Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vem ska vi skylla på nu?

Mördade barnen med gift i pastan | Nyheter | Aftonbladet.

Ett par mördar sina barn. Vem ska vi skylla på då? Hade paret haft islam som religion eller sina rötter i ett muslimskt land, då hade man fått se deras ansikten, anklagelser mot dem och uttalanden som menar att muslimer är hemska, Allah är hemsk, Muhammed är pedofil och att allt det här beror på religionen islam.

Så vem ska vi skylla på nu? Varför är det ingen som blir irriterad och tar upp det här? Varför tar man inte upp att dessa sjuka människor tog död på sina små barn? Att de var vita, européer? Dagligen möts jag av uttalanden att alla brott beror på islam, att ifall en muslim gör något ont, så är det islams fel. Är det här ateismens fel? Kristendomens fel?

Alla bedöms utifrån sina egna brott och sina egna preferenser, förutom muslimerna och invandrarna. Begår en invandrare ett brott, är det något genetiskt som alla invandrare har, begår en muslim ett brott, så är det alla muslimers och då särskilt religionen islams fel.

21 kommentarer

 1. Allah Akber 13 september 2009

  Mord liknande det du nämer, begås oftast pga psykisk sjukdom. De flesta mord begås pga psykiska störningar. Finns mycket forskning kring detta. Men det är självklart inget för dig. Eftersom du inte vet vad vetenskap är.

  Vetenskap är inte koranen, vetenskap är inte heller att stjäla andras forskning, och sen säga att det är ens egen. Vilket muslimer gjort sedan de invaderade Persien. Detta var ett stort, rikt rike. På bara några år blev det en skithög av sand. Precis som alla andra länder blir då islam sätter sina skitiga fötter där. Islam har inte producerat några som helst framsteg någonstans, ja förutom hitta på nya sätt att ta kål på folk. Men detta är väl sett som enorma framsteg i muslimska länder. Kankse därför ni är så kåta på att få tag i lite nukes. Så att ni kan lägga till lite fler kroppar på er lista över tillrättavisade otrogna. En lista ni leder med hästlängder. Till och med Hitler och Stalin ligger i lä. Bara i Indien lyckades muslimer med konstycket att utrota 80 milijoner. Sen har vi det lilla raskriget, då man fridfullt tog kål på ca 2 milijoner Armenier. Men nämn inte detta högt. Då kan ju ge islam dålig pr.

  Är det kanske som så att muslimer bara är psykisk sjuka?

  Hemsk tanke. Men med tanke på den hjärntvätt ni musslor utsätts för, så är nog sannolikheten stor för att de flesta av er har grova psykiska störningar. Mycket talar för det. Till och med hos dig. Du har själv talat om din längtan efter sharia, vilket innebär ett eget chopchopsquare i varje Svensk stad. Om man nu längtar efter offentliga halshuggningar och likande saker. Jag är ledsen. Då är det något som inte står riktigt rätt till i skallen.

  Som många sagt innan. Vad gör du här. Inget av det du vill ha finns här. Det du vill ha finns i sandhögarna. Så varför återvänder du inte? Jag menar, det måste ju vara otroligt jobbigt att sitta här och vara så missnöjd som du är. Klagar angriper det västerländska systemet. Skulle det saknar kontanter, så är jag övertygad om att det går att dra igång en insamling, så att du och dina vänner kan få en biljet till närmaste sandhög. Så kan vi andra sitta här i värmen, med el, internet, sjukvård, rent vatten osv osv.

 2. Bahlool 13 september 2009

  Roger jag råder dig att ta din medicin 😉 Du blir bara sjukare och sjukare för varje gång du öppnar munnen…Så mordet på armenierna var ett religiöst krig? Rofl…så när en vit mördar är det psykiskt..när en muslim gör det är det islam?…som sagt du bevisar min tes…
  Det är inte jag som tar mediciner för att jag har psykiska problem 😉 Du borde läsa på om sharia..det du talar om är Hududlagarna..det är något annat än Sharia..suck och dubbelsuck…
  Så om jag har andra värderingar än din rasism och dina hjärnspöken, då ska jag itne få bo här? hahahah….
  Jag är här för att sätta på svenska blondiner..tjejerna är så lätta vem fan vill ge upp det 😉

 3. Allah Akber 13 september 2009

  Nej självklart var det bara det Ottomanska riket sätt att visa sin förkärlek till andra människor. Samma kärleksfulla sätt ses på fler platser över klotet.

  Ska du gå med i samma tåg som muslimer och nazister den 20:e i Sthlm? Ni har samma agenda, och det är bra att detta kommer ut.

  ”Den 20 september anordnar Mohamed Omar och andra radikala muslimer en antisionistisk demonstration på Sergels torg i Stockholm. Även svenska nationalister väntas deltaga. Detta har väckt ont blod inom Sverigedemokraterna. På partiets forum ungsvensk.se går medlemmarna till hårt angrepp mot Mohamed Omar och efterfrågar en tydlig motdemonstration”

  http://www.nationell.nu/2009/09/11/sverigedemokraterna-borde-heta-israeldemokraterna

 4. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  När du skriver att islam får ta skit när en muslim begår brott, vilka hänvisar du till då? När jag läser din text får jag känslan av att du drar in media, svennar, ateister, rasister.. ja alla, i samma smet. Men detta tror jag inte du menar. Varför skriver du inte som det är? Som jag ser det måste man ha en störning av något slag för att mörda. Om detta sedan beror på dålig uppväxt i en muslimsk familj eller kristen spelar mindre roll.
  Det du skriver om att muslimer alltid hängs ut som barbarer är väl i själva verket media som rapporterat om vissa kulturers problem med heder och hedersvåld. Att detta sedan av mer eller mindre rasistiska skäl ofta buntas ihop med islam är antagligen på de enkla grunderna att många kommer från ”muslimska” länder.

  Angående Hudud:
  ”…Även om dessa delar inte står i Koranen idag menar andra källor att det har stått och att de är baserade på Aishas (Muhammeds hustru) uttalanden och hadither.

  Äktenskapsbrott/sexuellt umgänge utanför äktenskap, zina, kan medföra stening till döds om man är gift (med vissa modifikationer vid äktenskapsproblem). Till detta kommer 100 piskrapp för ogifta, fria muslimer och 50 piskrapp för slavar, icke-muslimer, gifta eller ogifta.
  Stöld kan medföra stympning/amputering av höger hand.
  Rån (landsvägsröveri, väpnat överfall) som leder till död kan medföra korsfästning (om rånet inte lett till döden behandlas det som vanlig stöld).
  Falsk anklagelse för äktenskapsbrott eller sexuellt umgänge utanför äktenskap kan medföra 80 piskrapp för fria män och 40 för slavar.
  Berusning kan medföra 80 piskrapp.”

  Två frågor:
  Är du av den uppfattningen att om vi införde Sharia i Sverige i framtiden, skulle dessa straff vara lagstadgade?

  Om inte, är det så att koranen möjligtvis HAR ändrats och moderniserats och kan man i så fall verkligen se det som Guds slutgiltiga regelverk för människan?

 5. Bahlool 13 september 2009

  Så när ottomanska riket mördade muslimer, vad var det för något? Märkligt att ingen bryr sig om de hundratusentals araber som dog, fördrevs, svalt och torterades..för tar man upp det så faller ju hela ditt resonemang. Som vanligt har ni mkt lite intelligens och mkt lite logik att komma med. Så mordet på armenier var religiöst (ändå var de som begick morden ungturkarna, en grupp av ledare som var nationalister och senare tog bort religionen och tom bekämpade den med lagar och regler)
  Så om jag är emot Israels terror, då är jag med nazister? rofl…allvarligt talat det är skrämmande hur ointelligent du är…Så om du och jag delar en åsikt, då är vi av samma korn? Om nazisterna hatar israel och jag hatar Israel, då är vi av samma korn? Så om du och jag delar synen att demokrati och frihet är bra, då har vi samma agenda? hahahahahah…
  Det hemska är att du tror på det du säger..och att många tyvärr tror på dig och ditt skit..suck..

 6. Bahlool 13 september 2009

  Jag ser islamofobin och hetsen mot muslimer i olika grader. Går du till ”admins” hemsida, så ser du att man där sprider att muslimer är onda pga islam och att ifall en person mördar och är muslim så är alla muslimer mördare och onda.
  Se på hans uttalande att jag och nazister delar agenda, för att vi båda delar vår syn på Israel. Vidare har du stater som har islamofobiska tendenser (turkiets slöjlag några år sedan, Danmarks och Frankrikes försök att vara besvärliga för muslimer och uttala sig hetsigt mot muslimer i länder som Norge)

  Jag är shiamuslim och aisha står inte högt i kurs hos oss. Så nej hudud finns bland de flesta muslimerna. Hudud är brottsbalken i Sverige, Sharia är alla regler och lagar som handlar om kontakten mellan oss människor. Hur man handlar, hur man beter sig, hur man slaktar,hur man äter osv…De flesta lagarna är ju tolkningar av lagar från Hadith och Profetens sätt, Sunnah.

  Du måste förstå att Islam inte har en enda sharia och en enda hudud. Vissa sunnis skär av hela handen, medan vi shias anser att en som stjäl ska bli av med sina fingrar (finns fem lagskolor)

  Du har runt 50 muslimska länder och det är kanske 3-4 som har Sharialagarna vissa har fler av sharians lagar andra har färre.
  Jag anser att man borde ha hårdare lagar i Sverige, man borde ha dödsstraff, man borde ha hårdare straff för folk som kör rattfulla man borde ha hårdare straff för människor som skadar andra. Nu i dagsläget har det blivit lite hårdare, men är det tillräckligt hårt när en person kan komma ut och skada om och om igen?

  Koranen kan indelas i två delar..å ena sidan lagar som är omöjliga att ändra på och som är Allahs slutgiltiga ord tills en Profet kommer (då vi tror att Muhammed var den siste då är det fram tills domedagen)
  Å andra sidan lagar som tolkas om och nytt.
  Det är som hos oss shias, vi har Furoo al deen och Usool al Deen..furoo är de delar av islam som tolkas om beroende på vilken generation och vilken tid vi lever i (är kloning förbjuden? är rökning förbjuden? hur ska man göra med fastan när man bor utomlands osv) usool al deen är mera bestående saker (tron på Allahs monoitism, tron på profeten Muhammed tron på imamerna) osv..
  Så våra lärda (shiaislam är ensam om att tillåta det här) kan tolka om och nytt de saker som är föränderliga och som inte står svart på vitt i Koranen.

  Jag tror inte att koranen har förändrats eller ändrats..för då hade shia och sunni inte haft en och samma Koran.
  Hade den förändrats så hade både två grenar haft två olika Koraner..något vi inte har.

 7. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  Men känner du inte som jag en stark magkänsla av motsånd när du tänker på stympningsstraff? Känns som lång, lång väg bakåt mot medeltiden. Är detta något du vill se införas och i så fall för vilket brott?
  Och varför dödsstraff? Vilka argument har du för dess återinförande?

 8. Bahlool 13 september 2009

  Jag äcklas av stypmningsstraff..men bara för att det var medeltid betyder inte det att det är fel. Enligt Ayatollah Mukarram Shirazi måste 36 olika punkter fullbordas för man ska ”stympa” handen..om ett av dessa inte är bevisat eller fullbordat då får man inte straffa på det sättet.

  Säg mig genom hela den mänskliga historien så har vi haft en sak som folk alltid stridit, levt för och dött för. Frihet. När man fängslar en person till livstidsfängelse, är inte det också barbariskt?
  Våldtäkter, mord, pedofileri, knarklangning. Det skulle jag vilja ha dödsstraff på.

 9. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  I fallet stympningsstraff kan vi nog ganska lugnt säga att detta är något som vi gjort oss av med pga att vi utvecklat en djupare förståelse och mognad i moral. Vad spelar det för roll om det är 136 eller 1036 olika punkter när straffet i sig inte har någon som helst ursäkt att existera?
  Skulle du kunna utföra denna handling mot någon annan med vetskapen att dessa punkter följts? Jag skulle det inte iaf.

  Den svenska kriminalvården har olika syften bla inkapacitering, rehabilitering. Naturligtvis tänker man sig att de har ett preventivt och avskräckande syfte. Men detta är marginellt. Tyngdpunkten ligger på de två första av den enkla anledningen att samhället så långt möjligt ska förebygga brottslingar. Detta görs genom god uppväxt, bra skola mm.
  Eftersom jag inte ser fängelsestraffet som en hämdaktion som du verkar göra kan jag inte se varför fängelse skulle vara på samma nivå som dödsstraff. Det som talar för fängelse är att du alltid har chans till upprättelse som oskyldigt dömd. Vi VET att varje år döms folk oskyldigt till döden.

 10. Bahlool 13 september 2009

  Ingen ursäkt enligt dig? Som sagt din moral eller din ”djupare” förståelse och mognad i moral är inget mått som gäller allt och alla.
  Jag skulle inte men det finns folk som vill och kan göra det. Stjäl du så ska du stå ditt kast…

  Hämndaktion? nope..men straff för att du handlat fel. Straff för att du betett dig illa.
  Det är därför 36 punkter gäller stöld..för att säkerställa att inget fel sker.

 11. beirut 13 september 2009

  Jag ser hur bra hans system fungerar i Sverige, där barnmördare och våldtäktsmän som dödar sina offer får 3 års fängelse.

 12. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  Vi har haft den debatten tidigare, men jag får väl bara understryka att det inte bara är ”min” som person. Det är sverige som samhälle, hela EU och många, många andra länder som motsätter sig både dödsstraff och annan tortyr. Och min åsikt är att i just denna frågan skulle världen må bättre om alla länder följde dessa exempel. Vi kan ta USA tex. Där har vi stater som använder dödsstraff och stater som inte gör det. Det enda man kan säga om det är att brotten tenderar att vara grövre och mer i de stater där dödsstraff används.

  Även om du har 1000 punkter kan du inte vara säker och jag delar som sagt inte din syn på varför vi har ”straff”, dvs kriminalVÅRD.
  När du är liten tex; du kanske knuffar en annan. Vad vill du att din förälder för? Slår dig i ansiktet eller berättar för dig att det är fel och varför det är fel?

 13. Bahlool 13 september 2009

  Rätt kul med dödstraff, man är emot det ändå går man ut i världen och skapar död och terror i länder som Afghanistan (se bara på mordet av de stackare som försökte få tag i bensin)
  annan tortyr? Är det därför väst, särskilt USA och Storbritannien använt sig av tortyr? är det därför Sverige skickade iväg människor till tortyr i Egypten? Jag tycker du borde fundera på skillnaden på vad väst säger och vad väst gör…
  Om jag knuffar någon och de säger till mig det är fel..och jag gör om det..och om det..och om det..vad är din syn man ska göra?

 14. beirut 13 september 2009

  Tortyr är förbjudet i Islam.
  Absolut att de ska berätta att det är fel.
  Därmed lär sig alla muslimer tidigt vad som är rätt och fel. Jag tvivlar därmed på att en som mördar en hel familj eller våldtar och dödar en ung tjej inte visste att han gjorde ngt emot lagen.

 15. beirut 13 september 2009

  Världens dubbelmoral. Hans mänskliga rättigheter gäller för europeer men i Palestina är det inte människor som dödas. De länder han lyfter upp för deras mänskliga rättigheter håller också tyst.

 16. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  Ok, jag har sett dina exempel tidigare. Vad har ett krig som USA (som jag inte stöder) startat med vårt rättssystem att göra? Du säger till mig att inte bunta ihop alla muslimska länder eller muslimer men själv buntar du ihop allt som Sverige står för med USA.

  Du svarade inte på min fråga om vad du vill att föräldern ska göra men utifrån det du skrivit ska jag tolka det som att du är pro aga?

  Nej, ”beirut” det är INTE dubbelmoral att hävda att mänskliga rättigheter ska gälla för alla. Varför tror du jag är för israels våld mot palestina?

  Har ni hört talats om intentioner? Vi (Sverige) går inte ut i världen för att skapa död och terror. Suck, jag tänker inte diskutera Egyptensaken igen. Kan vi hålla oss till ämnet?

 17. Bahlool 13 september 2009

  Det var du som tog upp europa och europas värderingar när det gäller dödsstraff och tortyr…

  Det är sverige som samhälle, hela EU och många, många andra länder som motsätter sig både dödsstraff och annan tortyr. Och min åsikt är att i just denna frågan skulle världen må bättre om alla länder följde dessa exempel. Vi kan ta USA tex. Där har vi stater som använder dödsstraff och stater som inte gör det

  Jag är pro aga till en viss gräns. Du svarade inte vad man ska göra när barnet knuffar och knuffar och knuffar?
  Sverige stödde första kriget mot Irak..Sverige stödde USAs attack mot Afghanistan (genom att skicka trupper dit är man aktivt i stödet)
  Du tog upp tortyr jag svarade med typexempel..varför tar du upp tortyr om du inte vill diskutera det?

 18. beirut 13 september 2009

  1.Jag svarade tydligt, att jag absolut föredrar att berätta för barnet vad det gjort för fel. Jag är emot aga.
  Men du vet att du ej kan jämföra våldtäktsmän och barnmördare med småbarn som gör misstag?
  2. Det du säger har ingen betydelse, för sveriges regering och alla andra regeringar i väst delar ditt snack, men samtidigt håller tyst då det sker massakrer av folk i krig som de direkt eller indirekt stöder.
  Du kan inte säga att sverige ej står med USA. Du vet väl att svenska vapen används av amerikanska soldater i irak?
  Sverige och hela Europa är USAs hundar, ursäkta uttrycket, och lyder dom.

  Ifall sverige verkligen stod för deras tomma snack skulle de reagera hårdare mot slakten i gaza för ett litet tag sen.

 19. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  Jo men om du tittar på mitt inlägg ser du att jag inte har med USA. Även om USA faktiskt ser ut att gå ifrån dödsstraffet, man kan ju hoppas. När jag nämner USA gör jag det nästan alltid i negativ ton. Du försöker hela tiden få det till att jag står bakom dem. Varför ska jag ta ansvar för vad en nation som jag aldrig kommer kunna påverka gör? Jag diskuterar utifrån mina egna värderingar och hoppas att dessa delas av tillräckligt många i Sverige. Och vad ser vi? De gör det! 😉

  Ok det man gör är helt enkelt att lyfta bort barnet handgripligen och på så sätt visa att detta inte är accepterat. Finns massa bra nannys som vet detta bättre än jag. Barnaga kan enligt vissa undersökningar leda till att auktoritetstro kan uppstå, vilket i så fall hämmar en demokratisk syn, där diskussion bör ersätta våld och hot om våld. Låter inget vidare va?

  Jag menade tortyr inom ramen för straff, dvs amputering, tortyren av att veta att man är dödsdömd. Jag pratar inte om tortyr inom rättssäkerhet. Och om du försöker få Egyptenhistorien till att skuldbelägga Sverige så fine, det är din åsikt. Jag delar den inte. Som sagt kan vi hålla oss till ämnet?

 20. PeterSingerFanboy 13 september 2009

  Vem sa något om stor majoritet? inte jag iaf.
  Hört talats om ”Obefintlig allmänprevention”. Det nämns i texten och är bara ett argument som krossar dödstraffets bäring.
  Texten tar även upp att om flera skulle bli mer insatta i frågan om dödsstraff skulle siffran sjunka drastiskt.

  Nå, jag tog upp aga som ett exempel på hur dåligt stympningsstraffet är, men det snurrade ju ut i en sidodebatt 🙂

  Som jag skrev innan. Fängelsesstraff är inte utformat som ett straff i den mening att det ska vara så hemskt som möjligt. Fängelset är ett nödvändigt ont pga att samhället behöver skyddas från en person som visat att den kan vara till risk för andra. Tanken är ju att denne person ska kunna rehabiliteras och även arbeta i fängelset. Vet inte hur många som sitter inne på livstid i Sverige. Men även dessa männsikor har ju chans till rehabilitering och hopp om ett bättre liv. Vad har den dödsdömde?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *