Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pandoras ask är öppnad

Israel kan inte tillåta att fler ifrågasätter dess existens eller dess historieskrivning. I denna artikel tar DN upp att Israel nu går till angrepp mot El Mondo, en spansk tidning, som planerar att ha en artikel där man diskuterar med David Irving, en känd historierevisionist. Revisionisterna har en annan version av historien om Judeutrotningen och kommer inte ofta till tals på grund av fruktan för Israel och anklagelser om antisemitism. I vissa länder fängslas människor för sitt ifrågasättande av vad som hände judarna under andra världskriget.

Problemet med yttrandefriheten är ju att den gäller allt och alla. Den kan inte enbart tillåtas för de åsikter vi gillar. Den kan inte enbart tillåtas för de åsikter vi företräder. När muslimer beklagar sig över den ökande islamofobin och artiklar som stödjer hån av Profeten Muhammed, då brukar man höra att vi muslimer måste acceptera västvärldens syn på yttrandefrihet. Nu är frågan varför inte Israel, den så kallade enda demokratin i mellanöstern, kan inse det här?

David Irving är en konstig prick i mina ögon, men hans åsikter har ändå nyhetsvärde. Låt läsarna bestämma sig för vad som är sant och vad som är osant. Ju fler stater som förbjuder förnekandet av utrotningen desto fler människor som kommer att undra varför? Varför får jag läsa att det finns utomjordingar, att vissa tror att världen är platt, även i den moderna världen. Varför får jag tro på tomten eller inte tro på tomten, men en sak får jag inte ifrågasätta eller ha en annan åsikt om än den förhärskande om att 6 miljoner judar mördades systematiskt.

Israel är en hemsk stat, en stat vars hela existens bygger på den skuldkänsla människorna har för vad som hände judarna under andra världskriget, men varför ska palestinierna straffas? Man måste fortsätta ifrågasätta Israels beteende, syn och åsikter i världen. Man måste kunna döma Israel och ifrågasätta varför de har kärnvapen, varför de bryter mot  FN-resolutioner och varför de hela tiden skriker antisemitism.

För mig är David Irving likvärdig vilken representant för den israeliska staten som helst, de är lika goda på sitt sätt. Skillnaden är att David Irving inte har något blod på sina händer, så om israels representanter och försvarare får yttra sig, då får även David Irving yttra sig. Det är den Pandoras ask vi öppnade när vi antog lagar om yttrandefrihet och åsiktsfrihet…

Israel dömer ut intervju med förintelseförnekare – DN.se.

11 kommentarer

 1. xxy 03 september 2009

  Mycket bra skrivet!!

 2. Victor 03 september 2009

  Spiken i huvudet!

 3. Ash 03 september 2009

  Instämmer med tidigare kommentar. Mycket bra skrivet.
  Folk måste inse att de friheter man själv kräver, de ska man även ge andra.

  Som en vis man en gång sade. Jag kanske inte instämmer med din åsikt. Men jag är redo att slåss för din rätt att ha den.

 4. Sierra 03 september 2009

  ”Ju fler stater som förbjuder förnekandet av utrotningen desto fler människor som kommer att undra varför?”

  Och varför har Frankrike förbjudit förnekelse av massakern på armenier? Beror det på att den i själva verket aldrig inträffat?

 5. Noor 03 september 2009

  När jag var liten, var det 6 miljoner allt som allt som blev mördade, inkl judarna. Nu är historien annorlunda. Minns även hur programmen om det hela har ändrat sig under årens lopp. Jag ser med skepsis på det hela, då det finns för många saker som inte går ihop för att jag ska tro på judeutrotningen.

 6. Bahlool 03 september 2009

  Ingen aning för Frankrike är ju en stat som är mkt negativt inställd till Turkiet..så de borde istället talat för att Turkiet begått illdåd.

 7. Andreas 03 september 2009

  vad jag minns så sa de flesta att det var olämpligt av Jyllandsposten att publicera nidbilderna ? Nu är det alltså inte olämpligt med karikatyrer längre heller då man kan ägna sig åt mer direkta angrepp på oskyldiga personer och organisationer. Man är oskyldig tills motsatsen bevisats…
  Visst har vi tryckfrihet men om den leder till lynchningar o nya massmord på minoriteter kanske vi ska ifrågasätta etiken kring publiceringen och inte minst motivering..

 8. Andreas 03 september 2009

  Frankrike menar väl att man inte ska få förneka bevisa massmord rent allmänt och det verkar rimligt att man har samma regler för alla massmord.

 9. Bahlool 03 september 2009

  publiceringer mot muslimer ledde till flera atacker och mord på beslöjade. Vi såg hur det var med Lars vilks rondellhundar, inte många som stödde muslimernas syn…

 10. Leo 04 september 2009

  Inläggen från Bahloo och åsiktsfränder är ännu ett exempel på okunskap och fördomar. Hela min släkt så när som på min far utrotades i andra världskriget. Det var en mycket stor släkt där nästan alla förintades liksom miljoner andra. Jag är inte för inskränkningar i yttrandefriheten men en lögnare förblir lögnare. Förintelsen är bara en del av bakgrunden till Israels grundande. Historien är mycket längre än så. Redan för mer än 100 år sedan hade staden Jerusalem en judisk majoritet och till det dåvarande brittiska mandatet invandrade inte bara judar utan även araber som lockades av den spirande ekonomin. Många kibbutzer och andra jordbrukskollektiv grundades i början av 1900-talet. Israel har byggt en välfärdsstat av västerländsk modell som ligger ljusår före sina grannar i social och ekonomisk utveckling. Med bara en gnutta vett och sans och ett accepterande av Israels existens så hade alla olika folk kunnat leva i fred och välstånd. Den arabiska befolkningen i Israel åtnjuter större frihet inklusive yttrandefrihet och välstånd än i något arabiskt land där diktatur och religiös hegemoni är legio. Israeliska medborgare av arabiskt ursprung lämnar inte Israel. Gissa varför.

 11. Bahlool 04 september 2009

  Leo, jag förstår att du tror på den här myten..Landet var inte ert eller västvärldens att ge till någon annan än araberna. DEt har varit ett land där kristna, judar och muslimer kunnat leva i fred med varandra, fram tills sionisterna började dyka upp. Det är beklagligt att judar stödjer en fascistisk ideologi som sionismen. Nu är frågan, hur ska en arab kunna ha fred med en stat som stulit land och än idag bryter mot allt som har med folkrätten att göra?
  Är det därför araberna i Israel behandlas som slavar? Du får gärna söka efter sionism på min blogg så ser du hur uttalanden och rapporter om apartheidstaten _Israel. Varför ska de lämna Israel? I slutändan kommer Israel att ha två val..fred och sluta stjäla och kriga eller utplåning. Väljer de det senare så är det inte utplåning av judarna som du och andra som dig försöker antyda utan utplåningen av själva staten Israel. Jag hoppas att judarna vaknar upp från denna mardröm de själva skapat för sig och andra i sin omgiv ning..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *