Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad hände i Gaza?

’I fed him like a baby bird’ – Haaretz – Israel News.

Haaretz, en judisk tidning, skriver om vad som hände en familj. En familj som inte hade några motståndsmän, inte hade några terrorister, inte hade några som helst delaktighet i de såkallade raketerna som sköts mot det land som Israel hade ockuperat.

Berättelsen är på engelska, men den är verkligen väl värd att läsa. Jag hoppas att ni tar er tid att läsa den för jag kan säga att jag fick tårar i ögonen när jag tänkte på hur människorna behandlades, för att de var araber, muslimer, palestinier.

När man läser om det judiska motståndet i de polska ghetton, så påminner deras öden i mångt och mycket de öden som drabbat det palestinska folket. Vad händer om 60 år? Kommer vi då att betala skadestånd för de drabbade? Kommer vi om 60 år att hålla minneshögtider i vår riksdag över andra världskrigets judiska offer och över den judiska ockupationens offer?

Vi lever i en värld där vi försöker glömma bort dessa offer, offer vars enda fel var att de föddes i fel familj eller på fel kontinent.

Vi får aldrig aldrig aldrig glömma!!

Artiklen i korta drag:

En man och hans 4 årige barn mördas kallblodigt, efter att de visat att de inte var beväpnade. Sedan spottar soldaterna på hans döda kropp och fortsätter skjuta och förnedra resten av familjen. Hus efter hus bombas, civila samlas ihop, vissa mördas helt öppet andra i det dolda.

Hatet mot palestinierna känner inga gränser och spädbarn till äldre, allihopa mördas godtyckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *