Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Taqqiya

Det här är ett gästinlägg om Taqqiya skrivet av Sayyid Mousa. Jag skrev ett liknande inlägg en tid sedan.

Jag har ofta upplevt hur folk som ej kan argumentera emot en direkt anklagar för att man använder sin taqiyya. Eller varnar andra för att diskutera med Shia som tror på taqiyya, och därför ej talar sanning.
Taqiyya innebär att man under dödshot kan säga ngt som man ej menar så länge det räddar ens liv. Om man t.ex har en pistol mot huvudet och ngn säger ,  säg att du inte tror på gud!   Då säger man det, samtidigt som man uppenbarligen ej menar det ,   för att ens liv  ska räddas.
Det borde vara logiskt att detta ska vara tillåtet.  Ändå är taqiyya bland de vanligaste anklagelserna mot shia från bl.a våra sunnimuslimska vänner.

Varför är taqiyya tillåtet hos Shia men ej hos Sunni muslimer,  vem är det som går emot profetens sunnah i denna frågan?

Historiskt finns det vissa händelser dokumenterade hos sunni och shia, där taqiyya förekommit. Dessa historiska händelser skriver jag under Quranverserna som egentligen borde räcka utan förklaring för att bevisa mitt argument.

Quranen:
[3:28] The believers never ally themselves with the disbelievers, instead of the believers. Whoever does this is exiled from GOD. Exempted are those who are forced to do this to avoid persecution. GOD alerts you that you shall reverence Him alone. To GOD is the ultimate destiny.

Historisk fakta och tolkning: Ordet taqiyya används på arabiska i denna versen.Versen kom ner ang en man kallad alkazzab som la kniven på halsen hos en person och sa , visst är jag en profet,   han sa nej och dödades. En annan råkade ut för samma sak av honom och sa, Ja det är du…. När Muhammad(saww) frågades om båda får samma belöning sade han JA.

Även Quranen:
[16:106] Any one who, after accepting faith in Allah, utters Unbelief,- except under compulsion, his heart remaining firm in Faith – but such as open their breast to Unbelief, on them is Wrath from Allah, and theirs will be a dreadful Penalty.

Historisk fakta och tolkning: Den kända sahhabin Ammar ibn Yassir tvingades under tortyr då han ej orkade mer att säga det finns ingen gud eller profet..Han berättade sedan detta för muhammed(saww) och den ovannämnda versen kom ner.

Det finns mer belägg och bevis, men det känns som att detta räcker.

Då återstår frågan,,,, Vems sunnah och vilken quran följer de som är emot taqiyya, och använder det som en förolämpning?

3 kommentarer

 1. Abu Karim 25 september 2009

  Kadhib, detta är inte alls det taqiyyah ENDAST handlar om, ni använder er av taqiyyah för att ”skydda” er kufr och shirk tro också, varför berättar ni alldrig det? ya kadhib!

 2. Bahlool 25 september 2009

  Lol..hur gammal är du? Är det så du tilltalar folk? Meskin…Kufr? Shirk? Enbart wahabis kallar shias för kuffar och mushrikeen..sunnis följer vanligtvis al Azhar, som klart och tydligt förklarat shias som den femte lagskolan i islam…

 3. Musa 25 september 2009

  Aaa, som tur finns det många ansvarsfulla Sunni och shiamuslimska ulema som avfärdar personer som abukarim…
  Han gör varken Islam, muslimer eller sig själv en tjänst med detta hat..

  Rektorn för Alazhar som dedikerat hela sitt liv för att studera Islam, erkände shia som ahlulbayts(as) anhängare, vfr ska du kalla oss för kuffar abukarim? Vet inte hur påläst du är, men läs inte bara vad extremister skriver utan se själv vad shia säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *