Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muslimer räddade judar undan gaskamrarna

Medan vissa länder under andra världskriget, krävde att judar stoppades vid gränsen (däribland Sverige och Schweiz), så räddades tusentals judar av araber och av albaner. I USA har man nu en utställning för att berätta albaners hjälp till flyende judar, en berättelse många är tysta om.

I arabvärlden blev man rädd för att erkänna att man stödde judarna, efter judarnas stöld av arabisk mark och fördrivning av det palestinska folket. Där tystnade man inför dessa hjältar. I Albanien ville man inte skryta om detta (i väst såg man många som blev hjälteförklarade) då det var något helt naturligt att hjälpa svaga.

http://www.chron.com/disp/story.mpl/life/religion/6592238.html

Exhibit honors Muslims who saved Jews | Religion | Chron.com – Houston Chronicle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *