltid negativa bilder eller reportage av Iran samtidigt som man rapporterar om judar i väst som känner sig oväkomna efter gazaattackerna. Hade man varit objektiv så hade man inte bara visat den negativa bilden av Iran..man kan inte behandla en stat på ett visst sätt och en annan på ett annat..för då har man valt en sida..

 6. Jonas 08 oktober 2009

  ”judar i väst som känner sig oväkomna efter gazaattackerna”

  Lägg av. Bahlool. Ingen jude i väst ska behöva ta ansvar för <israels självsförsvarspolitik.

  Precis som ingen arab i Sverige ska behöva avrättas som straff för bin Laden eller andra islamiska terrorister.

 7. Bahlool 08 oktober 2009

  Skillnaden är att judar stödjer Israel, de flesta det sa du själv 😉 Muslimer som stöjder Osama bin ladin är många, bland wahabiter ja..men av 1.5 milajrder är det en minoritet..du måste väl inse skillnaden? Du som stödjer Israel är lika ansvarig som de som skjuter ihjäl de civila

 8. Jonas 08 oktober 2009

  Bahlool, du måste studera och bli akademiker! 😉

  Ingen akademiker kan säga att det är samma sak att försvara sitt land mot att kvinnor och barn mördas, och att sympatisera med det försvaret — som att massmörda helt oskyldiga människor som Al Qaida gör.

  Tänk på att många lyssnar på dig! Många som vill veta vad islam är lyssnar på dig.

  Därför måste du uttrycka dig som en vis lärare. Inte som en aggressiv tonårspojke som inte förstår någonting.

 9. Bahlool 08 oktober 2009

  Lol ända sen du dök upp här så har bara du visat dig vara aggressiv 😉 Jag jobbar inte som lögnare, lärare eller som desinformatör som vissa andra 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *